Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az édesanyám iszik. Mit...

Az édesanyám iszik. Mit lehetne tenni az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés
Szóval ott kezdődött, hogy én és tesóm megszületése óta otthon volt velünk, nem ment dolgozni utána soha. Addig nem volt nagy baj, míg ki nem repültünk. Addig csak annyi, hogy folyton azt mondogatta a szomszédokról, bárhova költöztünk, hogy lopnak és össze is veszett velük ez miatt. Persze nem loptak. Aztán öt éve kb. elkezdett inni úgy, hogy gyógyszereket is szed. Sokszor el is esik, mert teljesen kába. 90 kiló, apám alig bírja felsegíteni. Édesapám vele él, de már nem bírja, így is nagyon kitartó volt mellette idáig. Magára hagyni nem tudja azt mondja a lelkiismerete miatt..merthát anyámnak semmilyen keresete sincs. Orvoshoz menni nem hajlandó, amit szépen mondd neki az ember, próbál segíteni, azt mintha meg sem hallaná. Annyira rossz nézni édesapámat, aki már 63 éves, imád élni és minél hosszabb ideig szeretne, de anyám már jó pár évet elvett az életéből.Mit lehet ilyenkor tenni??
2009. márc. 25. 15:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
67%

Honnan van anyukadnak penze a piara? (tudom hogy meg a fold alol is elokeritik az italra valot)

Az osszes penzt vegyetek el tole, sehogyan ne tudjon hozzaferni, ugyanigy a gyogyszerekhez se.

Mas otletem nincs.

2009. márc. 25. 16:03
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Bocsáss mg, hogy ilyet mondok, de sztem édesanyád már nem ura tetteinek, s tudatának... Ha pedig az, akkor nagyon önző módon viselkedik... Sztem ha ez vlm történne meg, erőszakkal, de elvitetném elvonóra, vagy kórházba, vagy olyan helyre, ahol segíteni tudnak rajta, mert nem lehet, hogy édesapád életét is tönkre tegye ezzel, aki ezek szerint egy nagyon jó ember, hogy így is kitart mellette...
2009. márc. 25. 16:13
 3/19 anonim ***** válasza:
El kell tőle venni az összes pénzt. Én anyám is ilyen volt, csak 15 évig. Mára felnőttem és már szembe merek szállni vele. sokat ordítoztam vele, lehordtam minden alkoholista kur.vának, megmondtam hogy ráhúzatom a kényszerzubbonyt, és be az elvonóra. Ez így ment 1-2 évig és azóta normális, már csak ritkán iszik, bár én akkor is letolom. Ha nem hallgat a szép szóból, akkor csak a csúnya szóból. Nekem hatásos volt, de kinél mi jön be.
2009. márc. 25. 16:22
 4/19 A kérdező kommentje:

Be lehet valakit vinni erőszakkal elvonóra? Azt meg lehet tenni, hogy kihívni hozzá a mentőket, amikor olyan kába?

Igen, nem tiszta a tudata, és nem ura a cselekedeteinek sem. És igen, apám a legjobb ember a világon, nagyon szeretem!

2009. márc. 25. 16:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Jah és pénz nem kell a piára neki, mert szőlőjük van, mindig csinálnak bort. Ha apám nem hozott fel neki, akkor már lement ő maga érte. Ma volt egy olyan szituáció, amin már én is meglepődtem, hogy jöttek hozzánk látogatóba és kért inni. Mondtam, hogy nincs, mi nem iszunk, csak édes borok és pezsgők vannak, azt ő meg nem szereti tudtommal. Fogta magát, bement a spájzomba és nekiállt piát keresni! Bementem utána és keresés közben azt mondta, hogy jó lenne berugni. Nem tudom elmondani, mit éreztem akkor...megitta majdnem az egész üveg pezsgőt és már látszott rajta. Közben még kért egy algopyrint is, persze nem adtam neki, nah, attól lett volna baja rendesen. Édesapám már azt mondta, hogy nem kívánja, de szeretné, ha egyszer olyan rosszul esne, hogy kórházba kelljen mennie és ott majd észrevennék, hogy milyen...Ki lehet hívni hozzá esetleg orvost és úgy bevitetni?
2009. márc. 25. 17:01
 6/19 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy amíg önmagára vagy másra nem veszélyes addig nem viszik el.
2009. márc. 25. 17:05
 7/19 A kérdező kommentje:
Ja, meg olyankor gondolom rendőrt is kell hívni a mentő mellett. Van erről valakinek tapasztalata?
2009. márc. 25. 17:05
 8/19 A kérdező kommentje:
És ami még nagyon zavar, hogy nem tudom, hogy bánnának anyámmal, ha beviszik. Azért nagyon rossz lenne a tudat, hogy esetleg bántanák, merthát ilyenről is hall az ember.
2009. márc. 25. 17:06
 9/19 anonim ***** válasza:

Ha esetleg tul sokat iszik, alkoholmergezese lehet tole. Kimossak a gyomrat, ennyi.

Nem bantjak a korhzaban, de amugy haza is kuldik. Mit tudnanak megis csinalni vele, egy alkoholistaval?

Csak nehogy lebenuljon, mert az lenne meg durva, rendezni ot, de akkor gondolom ugyis beadnatok otthonba. Nem lehet hogy mindenkinek tonkretegye az eletet.

Ha o nem akar leszokni az italrol, sajnos nem lehet tenni semmit.

2009. márc. 25. 17:10
 10/19 A kérdező kommentje:
Én is mindig azt mondogatom édesapámnak, hogy mindenki a saját életéért a felelős. Ha anyám öngyilkos lesz, mert apám otthagyja, akkor az az ő választása, nyilván apámnak rossz érzés lenne, de nem tehet róla, ő mindent megpróbált. Az nem lehet, hogy anyám megteheti vele, hogy ilyen élete legyen miatta, apám meg nem teheti meg, hogy otthagyja. Ha embereknek nem jó egymással, akkor elhagyják egymást, nem? Hogy segíthetnénk még anyámnak a jó szón kívül??
2009. márc. 25. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!