Mennyire vagytok szegények?
Anyagi, vagy érzelmi szegénységre gondolsz?
Valaki már akkor is szegénynek érzi magát, hogy nincs 10 ezer forintos cipője, hanem csak 4 ezres, valaki meg attól, hogy nagyon magányos, bár megvan mindene.
Kb fejenként 25000 jut bérletre, kajára, gyógyszerre, ruhára, szórakozásra, stb. A többi elmegy rezsire, hitelre. Szóval nem igazán élünk fényesen, bár a hétköznapokon nagyjából mindenünk megvan, amire szükség van, azért ha kapnánk egy ötszámjegyű(!) számlát, már koplalnánk szerintem egy hétig.. Súlyosabb esetben pedig nem is tudom, mi lenne velünk. Bele sem gondolok, hogy valaki közülünk kiesne munkából..
Pár évvel ezelőtt már a ház eladásán töprengtünk, mikor valami jópofa állami húzás következtében hirtelen többszázezer forintot kellett volna befizetnünk valahova, ám akkor megtörtént a csoda, amire soha nem számítottunk volna: örököltünk egy távoli rokontól másfél millió forintot:D Nohát volt helye.. viszont ilyen kétszer az életben nemigen történik (velünk)..:(
havi nettó 200-235-böl élünk hárman (férjem, lányom és én). Rezsi 60 ezer, a maradék az a mienk, sajnos nálunk kifolyik a kezünkböl a pénz, sok extrát veszünk... Ez van, mindketten mindig ilyenek voltunk sajnos.
Tehát középre raknám magunkat.
Nálunk egy főre kb. 100 ezer jut.
Nem vagyunk szegények, szép házban élünk, nincs hitelünk, van kocsink, jut minőségi étkezésre is.
DE nyaralni nem járunk egy ideje, nem költünk drága ruhákra.
nem érzem magam különösen csórónak.
amire szükségem van anyagiakban, az megvan, ami még nincs, azért dolgozok. nem nélkülözök semmit, ez a lényeg.
persze nem is szórom a pénzt. mi több, imádok turkálóban vásárolni, szinte az összes cuccom onnan van, és mindegyik kifogástalanul néz ki, még dicsérik is sokan :) nincs TV-nk, ezáltal előfizu sincs rá. neten minden ott van.
ezeken tudom a legtöbb pénzt megfogni egy hónapban.
kis lakásban élünk, ami elég kettőnknek, régi autóval járunk, legalább nincs rajta hitel. a boltban megnézzük mi olcsóbb, és igyekszünk azt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!