Az '50-es, '60-as évek szülöttei milyen körülmények közt nőttek fel? Milyen gyerekkora volt a mostanra szülőkké lett korosztálynak?
Igen, nekem is ez van. Apám még egy fokkal jobb, de anyám nagyon durva. A barátomnak a 70 éves öreganyja ilyen felfogású, mint nekem anyám! 46 éves, de már olyan ráncos, hogy 10 évet hozzáadhatna a korához, holott 27 éves kora óta nem dolgozik, nincsenek azóta sem anyagi gondjai, nem értem, de nagyon durván megöregedett. És igen, olyan a haja, mint a 80 éveseké, csak festve van. :D
Ha azt mondom, veszek egy könyvet, szeretnék olvasni, csak lesnek nagy szemekkel és h*lyének néznek engem. Ha olyanokról beszélek, mint a szeretet vagy a hiányérzet vagy a büszkeség vagy az önbizalom fontossága vagy a megbecsülés vagy tisztelet, csak nevetnek rajtam, az ő szókincsükben nincsenek ilyen szavak! És az összes rokonom, a szüleim össze barátja ilyen, már többekkel próbáltam hasonlókról beszélgetni. Egyszerűen ezek az emberek leragadtak az anyagias világban és képtelen felemelkedni onnan, még egy beszélgetés erejéig sem megy nekik. Csak az anyagias világot észlelik, pl a könyvet látják, de a tartalmat, a mondanivalót, az eszmeiségét már nem észlelik. Igaz, úgy nőttek fel a szüleim, hogy mindkettőjük szülei falusi parasztok voltak, szakmunkásvégzettsége van mindkettőjüknek, iskola után szénahordás és disznóetetés, onnan sok elméleties dolgot nem tanulhattak. Nem nézem le a fizikai munkát, az is nagyon fontos, de azért mellett nem kellett volna butának és tájékozatlannak, ami meg a legfontosabb, szűklátókörűnek maradni.
Még azt "szeretem" a kérdező által emlitett generácioban, hogy annyira jok abban, hogy büntudatot keltsenek másokban.
PL eszem egy csokit, mondom anyukámnak, kostold meg, nagyon finom.Erre a válasz:Minek az nekem?Nekem az nem való.Kár belém.Edd meg te..stb..
Amikor mondtam, hogy menjünk valahova pl Horvátországba (volt rá pénzünk) ők azt mondták, hogy ők márpedig sehova se mennek.
Jellemző rájuk, hogy csak a kertben kapálnak,dolgoznak,főznek.Nekik sincs hobbijuk..
erre nem lehet mit mondani.
"Komolyan néha ugy érzem, hogy direkt csinálja a balhékat, mert ez a lételeme."
Nekem anyám a legjobb. :D Van, hogy bejön hozzám vagy tesómhoz a szobába. Körbenéz, keresi, mibe köthet bele, kivéve, ha már úgy jön be, hogy kitalálta előre. Nekiáll cseszegetni. Egy idő után már megtanultam kezelni, így először teszek rá nagy ívben. Akkor, ha látja, hogy nem sikerült felhúznia, akkor folytatja, nekiáll ócsárolni, direkt addig csinálja, míg őrjöngeni nem kezdek és ki nem tör a balhé, addig csinálja, addig hergel, egyre durvábbakkal! Tesómnál ugyanez. És ha sikerült elérnie, hogy kiakadjunk és kiveszekedhette magát, akkor elégedetten távozik.
Ha azt mondom, veszek egy könyvet, szeretnék olvasni, csak lesnek nagy szemekkel és h*lyének néznek engem.
Ezt nagyon jol mondod. Ok a TV generacio. Rank is hulyen neznek aposomek, mert nincs TV-nk. Azt mondjak, hogy ok az eletuket nem tudjak elkepzelni nelkule, de konyvet olvasni luxus. A szuleim sem olvasnak. Mindenki, akit ismerek ebbol a generaciobol a TV-n szokott elaludni...
"Hidd el szeretnek és jót akarnak a szüleid"
Ma kitettem egy másik kérdést, amit anyám művelt ma velem... pff...
Belinkelem, ezek után nem leszel biztos benne, hogy szeretnek-e... :( Én már tudom, hogy nem, és nem csak az alul leírtak miatt.
Itt a kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!