Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szünetet kért. Mit kellene...

Szünetet kért. Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Párom nemsokár betölti a 30at és rettentően megviseli a dolog. Öregnek érzi magát, azt mondogatja vége a fiatalságának, nem akar szórakozni járni stb. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehezen fogja viselni. Egyébként nagyon hiu és egoista, fontosak számára a külsőségek, évek óta kondizni jár stb.(Gondolom ezért is)

2 év után a következővel ált. elém:

Nem tudja mit akar, gondolkodnia kell. Velem szeretné leélni az életét, de most agyjak neki időt. Értetlenül állok az egész elött. Ennek már 1 hónapja. Minden héten találkozunk, beszélgetünk 1X. Nincs köztünk semmi, olyan beszélgetések ezek mintha barátok lennénk. Azt mondja nincs másik nő a képben. Nem is kell neki más rajtam kívül. Csak szeretne egyedül lenni.

Azt tudja, hogy én nem fogok keresni magamnak más partnert mivel nagyon szeretem őt. De mégis kicsit kiábrándultam, csalódtam benne. Az életem mélyponton van szükségem lenne rá és azt érzem magamra hagyott.

Tanácstalan vagyok. Miért csinálja ezt? Ha annyira fontos lennék, ha tényleg velem szeretné leélni az életét akkor nem hagyott volna el...legalábbis szerintem.

Ti mit tennétek a helyemben?

Közös jövőt terveztünk és most egyedül maradtam. Azt se tudom mennyi "szünetre" van szüksége, ő maga se tudja.

Ebbe beleőrülök...

2011. júl. 4. 13:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
Ha valaki szünetet kér, akkor nem meri kimondani, hogy vége - hanem húzza-halasztja a szakitást, mert igy neki még van visszaút, ha nem talál közben mást. Én nem várnék rá, hanem választás elé állitanám: vagy velem van, vagy befejeztük.
2011. júl. 4. 13:41
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy vagyok vele, hogy olyan, hogy szünet nincs. Vagy együtt, vagy külön. Még ha az ő szótárában van is, én elhagynám örökre a pasast... ha nem biztos abban, hogy 100%-ig velem akar lenni ("még élni akar", "kíváncsi, hány csajnak jön be" stb.), akkor megette a fene az egészet...
2011. júl. 4. 13:43
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én keresnék mást, pont úgy van ahogy te magad írtad, ha annyira fontos lennél neki s veled szeretné leélni az életét akkor nem hagyna el amikor szükséged van rá. Ha nem is hagyod el, vedd egészen lazára te is a kapcsolatot, mintha pl 1 akármilyen haver-ismerős lenne csak, ha akkor se változik a véleménye akkor csak az idődet pazarolod azzal, hogy vársz rá. (mondjuk szerintem így is időpazarlás várni rá)
2011. júl. 4. 13:44
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

nem akarja lekötni magát. ezért kell a szünet. nyilvánvaló,h te is mást akarsz az életben, a jövőben és ő is.

nem sok esélyt látok arra,h ebből még lesz valami, és az még nagyobb baj,h nem is mondja meg mennyi idő kell neki. nem szép tőle,h várat. és vajon mire vár? h talál-e jobbat?

ez nem tisztességes a részéről.

mond meg neki,h ne szórakozzon veled,mert ez neked nem jó. akkor szakítsatok,élje mindenki az életét, de ne találkozzatok,beszéljetek. a szünetnek csak úgy van értelme,mert így érthetitek meg,akarjátok-e a másikat vagy sem

2011. júl. 4. 13:45
 5/19 anonim ***** válasza:
50%
Én is ezt mondtam anno a páromnak , igy egyszerübb volt a szakitás. Idöt kértem, persze már volt másvalakim.
2011. júl. 4. 13:47
 6/19 anonim ***** válasza:
Szerintem várj még 2 hetet maximum,meglátod mi lesz,adj neki ultimátumot,hogy addigra gondolja meg,hogy veled akar lenni,vagy nélküled,mert neked szükséged van valakire,aki nyugtatgat,tanácsot ad,melletted van az életed mélypontján.2 hetet még te is bírsz,lenyugszol,pihensz.Ő is ezt teszi majd és ha döntött,akkor szóljon..de két hétnél többet NEM érdemes neki adni.
2011. júl. 4. 13:48
 7/19 anonim ***** válasza:
Alapvetően én sem tudom megérteni ezt a szünetes dolgot. Én is rövid határidővel választ várnék az igen vagy nem kérdésemre. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy jövőre én is 30 leszek. Remélem párom fogja tolerálni azt az évet nekem. Én is nehezen élem meg, már most.
2011. júl. 4. 13:48
 8/19 anonim ***** válasza:

Mire kell neki idő? Egy egész hónapja csak gondolkodik, és pont mikor szükséged lenne rá? Másokkal nem találkozik? Arra nem gondol, hogy nem csak ő van a világon? Hogy neked is van problémád? Ha bírod, akkor mondd azt, hogy egyáltalán ne találkozzatok addig, amíg ki nem találja, mit akar. (Lehet, van egy csaj, és nem akar két szék közé esni.)

És próbáld meg nélküle elképzelni az életedet, tudom, 2 év után ez nem könnyű és biztos hidegzuhanyként ért a pasid ötlete a szünetről.

Ha tényleg hiú és egoista, nem éppen jó apajelölt. Mi lenne, ha a leendő baba beteg lenne, órákig sírna éjjel, és te nem érnél rá ápolni az egóját?

2011. júl. 4. 13:52
 9/19 anonim ***** válasza:
73%

borzasztó fontos, hogy néha egyedül tudjunk lenni!

naponta pár perc kellene.. néha hosszabb idő...

Sok éves házasság tapasztalatából mondom!

Nagycsaládos anyaként, hűséges feleségként! és ez általában a férfinek szükséges- de nekem például kell! az ad ihletet az alkotó munkához, egyedül, csendben, csak Isten tenyerén lenni egy kicsit...

Ez egy elemi, természetes igény - ezt sok nő nem tudja megadni, mint kullancs tapad a párjára.

Ettől menekülnek sokan el.

Hagyd egy kicsit. Neked is tudni kell egy kicsit egyedül lenni.. És megújultan lesztek megint egymás mellett!

:))

2011. júl. 4. 13:54
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy lenne más nő. Tudom, hogy szeret. Ezért is nem értem az egészet. És azt sem, hogy volt képes most magamra hagyni.

Nem voltam teljesen őszinte, amikor találkozunk próbálkozik, érzem rajta, hogy hiányzok neki. De abba nem fogok belemenni, hogy még alkalmi légyottokra is a rendelkezésére állok. Olyan érzésem van, mintha a 2 éves komoly kapcsolatunkból laza kapcsolatot akar kialakítani, amíg nem áll készen...vagy nem is értem!

Igazatok van, hogy ultimátumot kell adnom. Így csak az időmet pocsékolom és csak leszívja az energiáimat...csak azon gondolkodok hogy miért?...mi járhat a fejében?...mit akar?

2011. júl. 4. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!