Hogyan tudnám lemosni magamról a "szerencsétlen lúzer" jelzőt?
Régebben (főleg a gimnáziumban, de a főiskolán is hasonló volt a helyzet) én voltam az osztály pancsere. Csöndes voltam, zárkózott, idétlen ruhákban jártam, bőven volt súlyfeleslegem is. Egyedül a tanulmányaimban voltam kiemelkedően jó.
Nem voltam egy társasági ember, de azért pár ismerősöm megmaradt abból a korszakból.
Azóta eltelt néhány év és megváltoztam. Lefogytam, nőies, szexi ruhákat hordok, sokkal magabiztosabb, nyitottabb lettem és a karrierem is kezdett beindulni. Akik az utóbbi időben ismertek meg, el sem tudják képzelni milyen lehettem félénk, szerencsétlen lányként.
DE (és most jön a lényeg) a régebbi ismerőseim továbbra is úgy kezelnek, hogy én vagyok a kis "nyomi".
Legutóbbi találkozáskor a kávézóban véletlenül leejtettem a pénztárcámat és kiesett pár 20 Ft-os. Erre ketten is rávágták, hogy jajj látom semmit nem változtál. Ezt viccelődve mondták, de akkor is bántó. Addig addig tesznek valamilyen hasonló megjegyzést, hogy a jelenlétükben már tényleg kezdem magam egy idiótának érezni.
Én itthon kapom meg ugyanezt, és hidd el, ezerszer rosszabb. :(
Vágj vissza nekik, vagy sz.rd le.
bazz mások vélemény ennyire számít?
élj magadnak!!!!
Valószínüleg "agyonnevelés" áldozata vagy. Vannak szülők, vagy nagyszülők, akik abból a célból, hogy gyereküket tökéletesre faragják, folyton, mindenért rászólnak. Ennek az a következménye, hogy a gyerek minden mozdulatnál érzi magán a figyelő szemeket, és várja a fegyelmező szavakat önkéntelenül. Emiatt persze akkora zavar keletkezik benne, hogy elront mindent.
Tehát először is fel kell ismerned, hogy ez van nálad, vagy nem.
Ha igen, akkor tudatosítod, és "elcsíped" . Vagyis mikor észreveszed magadon a figyelő tekintetet és hogy várod a fegyelmezést, akkor aztmondod: hopp! Megvagy! Kodoblak. Nem kellesz! Lerázod magadról.
Természetesen, nem megy máról holnapra. Viszont egyik percről a másikra fölibe kerekedhetsz. Pl. Kiborítod a pénztárcát. Haha! Rájuknézl nagy vidáman és magabiztosan, mosolyogva, és azt mondod: "Már vártátok, igaz!!? Vagy: Jól csináltam?? Vagy: "Ó, hát direkt csináltam, hogy legyen min röhögnötök!"
És el kell érned saját magadnál, hogy komolyan godnold. Tehát te magad is viccesen fogjad fel, csinálj brahit belőle. Aztán egyszercsak mit látsz?? Elmúlt az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!