Félek a még meg nem született gyerekemtől! Mit tegyek?
Attól félek, hogy olyan p*csa lesz mint a mai tinédzserek akiket nem érdekel a tanulás, már 12 évesen sminkelik magukat, műkörmük van, már pasiznak és utálják a szüleiket. Persze hogy nem fogom megengedni neki hogy ilyeneket csináljon, csak hát ez nem csak rajtam múlik... minél jobban tiltom majd, annál jobban azt akarja majd csinálni. És persze a társaság is beleviheti a rossz dolgokba.
Vélemények, tapasztalatok?
Nekem is megfordul ez párszor a fejemben, de aztán rádöbbenek, csak rajtam múlik, milyen gyerekem lesz.
Ha szerencsém van, az én génjeimet örökli majd zömével, mert engem sose tudott senki maga után húzni, és mindig máshogy működtem mint a divat: nem cigiztem, nem füveztem, életemben nem volt még műkörmöm, és nem tudom hogy néz ki egy szolárium belülről :D
Smink is csak alkalmakkor van rajtam, és mindig is így volt minden.
A férjem viszont borzalmasan irányítható, mindig megy a tömeg után... remélem a kicsim majd az én erős jellememet örökli :)
Ha nem így lesz - bár ha így lesz, akkor is - igyekszem inkább jó barátnő lenni, mint anya. Így mindig én leszek a példaképe, és csak utána a többi. Ráadásul én tudom meg először a kis titkokat :)
Neked is ezt tudom ajánlani, ha a gyerek érzi, hogy mindent megoszthat veled, ha egy erős példát lát maga előtt - tiltás ne legyen! -, akkor biztosan nem lesz olyan, mint a mai ribik :)
21/L
köszönöm szépen az értelmes válaszokat!
tudom, hogy rajtam is múlik és megpróbálok majd nagyon jó anya lenni
amúgy nekem sose mondták, hogy ezt meg azt ne csináljam, a szüleim rámhagyták a dolgokat, rossz társaságba is keveredtem, de ki tudtam szállni és mindig el tudtam dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz
koromhoz képest talán túlságosan komoly is vagyok, nagyon felelősségteljes és csak szeretném ha a gyerekem is így gondolkozna (persze ne akarom majd ráerőltetni)
2 éves lányom van. Nagyon szép, értelmes kislány. Sajnos már most az 1-6 év közötti kisfiúk ölelgetni puszilgatni simogatni akarják. Néha nyelek nagyot, mert nem igazán tudom, hogy ennyire fiatal gyerek esetén hogyan kezeljem a helyzetet.
A férjem néha nagyon begorombul, és eldöntötte mire 10 éves lesz a gyerek szerez egy puskát és azzal hajtja el a kéretlen látogatókat. Előre utálja a majdani pasijait, mert hogy az ő kis Hercegnője.
Igyekszünk majd a megfelelő neveléssel ellátni, de sajnos a mai világban (és ki tudja még mi lesz később) aki nem bandázik, nem áll be a ribik közé azt kigúnyolják, kiközösítik ellehetetlenítik a helyzetét az iskolában. :( Nem egy ilyenről hallottam.
Jajj, nyugi! Tök jó anyuka leszel! :D
Csak példát kell mutatni, és nem a világ dolgaira bízni a formálódását= el kell majd neki magyarázni, hogy mi a helyes, mi nem az!! :)
Én 22 évesen örülnék és én lennék a világon a legboldogabb nő ha teherbe esnék.
Te meg itt rinyálsz.
Ki nem szarja le, hogy te 22 évesen elleni akarsz és frusztrált vagy? Nem erről van szó.
Kérdező: hidd el, döntően a helyes nevelésen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!