Milyen nevet adtál szíved szerint vagy adsz majd gyerekednek/gyerekeidnek? És miért azt/azokat a nevet adnád vagy kapta?
fiam Marcell...
Azt hittem nem felkapott név (még) megszültem márciusban májusban az összes ismerősnél fiúgyerek Marcell volt... A dominik tetszett még nagyon (az oviapu-ban a kisfiú neve) de azt is úton-útfélen hallom
Én is ragaszkodom ahoz, hogy magyar neve legyen. Emellett a családban már előfordult és nagyon tetsző nevet választottunk. A kislányunk Sarolta Zorka :) Ha kisfiúnk is lesz, ő lehet Botond Gyula lesz:)
Szerintem semmi baj 7:21-essel! Szerintem nagyon szép nevek! És ilyen alapon bármilyen nevet lehet "csúfolni", csak ötletesség kérdése..
Kedves 07:34
Valóban bármilyen nevet is választunk gyermekeinek számára előre nem tudhatjuk, hogy neki később tetszeni fog vagy sem. Viszont szilárd meggyőződésem, hogy helyes nevelése, szocializációja, pozitív megerősítések lévén majd elfogadja,megérti és büszkén fogja viselni az általunk választott nevet. Egy biztos! A mi gyermekünk nem Tv műsorokon keresztül fog szocializálódni. Születése pillanatától kezdve azon leszünk, hogy keresztényi szellembe, a magyar kultúra alapjait már az anyatejjel magába szívja. Az pozitív önértékelés elősegítésével pedig igyekezni fogjuk megerősíteni abban, ha később netalántán akadályokba ütközne (csúfolkodás stb)mindig a lehető legjobb módon kerüljön ki belőle. Ehhez szerintünk elengedhetetlen a Tudatos Nevelés!
Amúgy megsúgom, hogy sok név nem magyar eredetű, hiába nem egy Dzsesszika.
Ha lány, akkor talán Andrea, fiúnál az Ádám, Attila lenne a nyerő nálam. Páromnak az Andrea bejön, egyik kedvenc női neve, fiúnál majd még "bokszolunk". :)
Nekem fontos volt hogy akárhol él majd a világban és bemutatkozik ne nézzenek rá ugy mint egy Ufora.
a lányom Noemi ha fiam lessz akkor Mark nevet kapja.
A névválasztás érdekes volt,chat-en ismerkedtem az apjával és poénból megkérdeztük egymást mi lessz a gyerekeink neve,Ő mondta a lányt én mondtam a fiut.Igy lett 9évvel később a lányom neve az amit akkor választott az apja mikor még nem is találkoztunk élőben.
Én abban biztos vagyok, hogy két neve lesz a gyerekünknek. Nekem is kettő van és imádom, nagyon jól jött például, amikor tinédzserként új életet akartam kezdeni és egyszerűen a másik nevem tudtam használni, nem kellett megváltoztatni. Na meg mert mindkettőnknek megvannak a preferenciái.
Ha lány lesz, Leonetta Réka lesz. Párom ragaszkodik a Rékához, nekem viszont nem tetszenek a rövid nevek. A Leonettát a Legyetek jók, ha tudtok filmben hallottam és nagyon tetszik. De még az Eleonórán is gondolkozom, erős a gyanúm, hogy a szülőszobán fel fogok dobni egy érmét és az dönt, mert mindkét név gyönyörű.
Ha fiú lesz, Vendel Csaba lesz. Vendel a párom neve és szerintem az első fiú viselje az apja nevét, a Csabához meg ő ragaszkodik.
Kedves Kérdező!
első válaszoló vagyok: kislányunkat nem szoktuk becézni, Rebekának szólítjuk (eleve kicsinyítő képzős). Persze beceneve van elég, amikor szeretgetjük meg puszilgatjuk, ilyen a Maszola, Manócska stb:D
B-betűs nevet szeretnénk adni a gyerekeinknek, mert az alliterál a párom vezetéknevére, és tényleg tök jól hangzik így:D Mi is magyar nevet szeretnénk.
Lány: Borbála, Boglárka
Fiú: Balázs, Botond
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Várok még többet.
A magyar név vita is érdekesen alakul.
Tudom hogy a Rebeka kicsinyítő képzős. De úgy-e két név esetné az is kérdés, első vagy második nevet használják.
Én csak azt tudom, tanultam hogy egy kisgyereket kereszt név, nem becézés tekintetében egy néven kell szólítani.
Én is a egyszerre két név mellett teszem le a voksom. Nekem is, öcsémnek is kettő van. Ez szerintem jó. Bár érdekes egyikünk sem használja a második nevét. De mégis van/volt választás lehetőségünk.
anyukám nagyon vágyott rá,hogy ha fiú unokája lesz zsolti legyen ha lány mónika.szegény már meghalt,így nem érhette meg a zsoltit,aki tesóm fia.terhes volt mikor anya meghalt.
ezért ha nekem lányom lesz,az ő tiszteletére a mónika nevet kapja.de nekem nem tetszik.
ha fiú lesz akkor balázs,és én lány névnek az izabella nevet szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!