Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anya szürcsöl és csámcsog....

Anya szürcsöl és csámcsog. Hogyan tudassam vele tapintatosan, hogy ezt nem így kell?

Figyelt kérdés

Édesanyám egy nagyon odaadó, kedves, a gyerekeiért mindent megtevő ember, tényleg nagyon kevés rosszat lehetne elmondani róla -ha én egyáltalán jogosult vagyok ilyesmire, ugyanis hálás vagyok hogy felnevelt.

Mióta más körökben mozgok rájöttem, hogy kezdenek idegesítőek lenni az itthoni kis dolgok: például édesanyám szegény nem tudja úgy meginni a kávéját hogy minden egyes kortyot ne 2 cmről szürcsöljön be, pedig ha megemelné a csészét minden gond nélkül lehetne inni. Ha vendégségbe megyünk igyekszik kicsit visszafogni magát, de nem megy szegénykémnek, így az üdítőt két méterről hallhatóan "gurítja le" a torkán, komolyan, minden korty hallszik ahogy csúszik le. Az evésnél is néha csámcsog szegénykém.

Nagyon érzékeny ember, így ha ezt megmondanám neki biztosan megsértődne és megint legbutábbnak érezné magát az egyetemet végzettek között (mint ahogy ezt pontosan ezekkel a szavakkal vágta a fejünkhöz, mikor egy viccen nevettünk és ő nem értette szegény). Tehát az egyetlen megoldás az lenne, ha valahogy RÁVEZETNÉM, mert szerintem ő nem veszi észre magát. Valami filmet vagy videót kellene becsempészni valahova, ahol erről beszélnek, vagy nem is tudom. Adjatok tanácsot, mert nem szeretném megsérteni a számomra legkedvesebbet!

21/L

2011. júl. 2. 10:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én is van,hogy rászólok apukámra,hogy ne szürcsölje a levest. Anno ők is igyekeztek ezekre megtanítani bennünket, alap,hogy ők se feledkezzenek el magukról.

Nem szokott megsértődni, mondja is,hogy igazad van lányom!

De anyura is múltkor rászóltam szépen, mert teliszájjal kezdett bele valamibe. Persze nem bántón, bunkón!

2011. júl. 2. 10:56
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egy kisebbségi-komplexusos embernek nehéz megmagyarázni, hogy nem jó valami, amit csinál, mert mint írtad, kioktatásnak veszi,

Próbáld meg, ha tévéztek együtt, és filmen csinálják, akkor "kiosztod" a szereplőt, hogy milyen gusztustalan.

Egy próbát megér, hátha sikerrel jársz.

Lehet megkövezni, de én is "falramászok" csámcsogástól.

2011. júl. 2. 11:11
 13/24 anonim ***** válasza:

Okos tanácsot nem tudok adni, de majd ha gyereked lesz és megtanítod, hogy nem illik szürcsölni, arra is tanítsd meg, hogy a nagymamára meg nem illik rászólni. Rém kínos tud lenni, mikor a két éves igazsága teljes tudatában kioktatja nagyanyót.

Különben nem a diplomán múlik. Az én mamám orvos, ő is is szürcsöl, és én sem merek szólni neki.

2011. júl. 2. 17:27
 14/24 anonim ***** válasza:
55%

Majd rá fogsz jönni,

hogy miért is neveznek minket nyugaton balkáninak!!

Anyukád lehet, hogy rendes, de soha nem volt gyerekszobája!

Mint ahogyan itt a legtöbb válaszolónak sem!

Egyszerűen nem tanították meg, hogy hogyan illik viselkedni.

Sok családban "normálisnak tartják", ha csámcsognak, röfögnek, böfögnek...

A múltkor ugyanitt arról vitáztak hölgynek nem nevezhető nőneműek, hogy ők, vagy a párjuk tud-e nagyobbat fing@ni !!!

A Balkán, az még sokáig Balkán marad.....

2011. júl. 5. 00:25
 15/24 anonim ***** válasza:
20%
Előző,csúcs voltál.Respect.
2011. júl. 5. 01:34
 16/24 anonim ***** válasza:
50%

Nos, én szeretek csámcsogni. :) Itthon szoktam is, mert jól esik. Na és? Akinek nem tetszik, ne hallgassa, de a családomat nem zavarja. Persze idegenek előtt nem szoktam. És ez nem tanultság kérdése. Jogász vagyok :) Nekem így tetszik és pont.

Anyukádnak is lehet hogy így tetszik, így esik jól neki az ivás. Otthon ezt el lehet viselni. viszont abban igazad van, hogy más előtt nem kéne. Engem mondjuk az se zavar, ha valakinek nem tetszik ha valamit csinálok, de az én vagyok. Anyukád sokkal nyuszibb, ezért kell rá figyelni. Szerintem simán mondd meg neki, hogy "figyelj anyu, társaságban ne szürcsölj, mert mindenki rád fog figyelni. itthon viszont nyugodtan." Ezzel nem kritizálod, csak figyelmezteted valamire, hogy más előtt nehogy véletlenül kellemetlen legyen neki, viszont biztosítod afelől is, hogy nektek ez nem probléma.

Mellesleg miért Balkán? nyugaton netán nem szoktak fingani? :) De majd ha egyszer úgy beléd szorul, hogy napokig nem jön ki, és már nem tudsz meglenni annyira kínoz, akkor nem leszel többet ilyen finnyás :)

2011. júl. 5. 07:32
 17/24 anonim ***** válasza:
Olyan jó látni, hogy valaki ugyanúgy szereti és becsüli az anyukáját, ahogy én! Olyan szépen írsz róla!
2011. júl. 5. 08:01
 18/24 anonim ***** válasza:
27%
00:25-nek üzenem, hogy Te biztosan nagyon művelt, okos és intelligens embernek gondolod magad és volt gyerekszobád is, csak kérdés, hogy akkor miért 68%-ban tudsz hasznos hozzászólásokat írni? Nekem ebből úgy tűnik, hogy többségében teljesen értelmetlenül szólsz hozzá a dolgokhoz. Szóval legyél nagyon büszke, hogy neked aztán volt gyerekszobád!
2011. júl. 5. 08:02
 19/24 anonim ***** válasza:
üdítőknél bejátszható a szívószál, a többivel nem tudsz mit csinálni. már hozzá van szokva és nehéz levetkőzni a szokásokat. gondolom rég óta ez van neki berögzülve. fogadd el.
2011. júl. 5. 10:26
 20/24 anonim ***** válasza:
előző vagyok :) kicsit dedós dolgot mondok, de anyukáddal jól kijöttök. "játszatok"! olyat, h utánozzátok egymást. vagy kérd ki a tanácsát, h szerinte kellene-e neked valamin változtatnod, valószínű ő is ki fogja a tied kérni, vagy ha nem vezesd rá finoman, hogy azért kérdezted, mert szeretnél neki mondani valamit, de semmiképp sem sértésnek szánod és térj rá a lényegre. Jóban vagytok, így nem kell mitől félned, max kiengeszteled később. sok sikert!
2011. júl. 5. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!