Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Durvul a helyzet. Ezek után...

Durvul a helyzet. Ezek után tényleg mit tudok ÉN tenni?

Figyelt kérdés

Korábban írtam már ki egy kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Röviden a lényeg, hogy öcsém barátnője azóta, hogy kb. 2 hete jártak, max. összesen egy hétnyi kivétellel minden nap itt alszik. Anyámékon élősködik...viszont most már nagyon durva amit művel. Kiderült, hogy bent az intézetben van egy ismerőse páromnak, aki hallásból és látásból ismeri a csajt. A csaj azt híreszteli bent, hogy miután elmúlt 18, ide fog költözni. Hát ezt már el is kezdte, mert szinte az összes ruháját idehordta, itt van a fogkeféje, tusfürdőt hozott magának. Anyám mossa a cuccait, minden reggel 6kor kelti (múltkor nem ért rá felkelteni mert korán ment, és még a csaj volt felháborodva, hogy anyám ne keltette fel...), mert hogy ő napi 2 órára jár dolgozni (amiért is kínlódik, hogy nincs kedve, mert álmos...). Mesélt az ismerősünk még róla egy pár dolgot, meg általánosságban az egész intézetes dolgokról, hogy nagyon sok lány fog magának gyorsan valakit, akihez oda tud költözni (tisztelet a kivételnek), meg hogy nagyon sok lány szed fogamzásgátlót, és egy csomóan átmennek rajta (szerintem ez nála is érvényes...). És persze hiába szóltam már egy csomószor, hogy maradjanak csendben, mert tanulok (most végzek főiskolán), nem érdekli őket. Anyámmal beszéltem a múltkor, hogy ez azért rohadtul nem normális, hogy ingyen itt élősködik, miközben nekünk sincs sok pénzünk, és akkor még én kaptam meg, hogy féltékeny vagyok. És persze már kezdi itt kiskirálynak képzelni magát, öcsémnek tegnap pl. azt mondta, hogy "hagyjál már békén, haljál már meg". Na itt majdnem átmentem és azon voltam, hogy olyat beverek neki, hogy kirepül a foga. Meg folyamatosan vitatkoznak, a csaj olyan kényes, a kis muslicától is fél...na mindegy...szóval egyre durvábban idetelepszik már. Nekem pedig a párom, akivel több mint 2,5 éve együtt vagyok, majdnem hogy még baj, hogy ittalszik vagy én ottalszom nála heti max. 2x.

Szerintetek mit tudnék csinálni, hogy ez a csaj eltűnjön innen? Mert az a gáz az egészben, hogy a csajt ilyenkor körözi a rendőrség, mert nem tudják hol van. Én már intézkedtem, megadtuk a címünket, hogy jöjjenek el érte, de még nem történt semmi, már 3. napja. Mit tudnék még tenni? Valamit lehet egyáltalán, hogy kicsit fogjon vissza magából? Mert komolyan ezt nem lehet elviselni, hogy kihasználja öcsémet meg anyámékat is, és még ilyen tervei vannak, hogy ő majd itt fog rajtunk élősködni, és ezt ki is beszéli bent. Mert persze itt nálunk úgy adta elő, hogy ő azért nincs ott bent, mert bántják őt...ja persze...

2011. jún. 29. 16:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem állj a sarkadra, és adj ultimátumot anyádnak, mégis csak TE VAGY a lánya! Válasszon közte, és közted. Csak ő rakhatja ki onnan a szűrét, ha már a te szavad nem számít...ijessz rá egy kicsit, lehet, csak a balhét akarta eddig elkerülni, de vezesd rá, hogy ez így nem megy.

Ja, és nagylány vagy, egy büdös pofont jogosan kioszthatsz annak, aki a szekrényedben, a személyes tárgyaid között turkál! :)

2011. jún. 29. 19:47
 12/12 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem a te házad, nagy beleszólásod nincs kit fogadnak be és mennyire, főleg, hogy az öcséd ugyanúgy a gyerekük, mint te, tehát az ő batyuja rájuk is vonatkozik (mint ahogy a te barátod is kellene, de egy lányt mindig jobban féltenek). Ráadásul te már egyszer elköltöztél, miért rúgják fel az életüket, ha még egyszer sőt bármikor ezt újra megteheted. Ők valószínűleg téged látnak mobilisabbnak.

DE a kultúrált együttéléshez neked is jogod van, akkor kérd meg a családot, hogy legalább azért üljetek le beszélni, hogy a játékszabályokban megállapodjatok: mikortól legyen milyen minőségű csönd, fürdőhasználat, ki vásároljon be a hűtőbe, stb.

2011. jún. 29. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!