Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek a házasságtól! Nem...

Félek a házasságtól! Nem merek férjhez menni! Vagy van olyan pasi, aki nem ilyen? (lent)

Figyelt kérdés

Ahogy ránézek anyukámra, kívülről egy szorgos nőt látok, aki egész nap mos, főz, takarít...De miért kell ezért neki hajnalban kelnie? Miért nem alszik nyugodtan 8-ig, és utána is ráérne főzni. Nagyon becsülöm, de én nem akarok az ő sorságra jutni. Miért nem osztja meg a háimunkát apával? Van olyan pasi, akivel ezt meg lehet psztani? Apukámnak letörne a keze, ha hozzányúlna a porszívóhoz, vagy ha véletlenül visszatenné a törölközőt a helyére, miután használja. Ezek olyan nagy kérések?

Másik: Én nagyon szeretnék vásárolgatni, sétálni a városban, nem pedig egész nap otthon takarítani. Persze van igényem, de én a takarítást letudom 1 óra alatt :) És én nem akarok senki cselédje lenni. Manapság ha a férj ezt kérdezi: "leszel a feleségem? "az egyenlő azza h "leszel a rabszolgám?"

Néha félek a gyerekvállástól is. nem akarm, hogy csak én vegyem ki benne a részem. Apukám még véletlenül sem cserélte voln egyszer sem a pelenkát, mert "az a nő dolga". Mi az h a nő dolga? Cska enyém a gyerek? Én is dolgoznék, ahogy ő, így mindent meg kell osztani! Nem értem. Van olyna pasi, akivel lehet értelmesen beszélni és nem gondolja magát okosabbnak és felsőbbrendűnek?

Légyszi' adjatok tanácsot!

2011. júl. 6. 12:37
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
30%
Én a szüleimnél éppen az ellenkezőjét tapasztalom. Apa mindenben segít anyának. Ha arról van szó, hogy mosni kell, vagy vasalni, porszívózni satöbbi, apa szívesen megcsinálja szó nélkül. Oké neki is vannak dolgai, hogy egy-két dolgot itt-ott hagy.. de ilyen szerintem mindenkinek van. Ennek ellenére egy nő szerintem ha olyan férfi mellett van, akit szívből szeret, nem hiszem, hogy nagy gond lenne ilyesmit is megtennie, hogy egyedül főz, mos, takarít. Szeretettel csinálja az egészet. :)
2011. júl. 6. 12:53
 12/34 anonim ***** válasza:
0%

Azért nem fejtem ki a véleményem, mert kottára ugyanaz jutott eszembe, mint a legelsőnek.(pedig nő vagyok)soha ilyen szabad, kiteljesedett pozíciója a nőknek nem volt.

Nem fog tetszeni amit írok, de...és a te kezed letörne, ha otthon vagy és kivennéd anyukád kezéből a munkát?Egyébként ő csak szerinted boldogtalan ebben a szerepben, kívülről nézve az ilyen embertípus akkor boldogtalan, ha "dologtalan".Az,hogy te nem csak erre vágysz, azzal nincs baj, de ne a te szemszögedből ítéld meg a szüleid kapcsolatát.Azzal meg nincs mit kezdeni, hogy egy gyermek ápolása-nevelése-fejlődése...hát az sosem volt a férfi feladata.Most a legjobb a nők helyzete, mert férfi ekkora szerepet ezekben még nem válalt soha, mint ma.Szerintem.De egyébként olyan társat fogsz választani, aki megfelel neked.Amúgy meg nem tudhatod, hogy te mennyire, milyen irányban fogsz megváltozni, lehet 5 év múlva semmire nem vágysz majd, csak erre.

2011. júl. 6. 12:54
 13/34 anonim válasza:
100%

Én egy olyan pasi vagyok, aki szerint nincs kifejezetten női, vagy férfi munka a háztartásban. Csak aszerint, ahogyan megbeszéljük, kinek mihez van éppen kedve, energiája. és olyan barátom, vagy ismerősöm sincsen, aki másként csinálná. Nagyon kevés olyan férfi van, aki nem csinál semmit, ne az édesapádat vedd alapul, szegény pasi, akivel összejönnél és azonnal ilyenekkel gyanúsítanád?

A legjobb szándék mellett is megkapom néha a páromtól, hogy én is csak olyan vagyok, mert hozta magával a mintát, amit nem lehet csak úgy kitörölni.

Te ne vidd magaddal, higgy Magadban és a változásban.

Meg lehet az is, hogy a leendőd apukája pont segített az anyukájának. Erre sokkal nagyobb az esélyed.

Sok sikert!

14/34 anonim ***** válasza:
100%
Tehát arra akartam kilyukani, hogy mint minden ez is a neveltetéstől függ.
 15/34 anonim ***** válasza:
48%

Hehe jo tema :) Nyilvan van olyan ferfi, aki ebben partner lesz, lesz olyan akit ra tudsz ilyesmire nevelni, lesz olyan, akit soha. En a takaritasbol kiveszem a reszem, szinte mindig en mosogatok, ruhat teregetek, stb. Reggelit hetkozben en szoktam csinalni, hetvegen vegyes. Van, hogy sir, hogy szinte soha nem fozok ebedet, ami igaz is, meg neha okoskodik, hogy o nem lesz olyan, mint az anyja az apjaval, hogy kiszolgaljon, mikor azt kerem, hogy szedjen nekem. Csak hogy en is szedek neki, ha en fozok, stb. szoval ilyenkor le szoktam hurrogni, es megcsinalja. Azt hozzatennem, hogy segitett kifesteni a lakast, meg a butorok osszeszereleseben is, amikor arrol volt szo. Ennek ellenere persze mindig mondja, hogy nem csinalok itthon semmit, de egy normalisabb ferfi az ilyen nyekergest elereszti a fule mellett, nem csinal belole gondot.

Igazabol en viszont nem azert takaritok, meg mosogatok el meg o utanna is, mert mi igy osztottuk fel, hanem mert kevesbe tudom elviselni a szutykot, mint o. Vannak dolgok, amik viszont nem zavarnak, azokat meg meg se csinalom.

2011. júl. 6. 12:55
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Párom néha kiakad, hogy szerinte lányt akartak és ezért lett ilyen házias :D:D:D Egyedül teregetni utál :D de minden mást megcsinál, ha úgy alakul. Például az mosogat el, aki előbb hazaér, vagy később megy dolgozni és úgy kel fel.
2011. júl. 6. 12:56
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy van olyan pasi akivel meg lehet oldani, hogy ne csak te moss-főzz-takaríts. Annak is igaza van aki azt írta, hogy olyan a férfi amilyennek neveled-szoktatod. A férjem otthon soha nem tette rá a kezét semmire, mindent megcsinált az anyja egyedül, a családban sincs rá példa se az én részemről se az ő részéről, hogy a férfi pl mosogatna, takarítana, mindenütt úgy működik, hogy ez a nő dolga, s csinálják is. Én ebbe nem voltam hajlandó beleszoktatni, eleinte húzta az orrát, hogy ő hogy mosogasson, takarítson, elmagyaráztam, hogy ugyanannyit dolgozom mint ő s nem fekszik nekem, hogy estig sikáljam a házat s főzzek s stb, megértette (kellett azért 1-2 hét teljes káosz, hogy rájöjjön, hogy egyedül nem csinálom s kell segítsen, ha nem akar kupit). 4 év együttélés után mostmár mindent megcsinál magától, anélkül, hogy kelljen nyaggassam. Emiatt egyáltalán ne félj a házasságtól, első perctől tudasd, hogy te ezt így s úgy képzeled el s ennyi az egész.
2011. júl. 6. 12:57
 18/34 anonim ***** válasza:
2011. júl. 6. 13:00
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Ma már nem erről szól a házasság. A legtöbb fiatal nőnek esze ágában sincs rabszolgának lenni.

Nehéz azzal a fajta ffivel, akinek az anyja ilyen, mert a párjától is ezt várja el. Az én párom pl. tipikus példa, anyja mindenben kiszolgálta, a párom közölte is velem, hogy ő csak addig mosogatott (albérletben élt előtte), amíg nem voltam neki. Képes volt nekiállni ölelgetni éjfélkor (miután nagyapámnál festettem munka után, majd este 10-kor megfőztem és mosogattam, mialatt ő végig netezett, hogy kéne neki vasalni. Na ekkor lett elegem. Kb. 2 hete költöztünk össze de már tele volt a tö...köm.

Mondtam neki, ott a vasaló. De hogy ő nem tud vasalni...Mondtam neki, megmutatom hogy kell. Közölte hogy annyi erővel ki is vasalhatnám. Mondtam, hogy nem.

Lett egy kis durca, másnap szó nélkül kivasalt magának vagy 10 pólót.

Mosogatni még mindig főleg én szoktam, de már olykor ő is.

Viszont sokszor kimos, kitereget, söpröget, a fűtést ő intézi (szénnel fűtünk), füvet nyír, mindenhova elvisz kocsival ahova csak szükségem van rá, mert én nem tudok vezetni. A főzés teljesen az én feladatom, de sosincs baj belőle, ha nem főzök, olyankor rendel magának vmit munka közben. Szóval nem lettem rabszolga. Eszem ágában sincs hajnalban kelni, vele kelek délben hévégén, aztán lesz ebéd 17 h-ra. Anyukája persze már 6-kor fenn van.

Én nem leszek ilyen soha. Ez már más világ. Mi nem csak dolgozunk, de állandóan tanulni is kell munka mellett, alig van szabadidőm. Majd ha egy ffi eltart, akkor leszek maximum mintaháziasszony. Amúgy jobban is becsülik az olyan nőt, aki nem szolgálja ki mindenben őket. Az olyat szolgaként is kezelik. Szerencsére a mai nők már nem hagyják, hogy tárgyként kezelje őket egy férfi.

Csak rajtad múlik, hogy rabszolga leszel-e.

33 N

20/34 anonim ***** válasza:
100%

Ja hozzatennem faterom is csak mereszti a hatsojat otthon, de pl. a 85eves nagyapam (!!!) ha kell elmosogat, hagymat pucol, mittomen.

Egyiknek sem szabad hagynia, hogy a masik a fejere nojjon.

Szerintem abbol meg kiindulni nem lehet, hogy a ferfi edesanyja megcsinalt-e mindent otthon. Az enyem megcsinalt mindent, en megis elvegzem a hazimunkat, ha kell.

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!