Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 évesen hogy tudnék összeház...

17 évesen hogy tudnék összeházasodni a barátommal?

Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 18:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
*gyámhatóságon
2011. jún. 21. 11:20
 12/15 A kérdező kommentje:
Ez a pénzes fiú dolog elég sértő számomra. Bár, mindenki magából indul ki... van akinek pénzhez köthető a szerelem, és azt az embert nagyon sajnálom. Én tisztességes vagyok, nekem a belső értékek sokkal fontosabbak.
2011. jún. 21. 13:58
 13/15 anonim ***** válasza:

Miért nem lehet még egy évet várni?

Jelenleg CSAK a gyámhatóság engedélyével köthetsz házasságot, és nagyon alaposan megvizsgálnak mindent, kezdve attól, hogy testileg, szellemileg érett-e az illető a házasságra, van-e önálló jövedelme, keresete, mi indokolja, hogy ilyen korán házasodjon, stb. Biztos vagyok benne, nem fogják jóváhagyni, hogy 17 évesen házasodj.

2011. jún. 21. 16:38
 14/15 A kérdező kommentje:
Hát, akkor szerintem várunk még. Talán jövő utáni Valentin napkor. :)
2011. jún. 21. 22:11
 15/15 anonim válasza:

Szia! Nekem egyik barátom 20évesen házasodott meg, nagy szerelmesek voltak a "feleségével" (sajnálom az idézőjelet de egy 20éves lányra szerintem furcsán illik a feleség szó ), szerették egymást, de később rájöttek, hogy mégsem egymásnak vannak teremtve, és elváltak. Csak ezalatt a néhány év alatt elszálltak a legszebb éveik, és mire minden rendeződött addigra már befejezték az egyetemet :S. És csak hogy te is tudd: az ember életében az egyetemi évek a legszebbek, a bulik, a csajozás/pasizás, ebben az időben kell kipróbálgatni mindent. Ti most ott vagytok 17/18évesen, előttetek az élet basszus :-) nem mondhatjátok komolyan, hogy tudjátok, hogy ti egymásnak vagytok teremtve, és örökké szeretni fogjátok egymást. Én is voltam ilyen idős, és tudom milyen érzés ez, amikor én voltam nagyon szerelmes bevallom, sokszor gondoltam erre, hogy a barátnőmmel mi egymásnak vagyunk teremtve, és talán egyszer elveszem feleségül, de a lelkem mélyén tudtam, hogy ez lehetetlen.

Hidd el, előttetek az élet, és hogyha tényleg ti vagytok az igaziak egymásnak, akkor a szerelmetek ki fog tartani még nagyon hosszú ideig :-) Egy dolgot még mondok : az ilyen dolgokban nem csak a jót kell látni, nézd a barátom esetét például, de mi van akkor, ha ti összeházasodtok, lesz egy gyereketek és esetleg szétmentek mint a barátomék, csak nektek van még egy gyerek is pluszba. Akkor az nem csak nektek rossz, hanem a gyereknek is rossz lenne. Az utolsó csak példa volt, nem tudom hogy akartok-e gyereket.

24F

2011. júl. 5. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!