Felpofozta a lányomat a nagynénje! Most mit tegyek? Teljesen fel vagyok háborodva! A férjemmel elváltunk. A Férjem szüleinél volt.
Mindenképpen kérdőre vonnám a nagynénit!
Viszont, a lányomnak is elmagyaráznám,ha az apjánál, akkor az ő szabályait kell követni. Ha nála nem fér bele az egy órás késés, akkor nem fér bele!
Az egy dolog, hogy ha a lány késik, nem tartja a megígért időpontot, és nem szolgál épeszű magyarázattal, akkor mondjuk a nagynéni jogosan vonja felelősségre, és világossá teszi, hogy ez helytelen így. Egy 16 éves már megérti, hogy a nagynéni felelős érte, ha náluk van, és ezért korrekten kell viselkednie. Ezt mondd meg neki szépen, halkan, kedvesen, de határozottan. És azt is, hogy emiatt azért nem kell pofozkodni és üvöltözni.
De az nagyon nem OK, hogy megpofozza, és még kevésbé ok, hogy a Te régi ügyedet hánytorgatja fel neki. Mit tehet arról egy 16 éves? Szóval én nem engedném oda többé, ha az apja akarja látni, jöjjön érte ő, vigye el valahova, és ha már nincs vele, akkor küldje/hozza haza. A láthatás nem a nagynéninek van, hanem az apának.
Nem leszek népszerű, de én azt tanácsolnám, hogy hallgassd meg a másik oldalt is. Az igazság mindíg kétoldalú. Hallgassd meg mindkét felet és a két verzióból rakd össze az igazságot.
Nem azt állítom, hogy a lányod hazudik, de a sértettség miatt esetleg valamit eltúlozva mond el. A pofonra általában nincs mentség, mert pofozkodni max a szülőnek van igaza, de lehet, hogy valami tényleg nagyon kiverte a biztosítékot a nagynéninél. Nem azt mondom, hogy akkor rendjén van, de árnyaltabbá teszi a képet.
Szóval szerintem kérdezd meg apukát/nagynénit, hogy mi az ő verziójuk a történtekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!