Van olyan, aki a házasságkötéskor nem, de később összetegeződött az anyósával/apósával?
Kerdezo, ne erezd magad emiatt rosszul. Es ha elteveszted? Nem fogjak leharapni a fejedet. Egyebkent en a 2 anyosomat anyunak (a ferjem apja ujranosult), aposomat apunak szolitom. Szemely szerint nem allna ra a szam, hogy a keresztnevukon szolitsam oket, nekem az olyan furcsa, hisz 30-40 evvel idosebbek nalam. En azt olyan kozonsegesnek erzem, a tulzott formalitast meg szinten nem oda illonek, hisz kozeli rokonokrol van szo. Nalunk sosem volt kinos pillanat. Szerintem orultek neki, mikor mondtam, hogy ez lenne a legjobb. Ha valaki azon megsertodik, hogy veletlenul letegezed egy ilyen kozeli kapcsolatban, abban nagy hiba van. Tudod, ki elne felelemben ilyen piti dolog miatt...
Borzasztoan hulye dolognak tartom, hogy pl. a szuleim felajanlottak sogornomnek, hogy tegezze oket, a sogornom szulei, akik 15-20 evvel fiatalabbak az en szuleimnel meg elvarjak a magazast a testveremtol tobb ev hazassag utan. Pedig a sogornom szulei a fiatal generacio, most 40-esek es ilyen beszukultek. Ilyen miatt rettegesben elni, kinos pillanatokat okozni a masiknak, teljesen eszement dolog.
Hát igen, a név a másik.
"-ni"-re végződik az anyósom neve, így hülyén is hangzik a "....ni néni". Keresztnév nekem ebben a kontextusban nem megy.
Úgyhogy kínosan kerülöm a közvetlen megszólítást.
Anyóst-újférjapóst tegezem, a rendes apa-apóst magázom.
Ők ajánlották fel, először fura volt de már megszoktam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!