Hogy lehet segíteni egy olyan férfin, aki maga se tudja, hogy mit akar?
Egyszerűen képtelenség kiismerni, azt mondja még ő se ismeri saját magát (28 éves), folyamatosan a kettősséget érzem benne, hogy semmi nem jó, ha kapcsolatban van akkor nőzni akar, rabságnak érzi. Ha szabad, akkor pedig hiányzik neki a biztos pont. Nem elégszik meg egy nővel, olyan mintha folyton keresne, de nem találná amit akar. Mivel maga se tudja mi az.
Fél évig bírtam vele, de soha nem volt ennyire bonyolult és nehézkes kapcsolatom. Most is tartjuk a kapcsolatot és azt látom, hogy magába zuhant, most is csajozik, de már nem olyan intenzitással. Üresnek és unalmasnak érzi az életét, mintha valami meghalt volna benne.
És olyan rossz látni, hogy ilyen és hogy ennyire nem enged magához közel senkit.
Én igazán türelmes voltam vele, szeretettel fordultam felé, de én is megégettem magam. Beleszerettem ő pedig maradt a felszines érzelmeknél. Mintha saját magán kívül mást nem is tudna szeretni. Olyan mintha álarcot viselne, kivülről egy jóképű életerős férfi aki imád flörtölni, de amit belül érez azt nem tudhatja senki. Nekem is azt mondta, hogy nem volt mindig őszinte velem és sokkal jobbat érdemlek nála.
Ragaszkodik hozzám és szeretnék neki segíteni, csak nem tudom hogy lehetne. Mit gondoltok?
Nehéz ügy. Én is voltam már ilyen szituációban.
Amíg ő nem döbben rá, hogy segítségre van szüksége, addig nem tudsz tenni semmit. És lehet, hogy erre sosem jön rá.
Ha rá akarod erőltetni a "segítségedet", akkor úgy fogja érezni, hogy anyáskodni akarsz felette, és azért menekül tőled.
Kerdesedre: csak annak tudsz segiteni, aki a segitsegedet keri, es csak abban, amiben keri. Ha nem keri, barmilyen hihetetlennek is tünik a Te nezöpontodbol, egyelöre megfelel neki vagy nem igenyli a segitsegedet.
Hozzaszolasodhoz: ez szubjektiv, ki mondja meg, hogy az embernek mit mikor kell es kell-e tudni? (pl. sokan vannak akik ugy elik le az eletüket, hogy ilyeneken nem gondolkodnak, "csak ahogy esik, ugy huppan".)
Igen, a társadalom elvárja, hogy egy 28 éves férfi tudja, mit akar. De ez sajnos nem ennyire egyszerű. Ha te is ezt várod el tőle, akkor nem tudsz neki segíteni.
Valami nagyon összezavarhatta, hagyj most neki egy kis időt, hogy gondolkodjon. De közben biztosítsd afelől, hogy rád számíthat. Ha szükségét érzi, jelentkezni fog. De ne akarj beki mindenáron segíteni.
Ha én lennék a Te helyedben, nem ragaszkodnék hozzá, még ha azt is mondja, hogy hiányzol neki, ugyanis ez a férfi érzelmileg mindenképpen, de lehet, hogy IDEGILEG is labilis!
Nem hinném, hogy hosszú távon boldog lennél vele, százszor nehezebb ilyen társsal lenni! Megértelek, hogy szeretnél neki segíteni, de gondolj bele, hogy az ilyen típusú emberből kizárt dolog, hogy normális életű férj és apa váljon! Azt pedig Te és a család szenvedné meg!
"de nem találná amit akar. Mivel maga se tudja mi az"
Helyette nem tudod eldönteni, hogy ö mit akar. Ha eldöntened, az a Te akaratod lenne, nem az öve. Tehat ezt kizarolag csak ö tudja eldönteni.
2.
Kb. ugyan ez a helyzet. Csak itt 35 éves a srác. Egyszerűen nem tudok rajta kiigazodni. Segítenék, de nem hagyja. Nem tudok mit csinálni. Mindig kicsit közel enged, aztán eltaszít. Szüksége van rám, de nem képes elfogadni a segítségem.
Most megint közeledünk egymáshoz. Most jó. Talán azért, mert megmondtam neki, hogy 2 hét múlva külföldre költözök.
Nehéz, mert ragaszkodom hozzá. De még azt sem hagyja, hogy főzzek neki egy normálisat. Zacskós levesen, fagyasztott krumplin, és fagyasztott fasírton él 4 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!