Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A már "romlófélben" lévő,...

A már "romlófélben" lévő, gyenge lábakon álló kapcsolatok torkollanak kalandozásokba, megcsalásba?

Figyelt kérdés
Olvasni ezer megy egy sztorit, hogy egy stabil párkapcsolatban valaki félrelép és olyankor illik a harmadik "felet" is hibáztatni. A kérdésem, vagy inkább fejtegetésem az volna, hogy egy jó kapcsolatba is bele tud rondítani egy harmadik, vagy amikor azt halljuk, hogy valaki pl. az új munkahelyén összejött valakivel, akkor már eleve reszeltek a kapcsolatnak és csak idő kérdése volt, hogy mikor történik meg a félrelépés?
2011. júl. 4. 15:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem olyan nincs, hogy stabil párkapcsolat, aztán az egyik hirtelen félrelép. Az lehet, hogy a megcsalt fél úgy érzi, hogy minden rendben volt addig, vagy esetleg bemagyarázza magának, hogy minden rendben volt, de egészen biztos, hogy a másik nem így érezte.
2011. júl. 4. 15:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt már eleve volt mit máshol, másnál keresni, másrészt a megcsaló fél jelleméről árul el valamit, hogy nem tudott szakítani, mielőtt elkezdett volna keresgélni.
2011. júl. 4. 15:33
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak idő kérdése volt, hogy mikor történik meg a félrelépés,én ezt az elvet vallom,de én sose csaltam meg senkit,amint érzem hogy nem kell már a kapcsolat mert már nem tesz boldoggá,véget vetek neki,nem alázom meg a párom,azzal,hogy megcsalom.
2011. júl. 4. 15:36
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én két esetet tapasztaltam:

a. A kapcsolatról alkotott fogalma nagyon más a két félnek. Vagyis egyikük azt hiszi, hogy az valódi kapcsolat, a másikuknak meg csak az egyik, akivel összejár. Ő sportot űz a "megcsalásból", épp ezért nem is érzi csalásnak, mert neki ez így természetes. A gond az, ha erről nem szól az aktuális "párjának".

b. Valóban, valamelyik fél tartósan boldogtalan a kapcsolatban, és ezért fellángolnak az érzelmei egy harmadik iránt. Tisztább ügy, de a megcsalásra nem mentség, a régi kapcsolatot le kell zárni, ha már megoldhatatlanok a problémák benne, és aztán újat kezdeni.

2011. júl. 4. 15:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom,hogy a kisértés bárki vállán felütheti a fejét,viszont egy stabil kapcsolatban nemet lehet (és kell) mondani.

Ahol gondok vannak,ott is nemet kell (kéne) mondani,előbb a szakítás,utána jöhet más.

Stabil kapcsolatban nem hiszem,hogy érzelmek is kialakulnak a "harmadik" irányába,maximum fizikai vonzalom,amire ha nem is könnyen,de nemet mond az ember,ha minden rendben a kapcsolatában.

2011. júl. 4. 17:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Válasz: igen,

csak a romlófélben lévőkre, mert ha valaki nem vevő a 3.-ra akkor az akár tótágast is állhat mégsem lesz belőle semmi.

2011. júl. 4. 17:50
 7/14 anonim ***** válasza:
49%
Az én válaszom is igen. Ha egy kapcsolat nem az igazi, oda befér egy harmadik, de ha minden klappol, akkor egyik félnek sincs igénye hogy bármilyen külső csábításnak behódoljon. A párom első feleségét megcsalta a másodikkal. A második azt mondta erre hogy csak oda tud beférkőzni harmadik ahol rossz a kapcsolat. Mikor velem csalta a második feleséget akkor ez a teória már nem állt. Én voltam a hibás, a házassággal minden rendben volt szerinte. Érdekes fordulat. Ha engem megcsal a párom az tuti hogy azért lesz mert nem jól működik a kapcsolatunk, és fölösleges lesz bárki mást hibáztatnom.
2011. júl. 6. 14:12
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Hülyeség hogy a tökéletes kapcsolatban senki nem lép félre. Kíváncsiság. Arról még sosem hallotattok?
2011. júl. 6. 14:21
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom ha egy kapcsolat maximálisan jól működik, és megtudnak beszélni mindent akkor egy 3. félnek nem szabadna befurakodni. Ott már régen nincs rendben valami, ahol már egy 3. felbukkan.

Én azt vallom, hogy nem szabad a problémákat a szőnyeg alá söpörni, és esténként kifelé fordulva, bedurcizva lefeküdni, mindent meglehet beszélni, de az másik dolog, hogy vajon a felek meg is akarják-e oldani a problémát?

Persze lehet hibáztatni a harmadik felet is, de elsősorban a párkapcsolatban lévő felet kell aki félrelép. Ezek a dolgok nem egy emberen múlnak.

2011. júl. 6. 14:24
 10/14 anonim ***** válasza:
Én csak a magam nevlben tudok válaszolni, hogy ha már ott tartok h. akár godnolatban is megcsalnám a párom akkor ott már vannak legalább apró problémák.Ha midnen tökéletes akkor eszembe se jut h. bármikor, bárkivel.De lehet másnál ez máshogy működik
2011. júl. 6. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!