Vajon kit válasszak és melyik döntés lenne a helyes?
Van egy 4 éves kapcsolatom ami már nem működőképes,vagy is az lenne de a barátnőm nem hajlandó változtatni a dolgokon!Nekem vannak terveim a jövőre nézve,vele is lett volna de ő ezért nem hajlandó semmit tenni hogy jobb és szebb jövőnk legyen,mint anyagilag mint lelkileg!
Ő szeret még,azt állítja de én ezt már nem tudom neki el ehinni mert semmi meg mozdulása nincs a jövőnk érdekében.
A szexről nem is beszélve....
Közben meg ismerkedtem egy lánnyal de semmi nem volt köztünk és nem is lesz egy jó darabig,addig biztos nem amíg nem zárom le ezt a kapcsolatot,vele úgy érzem hogy lehetne tervezni és egy hullámhosszon vagyunk és eddig több biztatást kaptam tőle mint a páromtól 4 év alatt és ez oda vissza működik,tehát tudjuk egymást támogatni!
Nyilván amíg nem zárom le ezt a kapcsolatot addig nem lesz köztünk semmi.
első vagyok..
Mint írtam,te már eldöntötted magadban a kérdést.Teljesen mindegy,hogy mi mit írunk,mert nem vagyunk egyformák,és nem tudjuk,hogy hogyan éltek..Lehet,hogy valaki még sajnálatból is maradna a párja mellett,mert reménykedik hogy idővel minden jobb lesz.Van aki 4 évig sem húzta volna.Van aki elfogadja a másikat olyannak amilyen.
Én magamról tudom,hogy szánalomból együtt lenni valakivel az mindkét félnek kínlódás.Viszont azt is tudom,hogyha a párom a kapcsolatunk elején is "élj a mának" típus volt,és akkor jó volt nekem,akkor 4 év után is elfogadom,hogy ő ilyen..Az igazság az,hogy régen rossz az,ha megakarod változtatnia partneredet.Vagy elfogadod olyannak amilyen vagy búcsúzz el tőle..Megváltoztatni ne akarj senkit,mert abból sem fog semmi jó kisülni..
Csak megjegyzem,hogy ha minden partnerednél azt várod,hogy olyan legyen mint amilyet te szeretnél,ha mindent partneredet a te szád íze szerint akarsz megváltoztatni,sosem leszel boldog kapcsolatban..
Az a baj, hogy nem túl konkrét, mi is a probléma a mostani barátnőddel. (Akár jövőkép, akár szex terén.)
Szereted őt?
Ha igen, ha még mindig vele szeretnél közös jövőt, akkor ülj le és beszéld meg vele nagyon komolyan. Hogy döntenie kell, vállalja-e a közös terveket, tesz-e a közös célokért, vagy pedig nem. Ha nem, akkor pedig meg kell értenie, hogy ti ketten fogtok tudni együtt maradni hosszú távon.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:06
Már nagyon sokszor meg beszéltük ezt és nem hajlandó tenni a jövő érdekében!Én nem akarom meg változtatni és soha nem is állt szándékomban senkit befolyásolni!
Itt csupán arról van szó hogy így nem jutunk egyről a kettőre csak egy helyben toporzékolás.Ő most
Ez az előző mondandóhoz!
Nem akarom meg változtatni csak azt akarom hogy valamerre induljunk már el a közös jövőnk érdekében,de ő nem hajlandó ezt meg lépni.Mert ő azzal meg elégszik hogy az anyjáéknál van egy kis külön lakrésze,amivel nincs baj,de az nem akkora hogy akár gyereket is lehetne tervezni.Neki jó ott és ezzel meg elégszik 26 évesen!
Szeretni szeretem még,de ha közös célok nem egyeznek akkor hiába szeretek valakit!Nem látom értelmét!
Viszont már abban is kételkedem hogy ő szeret e engem?!
Mert ha valakit szeretek akkor azon vagyok hogy a közös jövőnket jó irányba vagy jobb irányban terelgetni!
Már 2 éve tépem a számat hogy valami legyen már mert ez így nem jó,nem akar lépni,pedig lehetőségek tárháza lett volna....amit el szalasztottunk ő miatta...
Szia! Én becsülöm a kitartásom. Párom mellett én 2 évig bírtam. Pedig ő már 28 és ugyan így a mának él. Én tervezgetős vagyok, ha gyeket akarok ahhoz biztosítani kell a körülményeket stb.
Állandó konfliktusban áltunk, de a szerelmünk áthidalta az akadályokat egészen addig, amig rá nem jöttem, hogy itt már a szerelem kevés. Belefáradtam, hogy csak én tervezek, ugy éreztem csak én akarok közös jövőt neki meg jó az ahogy épp van, majd lesz valami.
Szakítottam és jó döntés volt. Szerintem ő még 30-40 évesen is itt tart és talál egy olyan barátnőt aki épp olyan "felelőtlen" mint ő.
Szerintem szakíts barátnőddel. Van, hogy a szerelem már kevés, ha nincsenek közös életcélok!
én 4 évig vártam egy fiúra. ott is ezek voltak. végül rájöttem,ha vele maradok,sose leszek boldog. ma már házas vagyok 2 szép babával,ő meg 35 évesen még mindig csak csajozgat, semmit se lépett előre,neki még mindig ez a jó.
nekem se volt könnyű, de megtaláltam az igazit,és neked is ezt kívánom! mindenkinek megvan az igazi párja,aki ugyanazt akarja,ugyanazok a céljai,az értékrendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!