Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen nevet adtál szíved...

Milyen nevet adtál szíved szerint vagy adsz majd gyerekednek/gyerekeidnek? És miért azt/azokat a nevet adnád vagy kapta?

Figyelt kérdés
Tudom általában két szülőn múlik.
2011. júl. 3. 04:48
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
6%

Nekem ha lányom lesz, akkor Valentina Kíra, ha fiam, akkor pedig László Imre.

A Valentina közös választás párommal, a Kíra nagyon tetszik neki.

A Lászlót Édesapám után, az Imrét pedig párom Nagypapája után.

De sok név van, ami tetszik.

Akkor döntöttünk ezek mellett, amikor úgy volt, hogy útban van a pici. Csak sajnos nem úgy alakultak a dolgok. :(

2011. júl. 3. 10:05
 32/48 anonim ***** válasza:
65%

Ami tuti, hogy a lányom Zora lesz. A fiú pedig hááát... Minden vágyam volt, hogy Dénes lehessen. Viszont a párom is Dénes, és egyikünk sem akarja az apuka nevét adni a gyereknek. Én második névnek adnám, de párom hallani sem akar róla. Fiú névből totál nem egyezik az ízlésünk, nekem az Olivér, Kristóf (túl gyakori), Csongor (nem Csongi!) nevek tetszenek nagyon. Persze mindegyikre van valami fújolás :)

Egyébként nekem nincs bajom a magyar nevekkel, némelyik gyönyörű, de például a Villő az a név, amivel ki lehet kergetni a világból. Mindig egy rikácsoló madár jut róla eszembe. Nálam mondjuk egy Botond, Csaba a nagyon szép nevek közé tartozik, de ismerek Regőt, Gellértet, és én ezeket speciel nem tartom túl szépnek.

A külföldi nevek közt is vannak nagyon szépek, de itthon iszonyatosan hülyén néz ki a Zsaklin, Dzsesszika, stb (tudom, hogy ezek nem a legszebbek, de ezek jutottak eszembe :)

Ami nálam még a Jézusom kategóriába tartozik, azok a növény-és állatnevek: Boróka, Bodza, Farkas... Egyik barátnőm mindenképpen Fahéjnak akarja nevezni a kislányát... Na ne :)

2011. júl. 3. 10:05
 33/48 anonim ***** válasza:
Ha kislányom lesz akkor Estillának szeretném hívni,ha fiú akkor Máté vagy Márk :)
2011. júl. 3. 10:06
 34/48 anonim ***** válasza:

Ha fiam lesz, akkor Botond lesz a neve.

Bár így, 15 évesen még elég távol vagyok a gyerekvállalástól, de ez a név már évekkel ezelőtt is tetszett, és el is döntöttem, hogy ha fiam lesz, akkor ez lesz a neve.

Lányra még nincs ötletem, de ami nagyon tetszik, az az Adél.

Nem biztos, hogy ezt adnám a gyerekemnek, mert egy kicsit túl komoly, és inkább egy felnőtt nőnek való. Ezen kívül tetszik még a Lilla név is. De egyiket se adnám a gyerekemnek.

15/L

2011. júl. 3. 10:06
 35/48 A kérdező kommentje:
Anyája együtt érzek veled. Kitartás! És szép, okos és főleg egészséges gyereket kívánok neked! És az egész családnak pedig sok boldogságot!
2011. júl. 3. 10:08
 36/48 anonim ***** válasza:
75%
Ha lányom lesz: Rebeka lesz az első neve, ha fiam, akkor Benedek.
2011. júl. 3. 10:59
 37/48 anonim ***** válasza:
3%
Az én párom azt szerette volna hogy Nikolett legyen ha lány lesz, mivel én is Niki vagyok, de szó sem lehet róla, se arról hogy az ő nevét kapja. Nem szeretem amikor a szülők nevét kapja a gyerek. Valami különlegeset szerettünk volna és nem azt az elcsépelt Bence, Dávid, Andris stb. (egyéni vélemény, senkit nem akarok megsérteni) Ezért döntöttünk úgy hogy ha lány akkor Alíz lesz, annak szép becézése pl a Lizzi, a fiú nevet nem döntöttük még el, de biztos hogy különleges lesz, mint pl a Kevin vagy Alex, ezeket sajna párom nem engedi mert az előző szerelmeim neve..pedig simán feladtam volna ezeket a kapcsolatokat azért hogy így hívhassák a gyerekemet :-P
2011. júl. 3. 11:18
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan még csak elméletben léteznek a majdani gyerekeim, de jobb mihamarabb elkezdeni a válogatást:)

Jelenleg az Ádám, Andor és a Lilla, Hanna, Teodóra nevek viszik a pálmát, de ezeken kívül még sok szép név van, amit szívesen adnák a gyerekemnek. Tetszik például az Olívia, Kamilla, Áron, Márk is, de az is lehet hogy inkább egy magyar névtárat fogok magam elé húzni, és abból választok második nevet. Semmi problémát nem látok abban, ha valakinek különlegesebb neve van (mint Hunor vagy Villő), nem a névtől függ, hogy kit csúfolnak és kit nem.

2011. júl. 3. 13:05
 39/48 anonim ***** válasza:
Nekem a párom angol, itt élünk kint és ugyan egyelőre nem akarunk még gyereket és konkrétan még nem gondolkodtunk rajta, úgy egyeztünk meg, hogy olyan angol keresztnevet kap majd, aminek van jól hangzó magyar megfelelője is. Nekem (és neki is egyébként) nagyon tetszenek a hagyományos magyar nevek, de úgy néz ki, hogy itt maradunk kint végleg, és nem szeretném, ha ilyesmiből a gyerekemnek valami hátránya lenne (valószínűleg nem lenne, de sose lehet tudni).
2011. júl. 3. 14:11
 40/48 anonim ***** válasza:

A lányom neve Evelin.Azért adtuk neki ezt a nevet, mert romantikus hangzású ugyan, de nem giccses. Elegáns,szép, nőies név és becézni is lehet.

Ha lenne még egy lányom, ő Annabella Laura lenne.Nagyon tetszik ez a két csodaszép név így együtt.De szép név a Heléna is. Én tehát ezek közül választanék, a többi már a vezetéknéven múlik.

Fiúnevet nem írok, mert azok között nincs igazi kedvencem.Fiúnév terén nagyon bizonytalan vagyok.

2011. júl. 3. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!