Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek a házasságtól! Nem...

Félek a házasságtól! Nem merek férjhez menni! Vagy van olyan pasi, aki nem ilyen? (lent)

Figyelt kérdés

Ahogy ránézek anyukámra, kívülről egy szorgos nőt látok, aki egész nap mos, főz, takarít...De miért kell ezért neki hajnalban kelnie? Miért nem alszik nyugodtan 8-ig, és utána is ráérne főzni. Nagyon becsülöm, de én nem akarok az ő sorságra jutni. Miért nem osztja meg a háimunkát apával? Van olyan pasi, akivel ezt meg lehet psztani? Apukámnak letörne a keze, ha hozzányúlna a porszívóhoz, vagy ha véletlenül visszatenné a törölközőt a helyére, miután használja. Ezek olyan nagy kérések?

Másik: Én nagyon szeretnék vásárolgatni, sétálni a városban, nem pedig egész nap otthon takarítani. Persze van igényem, de én a takarítást letudom 1 óra alatt :) És én nem akarok senki cselédje lenni. Manapság ha a férj ezt kérdezi: "leszel a feleségem? "az egyenlő azza h "leszel a rabszolgám?"

Néha félek a gyerekvállástól is. nem akarm, hogy csak én vegyem ki benne a részem. Apukám még véletlenül sem cserélte voln egyszer sem a pelenkát, mert "az a nő dolga". Mi az h a nő dolga? Cska enyém a gyerek? Én is dolgoznék, ahogy ő, így mindent meg kell osztani! Nem értem. Van olyna pasi, akivel lehet értelmesen beszélni és nem gondolja magát okosabbnak és felsőbbrendűnek?

Légyszi' adjatok tanácsot!

2011. júl. 6. 12:37
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
68%
Persze hogy van, de en tuti nem csinalnam. Illetve csak akkor, ha nekem nem lenne melom, neki meg igen. De ez nalunk nem is lesz problema, mert o nem akar vmi hu de nagy karriert csinalni (annak ellenere, hogy jo meloja van), en meg igen. Ha gyerek is van, az egyiknek tobbrol kell lemondania, mint a masiknak. De ez nem jelenti azt, hogy nem fogok segiteni itthon. Mindenesetre en is tapasztaltam, amit irtok, hogy a nemi szerepek kezdik elveszteni a jelentoseguket, en mindenesetre megmaradok olyan regimodi, hogy fizetek a randin (illetve mostmar nem, mivel nem randizok :D), es kinyitom a nonek az ajtot, sot a bnomet a kocsibol is ki szoktam segiteni. Szerintem a nok ne probaljanak meg mindent elvenni a ferfitol, ami ferfiva teszi oket, mert a vegen ok is csalodni fognak.
2011. júl. 6. 13:24
 32/34 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk szó nincs rabszolgaságról. Tényleg rossz példa van előtted, de ez nem az összes nő és férfi hibája hanem csak a te szüleidé.
2011. júl. 6. 14:00
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Csupán a kérdést olvastam el. És szerintem van olyan pasi, akire lehet számitani, és akikek nem a rabszolgája vagy, mert az én férjem is ilyen. Ő is ugyanúgy beszáll a házimunkába. Ő is főz, mos, és takarit is. Sőt általában ő fürdette, a gyerekeket, ő mosta a hajukat, mert szerette megcsinálni. Persze mosogani, ha nem muszáj, nem mosogat, és még egyszer sem vágta le a gyerekek körmét, de én meg nem takaritottam ki a fürdőt, és a wc-t sem. Azt ő megcsinálja. És ha szalad a lakás akár 2 hétig is, mert nem volt idő, vagy kedv megcsinálni, hát istenem! Most én itthon vagyok, és ő dolgozik (gyesen vagyok) és igy mire hazaér, általában kész a házimunka, nem várom meg vele. De ha megkérem valamire, megcsinálja. Emlékszem, milyen jót nevettek rajtam a munkatársaim, mikor telefonált nekem, hogy a mosógépet hogy kell elinditani, mert látja, hogy be van készitve. És én felhúztam magam rajta, és mondtam neki, hogy hozzá ne nyúljon, mert...... betegre röhögték magukat a munkatársaim, mert ők ilyet még nem hallottak. És ha mosni akar az az ember, akkor ne gátoljam meg benne.
2011. júl. 6. 15:01
 34/34 anonim ***** válasza:
84%
Mivel én nem dolgozom, csak a párom, ezért itthon én csinálom a dolgokat. Mondjuk a takaritás pár perc alatt meg van, albiban lakunk, 2 szobás-nem nagyok. Nincs meló, hiába keresek, párom reggeltől estig dolgozik, én itthon vagyok egész nap, nem várhatom el, hogy a házimunkát is ő csinálja.
2011. júl. 6. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!