Minek kell a drogoktól, drogozás ellen félteni, óvni a gyereket?
Én nem drogozom, sose fordult meg a fejemben, csak nem értem, mi ez a nagy kampányolás, mert az alkohol ellen nem kampányolnak annyira, mint a dohányzás ellen, de a drogok ellen nagyon kampányolnak.
Mert egy csomó embert ismerek, akinek már nagyobb a gyereke, akkor leült vele, és elbeszélgetett a drogokról, meg minden.
De, sokan tiltják hogy nem mehet haverokkal sehova, meg bulizni, mert bedrogozik, meg milyen rossz.
De mégis minek? Ha valaki drogozni akar, akkor úgy is fog,, de aki nem akar, azt úgy sem tudják a haverok rábeszélni.
Szerintem, mert ha én nem akarok drogozni, akkor úgy sem mennék bele, ha 40 en próbálnának meggyőzni, hogy milyen jó.
Meg, mondják, hogy a drogok milyen veszélyesek, de úgyis a saját életüket teszik vele tönkre, szóval a saját életével azt kezd mindenki amit akar nem?
Sajnos, az egyik ismerősöm fejében sem fordult meg, egy buli alkalmával sem, h. kiakarja próbálni! De vmeik barom bele tett az italába..
A másik meg az h mindenkire másképp hat, tudom ismertem drogosokat, én egy nyáron (26é voltam) kipróbáltam a füves cigit, bejött, figyeltek rám és mondták, h többet ne, pár alakalom volt. Jól érzetem magam, azt mondták akkor szabad, ha jó kedved van és itt jön a hatás, mivel, h rossz kedved van rosszul is elsülhet a dolog, ha jó kedved van végig vigyorogsz.
A többi drognál más a helyzet, függőséget okozhat, (sosem gondoltam h ki kéne próbálni mást, ennyi elég volt), mondták, h az 1ik embernél naon durva volt..És úgy tudom, sok betegséget hozhat elő még ha nm is lenne rá hajlamos az ember pl: skizofréniát..
A barátnőmnél azt tapasztaltam, h elhidegültek a párjával ők rendszeresen fogyasztottak szerintem, nm tom miket sosem kérdeztem nm mondták és nm is kínáltak, aztán szét is mentek.
Ezzel elrettentik a fiatalokat.
Személy szerint a plasztikai műtéteknél is ezt csinálnám. Belibenne egy 28 éves nő, hogy ilyen-olyan korrigálást szeretne, leültetném, levetítenék neki egy filmet, hogy is zajlik egy ilyen műtét, és hogy ebben a korban mennyire van rá szükség. Ha elég erős benne a döntés, akkor megtenném, de ha csak a pasija erőltette rá, akkor talán visszalépne tőle.
A tinik túlnyomó többségben iszonyat befolyásolhatóak, hajlamosak hülyeségeket csinálni azért, hogy a társaság ne közösítse ki.
"...de úgyis a saját életüket teszik vele tönkre, szóval a saját életével azt kezd mindenki amit akar nem?" Nem. Bárkit megölhet, ha pl. belőve vezet. A családját anyagi csődbe vezetheti. Tönkreteheti a barátja és annak családjának életét, mert bevitte a körbe a havert. Sohasem csak egy ember életéről van szó!
Szerintem meg az iskolai tájékoztatók arra jók, hogy a tényeket elmondják a drogoktól, de az, hogy valakiből drogos lesz-e vagy nem, az 99%-ban a szülőn múlik és a nevelésén.
Ha a gyerek otthon megkapja a megfelelő szeretetet és figyelmet, jól érzi magát a családi környezetben, nem fog vágyni olyan társaságba, és "magától" is lesz annyi esze, hogy az nem jó, ki sem próbálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!