Nem tudom úgy szeretni az unokáimat, ahogy kellene, és ezért állandóan gyötröm magam. Mi lehet az ok? Kinek van hasonló érzése? És miért? Hogyan oldjátok meg a feszültséget?
Igen,beszélnem kéne a fiammal,de mindig a gyerekekkel jön,más városban lakunk.Sajnos ő szól rám a gyerekek előtt,hiába kérem,ne tegye.Amikor itthagyja valamelyiket,1-2 nap alatt pontosan tudják,mit hogy szeret a nagyi.Igen,vannak szabályaim,de nagyon egyszerűek.Pl.
-Asztalnál eszünk,nem ugrálunk közben stb.
-Csak azt szabad elvenni a polcról,amiről megkérdeznek engem.Kivétel:az ő játékaik.
-Nem "akarom",hanem kérem
-Nyafogás,hiszti...minek?
-Feleselés helyett beszéljük meg!
-Rendet kell csinálni magad után....és ehhez hasonlók.
Unokáim 3 és 5 évesek.Az a tapasztalatom,hogy nekik is könnyebb,ha ismerik és betartják az alapszabályokat.
Igen,fiamról külön kell kérdeznem.Nem tudom,miért ellenez mindent,amit teszek.Majdnem mindent.Ettől vagyok feszült,amikor jönnek.
Szerintetek ezek a "szabályok" valóban túl szigorúak?
Ezeket a szabályokat szerintem mindenki beszokta tartani.Igazából ezek nem is szabályok,mert alapvetőek tényleg.Nem értem a fiad,ezeket a "szabályokat" is kifogásolja?Mert ha igen,akkor kivi lennék,vajon ő mindnet megenged nekik?
Amúgy most,hogy ezeket elmondtad,mmint a fiad és a szabályok témát,egyértelmű,hogy nem az unokáiddal van neked bajod,egyszerűen nem mersz közeledni hozzájuk,mert a fiadnak semmi sem tetszik.De ez olyan izé:SNemtudom,nekem nagyanyám sosem volt feszült emiatt,mondjuk nála azért nem volt neház,mert utesóm és nagybátyámékkal együtt él,szóval volt tapasztalata az unokák terén,de neked is.Sztem lazíts,ne stresszelj be ha mennek csak szeretgesd őket,játsz velük sokat szeretgesd pket, és neee stresszelj mert annál rosszabb lesz:))
Egy unokaXD
Ezek teljesen jó szabályok, sőt ezek nem is igazán azok, ezektől a gyerek lelke nem sérül meg semmi, ugyan már. ez így van jól.
De szépen kedvesen kell hozzájuk szólni ha megszegik a szabyélokat akkor sem szabad ordítani.
Nem értem a fiad. Őt is biztos így nevelted fel, nem értem.
Beszélgess el vele, hogy mondja meg mi baja van, de indokolja meg rendesen.
Mindenkinek köszönöm bátorító hozzáállásukat,tanácsaikat!
Igaz,már nem merek közeledni a gyerekekhez.Megpróbálom figyelmen kívül hagyni fiam rosszalló tekintetét,megjegyzéseit,de ez nagyon nehéz.Igen,ő nagyon sokat megenged,mamájuk is,ők azt mondják,ez az "új" nev.-i módszer.Én nagyon következetes vagyok,szigorú is,de a jót is azonnal észreveszem.Viszont engem nem "hat meg" a kicsik hisztije,nem engedek,mert akkor minden borul,amit elértem.Pl.Mindenki aludjon a saját ágyában,és zárt ajtónál/nekem van egy kutyusom,ne zavarja őket!/Egyre rövidül a hiszti ideje,de csak nálam.Hát,ez van.Amikor újra jönnek,kezdhetem elölről az egészet.
A fiamat is így neveltem,nem volt semmi gond!Tudta,mit lehet,mit nem...Hát,új szelek fújnak!?Nem elég egy gyermeknek,ha választási lehetőséget adok,több jó dolog között?Szeretném,ha boldogok lennének,és ez szabályokkal is lehetséges,nem?Nézem a "Segítség,gyerekeim vannak!"c.sorozatot,a dadák ott is engem igazolnak.Jó lenne,ha ezt ők is belátnák.Igaz?Vagy mégse?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!