Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Születendő gyermekemet a...

Születendő gyermekemet a lánykori nevemre szeretném anyakönyveztetni. Lehetséges?

Figyelt kérdés
Házasságban élek, csak anyósomék nem tudnak elfogadni már 10 éve, és mindenáron azt követelik, hogy a férjem nevét vigye tovább majd az unoka... Lehet-e a lánykori nevemen a gyermek?
2011. jún. 27. 22:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
39%

Jól le lett pontozva szinte mindenki.

Pedig én is csak a saját tapasztalatomat írtam le.

Köszönjük a pontozást.

2011. jún. 28. 07:32
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Azért ennyire ne akarj betenni az anyósnak. Legyen csak szépen a férjed vezetéknevén az a gyerek, a keresztnevét úgyis ti választjátok. Igy lesztek 1 család. Persze, ha nem a férjedtől van a gyereke, akkor érthető a kérdés, megszólalt a lelkiismeret. Még mindig jobb későn, mint soha. És mielőtt felháborodsz, olvass vissza: Azt irtam: HA.
2011. jún. 28. 09:24
 13/17 A kérdező kommentje:
A gyermek apja a férjem. Viszont ha titeket sem fogadnának el, mert szerintetek nem vagyok a fiatokhoz való, és állandóan azt hallgatnátok, hogy te semmit sem érsz, mert te csak X.Y. gyereke vagy, akit mi nem szeretünk de a segítsége - akár anyagi, akár másmilyen - az tökéletesen jó, akkor nem tudom, hogy mi lenne a véleményeket erről az egészről... De a sógor kicsi kis imádottja persze tökéletes... Majd az azt csinálja, amit mondanak neki imádott anyósék...
2011. jún. 28. 16:47
 14/17 A kérdező kommentje:
A férjem azt mondja, hogy neki teljesem mindegy, mi a gyermek vezetékneve. Őt nem foglalkoztatja ez az egész, mert tudja, hogy az övé. Neki annyi a fontos, hogy végre leszálljanak rólunk az anyjáék, mert már lassan válás lesz a vége a sok szívatásnak, ugyanis ennyire bele akarnak - és bele is szólnak az életünkbe.
2011. jún. 28. 16:49
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Figylej az ilyen anyós és szülö nem érdemli meg,hogy rá nyissátok az ajtót. Ha a férjed is egyet ért ha menni akar menjen az anyját látogatni amikor jól esik.. de sem te sem az unoka nem mentek, mert nem vagytok elég jók. Ezt anyuci kicsi fia meg ism ondhatja. Egyébként otthon nektek kell megbeszélni, de a szülöket mnidg a gyrerknek most a férjednek kell lerendezni.

Engem is utál az anyósom de nem beszélek vele még akkor sem ha egy légtérben vagyunk... ő sem velem.. így egsézen jül elvagyunk.

2011. jún. 28. 17:43
 16/17 anonim ***** válasza:
40%

Rosszul fogod fel a dolgot. Mivel nem jössz ki a szüleivel, gondolom, emiatt nem akarod, hogy névileg köze legyen hozzájuk a gyerekednek. Ám a férjed is azt a nevet viseli; őt elfogadtad a nevével együtt, és ne úgy érezd, hogy a gyereked az após nevét viszi tovább, hanem az édesapjáét, akit szeretsz.

Ilyennel visszavágni a nagyszülőknek éppolyan gyerekes és görény dolog, mint az ő szemétkedésük a te irányodba. Légy te az okos, ők meg főljenek a levükbe.

2011. jún. 28. 18:06
 17/17 anonim ***** válasza:
8%
Képzeld, engem sem fogad el anyósom. Utál, mint a xart. És képzeld, anyám meg a férjemet utálja. A gyerekeim még is az APJUK nevét viselik.
2011. jún. 28. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!