Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek érthető, hogy a...

Szerintetek érthető, hogy a nővérem nem akar "fuvarozni"?

Figyelt kérdés

Felnőttek vagyunk (a húszas éveinkben járunk). Ő már elköltözött pár éve, én még anyámnál élek.

Amióta elköltözött, alig találkozunk, néha a fősuli folyosóján összefutottunk, mivel én ott tanultam, nővérem pedig ott dolgozik. Illetve néha átjön hozzánk (kb. 2 hetente).

Legutóbb megkértem, hogy vigyen el az egyik közeli hipermarketbe kocsival, mert neki 20 perc oda-vissza, nekem viszont gyalog, tömegközlekedéssel min.2 óra. Azt is mondtam, hogy ha kell, odamegyek egyedül, csak hozzon haza kocsival, mert csomó cuccom lesz. Erre azt mondta, hogy nem igazán jó, mert elég sok elintéznivalója van és nem tudja mikor érne oda, nehéz összeegyeztetni stb. Vagyis "nem" volt a válasza. Ez már nem az első eset.

Szerintem ennyit igazán megtehetne a testvéréért. Ti mit gondoltok erről?

Amúgy nem vagyunk összeveszve.

2011. jún. 25. 12:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Hát érdekes, szerintem az egy alapvető dolog, hogy a testvérek segítik egymást, meg az is, hogy néha összeülnek és érdeklődnek egymás iránt. Vagy rosszul gondolom?

Ez is egy segítség lenne számomra. Az életben én is segítettem már neki sokszor. Az utóbbi időben pedig rendszeresen felajánlottam, hogy megveszek neki valamit boltban (ha már úgyis ott vagyok), aztán felviszem, ha nincs ideje. Nekem ez a természetes.

Amúgy meg ne mondja nekem egyikőtök sem, hogy évente egyszer sem lehet időt szánni a testvérre és elvinni valahova kocsival...Megértő vagyok, eddig mindig elfogadtam, hogy elintéznivalója van, de az már kicsit fura, hogy 100. alkalommal is épp dolga van és nem tud ennyi időt rám szánni. Nem egésznapos programról van szó.

2011. jún. 25. 13:05
 12/18 anonim ***** válasza:
71%

"de az már kicsit fura, hogy 100. alkalommal is épp dolga van és nem tud ennyi időt rám szánni"

Mert lehet pasizik, vagy segít valaki másnak.. Ha tényleg ennyire "durva" a dolog, akkor beszéld meg vele

2011. jún. 25. 13:07
 13/18 A kérdező kommentje:

Van férje 8 éve, úgyhogy nem pasizik.

Az gyakran előfordul, hogy a kollégáinak segít, de ez is olyan, hogy néha előrébb helyezhetné a testvérét a munkahelyénél. Nem vagyok tolakodó, nem szoktam zaklatni.

Tegnap is pl. úgy volt, hogy odaadja a telefonom egyik tartozékát. Munka után felültem a hévre, már majdnem ott voltam, amikor ír egy sms-t, hogy most mégsem alkalmas, mert zűrös nap van a főiskolán. Nem szóltam semmit, pedig nekem sem volt öröm potyára utazgatni.

2011. jún. 25. 13:16
 14/18 anonim ***** válasza:
29%

Nem tudom,hogy a kérdezőt miért kell lehurrogni egyből.

Szerintem hagyd békén,és ha kell akkor kérj meg egy havert vagy valakit.Ezerszer egyszerűbb ,de innentől kezdve nincs be te is mindenre.Én ezt csinálom már egy ideje.Lesz még Ő is sz*rban és akkor majd kicsit elgondolkozik.

Teljesen megértelek csak az Én testvérem még ráadásban patkány is.Ez még piti dolog lenne,de vannak olyan húzásai,hogy csak na.

2011. jún. 25. 13:31
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

Ha te jót csinálsz akkor az csak úgy jó ha nem vársz viszonzást. Illetve attól mert neked van egy véleményed és aszerint élsz, még nem kötelező másra is ráerőltetni.

Látszik hogy éretlen vagy még. Mi az hogy néha előbbre helyezhetné a családját mint a munkát? Aztán eltartod hogy kirúgják mert a te nagyon fontos telefontartozékod hordozgatja?

Gondolom téged még eltart anyád így nem tudod milyen kevés ideje van valakienk ha dolgozik és családja van! Saját családja. Az ő családja mostmár a férje és ahol laknak.

Úgyhogy igen, érthető ha nem akar fuvarozni.

2011. jún. 25. 14:07
 16/18 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy munka után mentem hozzá, vagyis dolgozom! Nem anyuci tart el.

Érdekes nekem munka mellett lenne időm a testvéremre.

A telefontartozékért pedig ÉN akartam bemenni, annyi lett volna, hogy bemegyek az irodájába és átadja. Ennyi. Csak szólt az utolsó pillanatban, amikor már ott voltam, hogy mégsem tudja odaadni.

És valóban van családja, illetve férje, saját háztartása, de attól még mi is a családja vagyunk. Vagy ha valaki elköltözik már "tojja le" a szüleit és a testvérét?

Ez nem így megy, de érdekes az itteni válaszolóknak úgy látszik ez a normális, mert mindenki szerint én gondolkodom rosszul.

A munkahelyéről pedig csak annyit, hogy nem a kötelező feladatokban segít a kollégáinak, egyszerűen képtelen nekik nemet mondani. Ez a szomorú számomra, hogy nekik segít mindig piti ügyben, ha én megkérem valamire, nem ér rá.

2011. jún. 25. 14:32
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

De mit nem értesz ezen? Ő mást akar, mást gondol, miért hiszed hogy az nem helyes és hogy rákényszerítheted? Had éljen már ahogy ő akar.

És ha a világ másik végére költözött volna akkor mi lenne? Van aki ilyen, van aki olyan. Neki elég ennyi a családjából, mi a baj ezen?

2011. jún. 25. 14:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj.

Nekem van egy 28éves nővérem, és egy kislánya, én többször felakartam menni hozzájuk, hogy vigyázok a gyerekre, hogy ő a nővérem addigis nyugodtan tudja a dolgát csinálni, de szinte soha nincsenek otthon, rendkivüli eset, mikor esetleg otthon alszanak. mindig eljárnak erre arra, és volt, amikor 2honapig, sőt volt mikor 3honapig nem láttam őket. akkor most kérjemm számon őket? mégis hogyképzelik hogy csak magukra gondolnak, és nemtudnak egyszer felfogadni a lakásukra.

Figyelj, A nővérednek is ezeregy problémája lehet. ott a férje, gondolom gyerekük is van. Érthető hogy előrébb helyezi a munkát, vagy a családját. Mert időre kell megjelennie. ha nem teszi, elveszti az állását. ebbe nem gondoltál bele?

és akkor téged fog cseszegetni hogy miattad veszitette el a munkáját, stb stb stb..esetleg megbeszélések, vagy a férje rokonával találkoznak..kicsit elemezd a helyzetet mielőtt robbansz és letámadod a testvéredet. esetleg probálj egyeztetni időpontot, ugy, ahogy előttem valaki már emlitette, hogy xy időpontban el e tudnátok menni ketten vásárolni.:))

16/L

2011. júl. 21. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!