Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesanyám az őrületbe kerget,...

Édesanyám az őrületbe kerget, tönkre megyünk mind a ketten?

Figyelt kérdés
Én egy nyugodt ember vagyok, senkivel nem szoktam veszekedni, vitatkozni, mindenkivel jól kijövök. De édesanyám egyszerűen percek alatt fel tud idegesíteni, és mivel nem lehet vele szépen beszélni, mert rögtön azzal jön hogy nagyképű vagyok, meg flegma, meg játszom az eszem, és rögtön behisztizek, muszáj üvöltenem vele, ami tudom, hogy ne helyes, de egyszerűen NEM érti meg, amit mondok neki. Szerinte gyerek vagyok, meg tyúkeszű, szerintem meg el tudom dönteni, közel 20 évesen, hogy mi a jó nekem, és mit akarok. Képes vagyok önálló döntéseket hozni, amik nem mindig feltétlenül jók, de én akarom, nekem kell meghoznom őket. Szerinte én tökre teszem őt, mert kinyalja a s*ggem, mindent megad nekem (ez így is van, és díjazom is!), de közben megfojt és az őrületbe kerget és ezt nem lehet neki megmagyarázni Ha én tönkre teszem őt, lehet, de ő meg tönkre tesz engem. Lelkileg. Mit csináljak? Mi a jó megoldás? Év közben az egyetemen vagyok, míg csak telefonon beszélgetünk olyan jól megvagyunk, de amint itthon vagyok, egy nap nem telik el veszekedés vagy vita nélkül. 20/L
2011. jún. 30. 20:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Dolgozol is vagy anyád tart el teljesen? Ezt nem rosszindulatból kérdezem, hanem azért, mert általában, ha kimondatlanul is, de ez szokott lenni ezeknek a problémáknak a gyökere és sajnos nem fog teljesen megoldódni szerintem a helyzet, amíg nincs önálló egzisztenciád. Egyébként pedig beszélgessetek el arról, hogy kinek mi a problémája, de ne rögtön, amikor felmerül és ordítozás van, hanem mondjuk másnap, nyugodtan, és te akkor se emeld fel a hangod, ha anyád felbosszant.
2011. jún. 30. 21:59
 12/13 A kérdező kommentje:
Egyetemista vagyok, első éves, az egyik legnehezebb egyetemen, szóval, igen, ő tart el. De ezen nem tudok változtatni még jó 5-10évig (ennyi kell, hogy végezzek), hacsak nem szedek össze valami pénzes pasit... A beszélgetés nem megy nekünk, az a baj. Annyira másképp látjuk az élet dolgait, szerinte meg az övén kívül nincs vélemény, mert az az igaz, amit ő gondol. Nem egy egyszerű személyiség. Más baj is van, az egész családunk egy rakás szerencsétlenség... Lehet, hogy csak egy pszichológus tudna rendbe rakni, de talán még ő sem. Köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 30. 22:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Pszichológus szart se ér ha a beszélgetés után visszamész ugyan oda,és kezdődik előről a cirkusz,ami miatt pszichológushoz folyamodtál.
2011. júl. 1. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!