Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Anyósommal nem akarok tovább együtt élni.

Igazából soha nem szerettem volna ide költözni,de itt kaptam munkát.

Minnél hamarabb külön akarok menni a párommal a szüleitől,egyszerűen nem bírom elviselni,hogy anyós butának néz,mindenbe beleszól.A páromat 5 évesként kezeli,nem bírom már.

Veszekedni nem szoktunk,csak van h célozgat,és hát persze nekem egyből leesik,h ez már megint nekem szól.Soha nem kérne meg semmire,hogy gyere már segíts ebben meg abban,vagy ha nagy ritkán is,akkor azt is nyávogva,mintha amúgy nem segítenék neki.

Este beszéltünk a párommal a külön életet,a kiadásokat.Én jelenleg nem keresek túl sokat 4 órában,de ő tovább folytatná a gazdálkodást itthon,és az apja fizetné minden hónapban,meg természetesen mindennek ami van a páromnak belőle a fele jár.

Csak gondolom majd,ha az apósjelölt már nem akar gazdálkodni,és a fiaira bízza ezeket.

Magamba folytom a dühöt,a haragot amit érzek anyósjelölt iránt,és eltörik egyszer csak a mécses,bemegyek a szobába és sírok.

Nem merem neki megmondani amit gondolok,nem vagyok nagyszájú,csendes lány vagyok,ilyennek is ismertek meg.Sosem bántottam,és ő engem pedig igen,sőtt régebben meg még többet.5 éve vagyok a párommal együtt,és folyton irányítanak minket.Fél éve lakom náluk,a szüleimtől 80 km-re ez is rossz nekem,mert ők teljesen más természetű emberek,mint a párom szülei,a szüleim a legjobb fejek számomra a világon.És elkeserít,hogy itt most jelen pillanatban megsavanyodok ezek között az emberek között,nem tudok önmagam lenni.

A párom azt mondja várjunk még a különköltözéssel,fél az anyagiaktól.22/N a Párom 25/F

2011. jún. 25. 17:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Szerintem inkább a szüleitől fél,hogy mit szólnának hozzá.

Véleményem szerint,őket ismerve ezt,hasonlót:miből élnétek meg,éhen halnátok,spórolni kellene,még fiatalok vagytok(szinte pulyák).

2011. jún. 25. 18:17
 12/14 anonim ***** válasza:
A te történeted megegyezik az enyémmel, az én anyósom is pont ilyen szemét! Én sem tudom mit tehetnék hogyan kezelhetném a helyzetet! Szerintem mondd meg a párodnak, hogy márpedig te el akarsz költözni! Mondd el neki h anyós megkeseríti az életedet és ő se bírná fordítva!
2011. jún. 25. 20:35
 13/14 anonim ***** válasza:
Az én helyzetem is hasonló LENNE ha odaköltöznék hozzájuk... De nem fogom elkövetni ezt a hibát,mert már előre látom,hogy kicsinálnának... A fiukat szeretem,miatta járok hozzájuk. Kerek perec kijelentettem,ha befejezzük a sulit,akkor külön akarok egy saját lakást önállóan fenntartani. Ha szeret akkor megérti,hogy neked ez így nem jó,csak sajnos a kényszer nagy úr :-(
2011. jún. 25. 20:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez egy működő, kialakult vállalkozás, amibe te kívülről érkezel. Ha a párodnak is jó-vagy azért, mert biztonságos, vagy mert jól is érzi magát így-, akkor te belépve ide, nem forgathatod fel az életüket. Vagy alkalmazkodsz, vagy gondold át, tudod-e tartósan feláldozni elképzeléseidet, vágyaidat. Ha a párodnak is herótja volna a gazdálkodástól, akkor lelép ő is, de ha egzisztenciát ez ad neki, meg szereti is-akkor nem sok jóra számíthatsz. Persze kivívhatód lassan, kitartóan, hogy önálló teretek is legyen, de ehhez ravaszságra, határozottságra, tapintatra, empátiára, okosságra van szükséged.Meg arra, hogy úgy kezeljenek, mint a párod TÁRSÁT. De ehhez meg a párod kell, hogy ezt el is hitesse a szüleivel, családjával. Meg hogy külön is, önállóan, de nem kiszakadva az eddigi egységből.
2011. jún. 26. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!