Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek a házasságtól! Nem...

Félek a házasságtól! Nem merek férjhez menni! Vagy van olyan pasi, aki nem ilyen? (lent)

Figyelt kérdés

Ahogy ránézek anyukámra, kívülről egy szorgos nőt látok, aki egész nap mos, főz, takarít...De miért kell ezért neki hajnalban kelnie? Miért nem alszik nyugodtan 8-ig, és utána is ráérne főzni. Nagyon becsülöm, de én nem akarok az ő sorságra jutni. Miért nem osztja meg a háimunkát apával? Van olyan pasi, akivel ezt meg lehet psztani? Apukámnak letörne a keze, ha hozzányúlna a porszívóhoz, vagy ha véletlenül visszatenné a törölközőt a helyére, miután használja. Ezek olyan nagy kérések?

Másik: Én nagyon szeretnék vásárolgatni, sétálni a városban, nem pedig egész nap otthon takarítani. Persze van igényem, de én a takarítást letudom 1 óra alatt :) És én nem akarok senki cselédje lenni. Manapság ha a férj ezt kérdezi: "leszel a feleségem? "az egyenlő azza h "leszel a rabszolgám?"

Néha félek a gyerekvállástól is. nem akarm, hogy csak én vegyem ki benne a részem. Apukám még véletlenül sem cserélte voln egyszer sem a pelenkát, mert "az a nő dolga". Mi az h a nő dolga? Cska enyém a gyerek? Én is dolgoznék, ahogy ő, így mindent meg kell osztani! Nem értem. Van olyna pasi, akivel lehet értelmesen beszélni és nem gondolja magát okosabbnak és felsőbbrendűnek?

Légyszi' adjatok tanácsot!

2011. júl. 6. 12:37
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
86%

"Manapság ha a férj ezt kérdezi: "leszel a feleségem? "az egyenlő azza h "leszel a rabszolgám?""

Éppenhogy nem. Ha sarkosítok, éppen régebben jelentette ezt, akkoriban a nők teljesen függtek a férjüktől, hisz kevesen dolgoztak közülük. A mai modern nőkre ez már nem jellemző, kevesen tehetik meg, hogy otthon maradnak, és normális párkapcsolatban közösek a háztáji teendők.

Anyukád is talán kapna segítséget, ha az elején nem hagyja elkényelmesedni édesapádat.

2011. júl. 6. 12:42
 2/34 anonim ***** válasza:
65%

Ismerek egy házaspárt, ott a férfi mos, főz, takarít, mindent ő csinál.

A nőhöz egyik hétvégére mentek látogatóba a barátnői, és a férj kivett pár nap szabadságot, hogy kitakarítsa a lakást.

És ha főtt kaját akar enni, akkor főz, mert a nőnek jó a vajas kenyér is.:)

3/34 anonim ***** válasza:
82%

A mamám szerint a férfi olyan lesz, amilyenek "neveled"

Ha ehhez lesz szoktatva, akkor egy sürgő-forgó férfi és kanapé-huszár lesz, de ha már a kezdetektől megvan az, hogy besegít, és adsz is neki munkát, akkor ez maradni is fog, amíg 'lejjebb' nem adod.

Személyes véleményt nem tudok erről mondani.

4/34 anonim ***** válasza:
75%
Az én párom olyan, hogy ha nála vagyunk (még nem lakunk együtt) akkor nem engedné hogy kitakarítsak, mindent ő csinál, de ha itt vagyunk nálunk, bármiben segít, kivéve a hörcsög takarításban :) szóval ne csak apukádat nézd példának, még ha mást nem is láttál vannak olyan férfiak akik rendesek és besegítenek néhány dologban. Biztos vannak olyanok is akik azt gondolják hogy a nő az legyen a cselédje, na de olyannal nem is kell foglalkozni.
2011. júl. 6. 12:43
 5/34 anonim ***** válasza:
83%
Párom főz hétvégén, és segít nekem a háztartásban :)
2011. júl. 6. 12:44
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak ilyen pasi van, az én nevelőapám mindent megcsinál, mert ő már nyugdíjad, anyukám pedig még dolgozik teljes munkaidőben, tehát délelőtt a nevelőapám főz, el is mosogat. A takarítást hol én, hol anyukám csináljuk közösen. Hétvégén, amikor nem kell anyumnak dolgoznia, olyankor ő is besegít a főzésbe, vagy én. :)

21/L

2011. júl. 6. 12:45
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Van egy tanárom a főiskolán (pasi). Most született meg a 2. gyerekük, az elsővel a felesége ment GYES-re, most a másodikkal pedig ő. Szóval anyuci dolgozik, ő pedig otthon vigyáz a picire és ellátja a háztartást. :)
2011. júl. 6. 12:46
 8/34 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök h vannak segtőkész pasik is :)Ó, de jó :D

Csak tudjátok, nálunk arra vannak nevelve a lányok (és engem is arra akartak nevelni), hogy mindig nekem kellesz a házimunkát elvégezni, és engedelmeskedni a férfinak.Én ezzel nem értek egyet. De tényleg örülök h nem csak olyanok vannk,mint az apám :))

2011. júl. 6. 12:48
 9/34 anonim ***** válasza:
100%

Olyan férfihez kell hozzámenni, aki ha neked ez fontos segít a házimunkában is.

Az én férjem szokott főzni, takarítani, be tudja tenni a mosást, sőt még ágyneműhuzatot is szokott cserélni. Alapvetően ezek az én feladataim, de sokmindent megcsinál magától is, ha észreveszi, másokat meg akkor, ha szólok neki, hogy csinálja már meg (nem házisárkányként, hanem szépen megkérem).

Egyébként már az együttjárás alatt látni fogod, hogy milyen stílusú az a fiú. Nekem annó azt mondták, hogy úgy nézzem a sok kis apró idegesítő dolgait, hogy azok nem elmúlni, hanem erősödni fognak. Szóval, ha valaki a párkapcsolat elején sem veszi a fáradtságot, hogy tegyen valamit, az később még kevésbé fog.

És tetszik a népi bölcsesség, hogy olyan lesz a férfi, amilyenné neveled. Van benne igazság:)

2011. júl. 6. 12:49
 10/34 anonim ***** válasza:
76%
Van egy megfigyelésem. Párom 3 éve vesztette el az anyukáját. Azóta az apa két gyereket nevel mindent ő végez, és párom is teljesen önálló, ha kell főz magára, mindig ő takarít, ágynemű huzatot mos, lecserél, teljesen megtanulták mindazt amit egy anya megszokott csinálni a gyereknek. Ha a fiút a szülők úgy nevelik, hogy anyuka mindent megcsinál, tuti ezt fogja elvárni a bnőjétől is. De ha elvárják, hogy mindig legyen rend legalább az ő szobájába és tartsa tisztán, tuti, hogy ehhez szokik hozzá, és ez lesz a természetes, és nem egy cselédet akar majd magának.
2011. júl. 6. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!