Édesanyám pszichiátriai beteg, hogyan tudnám neki a tudta nélkül beadni a gyógyszereit? Ugyanis nem hajlandó bevenni őket.
Milyen a gyógyszer? Az a kapszula, amit ha félbetörsz ilyen por van benne? Mert azt akár az ételébe is beleszórhatod vagy az italába.
Ha sima tabletta, akkor rakd bele mákdarálóba, vagy mozsárba zúzd porrá és belerakhatod valami köretbe, pl. krumplipürébe, vagy mártásba vagy ilyesmi.. Vagy valami erősebb ízű italba, amibe nem érzi meg, hogy benne van a gyógyszer!
Akkor nem is olyan beteg!
Figyelj ahogy leírtad már rég egy pszichiátriai otthonban lenne a helye!
Nem ismeri el, hogy beteg ez a legveszélyesebb! Szerintem kezd el adni neki a gyógyszereket, mert különben 2 év múlva azon kell döntened, hogy mégis milyen otthonba add be! Ja azt elfelejtettem, hogy Pszichiátriai intézet Magyarországon csak 1 van! Ami nagy valószínűség szerint több száz kilométerre van tőletek!
A gyógyszerek pedig lehet hogy akár év tizedekkel megtudják hosszabbítani azt az időt amikor még egyedül képes élni, nem pedig egy gumiszobába bezárva!
Sajnálom! Tudom nehéz döntés, nekem sem volt a legjobb amikor nyugtatóval meg altatóval kellett tömnöm az anyámat, és nekem fürdetni, mellette aludni fél éven keresztül minden áldott nap, de meg kellett tennem! Volt, hogy suliba kellett mennem, hajnali fél 4kor tudtam csak lefeküdni és 5kor kelhettem mert készülnöm kellett az iskolába 13 évesen! És mind ez csak azért mert depressziós volt! Elképzelni sem merem milyen helyzetben lehetsz, így én gondolkodás nélkül beadnám neki a gyógyszerét!
Ne legyen lelkiismeret furdalásod, mivel jót teszel neki! És ezt majd később akár ő is beláthatja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!