Van itt olyan, akinek 4 vagy több gyermeke van? Mennyi a korkülönbség, anyagilag és lelkileg hogy lehet bírni? Hogy fértek el?
Nekem ugyan még nincs gyerekem, de azért válaszolnék.
Egy ismerősöméknél 4 fiúgyerek van, pontosan 2-2 év van köztük. Ha jól rémlik, akkor anyuka háztartásbeli, máshogy szerintem ezt nem is lehetne. Gazdagok, anyagi problémájuk nincs, nem tudom miből élnek amúgy, erről még nem beszéltünk.
Amúgy jó tanulók a gyerekek, látszik, hogy foglalkoznak velük, a két idősebbik már egyetemista.
én olyat ismerek,ahol most jön az 5. ők se gazdagok,de van házuk kocsijuk,hitelük viszint nincs. ők vallásosak,a gyerekek jönnek sorban ahogy Isten adja őket. a legnagyobb most 6 éves, a kicsi meg 1. a pocaklakó 6hós.
a házuk elég nagy,elférnek benne. lelkileg nehéz,de őket a hitük segíti. a környezetük is ilyen,ahol élnek, ez a normális. járnak gyülekezetbe,sok a program gyerekekkel is. 500eből gazdálkodnak összesen havonta. mivel sajnos az egyik gyerek beteg, rá elmegy 100 ebből.
de boldogok,,mert lelkileg nekik ez a természetes. a nehézségeken meg Isten átsegíti.
Én is sokat szerettem volna, de a 2 császár miatt már csak 1 szülést enmgednek. ha lehetne mindjárt ikreket szülnék,de az uyge nem olyan egyszerű.
DE: nekem a nagy 3 a kicsi 2 és bár imádom őket nagyon kemény néha mert mind2 a dackorszakát élo,ehhez még ottvan a testvérféltékenység,és a szülőféltékenység. a lányunk az apján lóg, a fiunk rajtam, magánélet csak este 10 és reggel 6 között van :) szóval te fogod majd érezni h valóban sokat akarzs e és mennyi időközönként. alapból én is szülnék már most,de a fentiek fényében akkor vállalom majd a következőt ha már a kicsi is bőven ovis lesz
Nekünk is csak egy kislányunk van, de Mi ebbe az országba nem szeretnénk többet, hacsak nem nyerünk a lottón, ha megint 1 milliárd körül lesz.. :)
De komolyan, bátrak vagytok! Én viszont azt gondolom, hogy sajnos a mai világban nem lehet okosan tervezni, mert nem tudhatod melyik nap rúgnak ki, megy tönkre a cég ahol dolgozol, vagy fuccsol be a vállalkozásod! Így Én nem merném, az biztos! De sok szerencsét Nektek!
5 gyerekem van .
19 éves fiú
17 éves fiú
16 éves fiú
13 éves iker lányok..
A három fiú után egy kislányt is szerettünk volna,de kettő lett..
Mi sem vagyunk gazdagok.De mindegyik gyereknek ami kell megvan.5 szobás lakásunk van,így elférünk rendesen.Mindegyik gyermekem tanul,bár a fiúk már dolgoznak suli mellett is.A pénzükből nem kérünk semmit,de ők így is sok terhet levesznek a vállunkról,mert amióta dolgoznak,maguk oldják meg a pipere dolgaik vásárlását,a ruhákat is maguknak veszik..Sokszor a lányoknak is vesznek dolgokat.Bár mi nem kértük ezt sem,de evvel már rengeteget segítenek.Én nagyon örülök annak,hogy mind az öten imádják egymást..Nagyon jó a kapcsolat velünk a szülőkkel is.Én szeretem,azt hogy a házunk egy "átjáróház"..Mindig sokan vagyunk,mert ugye a család sem kicsi,és a gyerekeim barátai is rendszeres látogatók..Bírom a mai fiatalságot :)
40/N
Nyáron 6 évesek lesznek az ikrek (fiúk), 3 éves a kislányom és van egy 20 hónapos kicsi fiam.
Neccesnek tűnhet a kis korkülönbség, de nekem így jobb, szeptemberben visszamegyek dolgozni, és mivel imádom a munkámat, örülök, hogy maradok is végleg, hisz nem lesz több baba.
Anyagilag hálistennek jól állunk, lelkileg pedig csak azért, mert sok segítségünk van. :) Nagy a nyüzsgés, ritkán van csend, de imádom.
Most pl. a három nagy Magyarországon van a szüleimnél (mi külföldön élünk), és nagyon furcsa, hogy csak a kicsi van itthon.
:) Én mindig is arról álmodtam, hogy sok gyerekem lesz majd egyszer! Minimum 3-at szeretnék, de ha az anyagiak engedik, akkor bevállalnánk a férjemmel 4-et is.
Majd meglátjuk, hogy lesz... :)
(Hamarosan érkezik az első bébike... még 2 hónap) :))
24/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!