Az lehetséges hogy egy szülőnek a gyereke személyiségét romboló természete van?
Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés,de ez lehetséges hogy szülőnek annyira rossz természete van hogy a gyereke természetét és egészséges lelki fejlődését rombolja?2011. júl. 2. 11:39
1/10 anonim válasza:
Természetesen. És nem csak a természete lehet ilyen,de az életvitele, a nevelési módszerei, erkölcsi felfogása....
2/10 anonim válasza:
Simán, például egy alkoholista szülő, vagy aki rendszeresen ok nélkül veri a gyereket, de néha hallani megerőszakolós sztorikat is...
3/10 anonim válasza:
Lehetséges. Az én apám viselkedése engem önbizalomhiányossá és gyávává tett. Meg olyan érzékeny lettem, hogy azóta is mindig könnybeszalad a szemem, ha vitába keveredek valakivel, vagy ha valami apróság megbnt. Mióta külön élek kezdek helyrejönni, mert a mostani környezetem éppen ellentétes hatással van rám. De még vannak nyomai a gyerekkoromnak.
4/10 anonim válasza:
a birtokló, őnző szeretet a legrosszabb- mert az alkoholistánál tudja a gyerek, árt - itt meg "szeretet"-be van csomagolva- ezért nehezen tudja magát kitépni
5/10 anonim válasza:
Van, ja. De nem csak az a rossz szülő, aki látványosan rossz.
6/10 anonim válasza:
De még mennyire! És még csak szenvedélybetegnek, agresszívnek, ostobának vagy undoknak se kell hozzá lennie a szülőnek, ezernyi, sokszor rejtett oka lehet.
7/10 anonim válasza:
Annyira lehet,hogfy az egész életemet tönkre tette az anyám . A kapcsolataimat a házasságomat,a gyerekemet is . Ha érdekel priviben írj és leírom több oldalon.
8/10 anonim válasza:
Hogyne. Olvass csak itt a családi kapcsolatok között, bőven írnak tinik is a hülye szüleikről, akikkel nem tudnak dűlőre jutni.
Szoronganak szegények, nem tudják megoldani az otthoni problémákat, tőlünk várnak segítséget mert otthon sehol IQ.
9/10 anonim válasza:
10/10 anonim válasza:
Hát, bizony, nagyon sok ilyen van. Azt hiszem, több mint 50%. Még ha valami nagyon rendes és szorgos, intelligens emberek a szülők, akkor is előfordul, hogy nem ismerik fel gyermekük képességeit, vagy a képességei korlátait, vagy a törekvéseit, stb, és így is lehet tévútra vezetni őket. De a nagyobb rossz a durvaság, erőszak, bántalmazás, vagy esetleg egyszerűen csak a rossz példaadás. "A legjobb nevelés a nem nevelés" tanította Ranschburg Jenő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!