Mit kezdjek így a párommal?
Lehet, hogy egy kicsit sok lesz, de kívülállók szemszögéből szeretnék véleményt hallani.
Van egy párom, akivel már 8 hónapja együtt vagyunk. Mindketten 20 évesek vagyunk, a 6. hónapfordulónkon megkérte a kezem. Nagyon szeretem Őt, de van néhány dolog, amit nem tudok hova tenni:
1.) Ő nagyon szegény anyagi körülmények között él, ételre is alig telik, amit az ösztöndíjából kap (szakmunkás), havi 25000Ft-ot, azt a szülei pár ezrenként 1-2 hét alatt elveszik tőle. Én nagyon jó körülmények között élek (nem luxus, de átlagosnál sokkal jobb), egyetemre járok, viszonylag jók a jegyeim (4 körüli az átlagom). Néha benyög ilyeneket, amikor együtt vagyunk, hogy "már akinek telik rá", ha mesélek neki valami sztorit. Már szinte szégyenlem, hogy jó módú a családom előtte. Segíteni próbálok neki (általában én fizetek mindent, ha nagy nehezen sikerül valahova elhurcolnom), sokszor küldök haza sütit, egyebeket, ha tőlünk hazamegy.
2.)Állandóan depresszióban, letargiában van az anyagi körülményei miatt, amiből én is csak nagyon nehezen tudom kizökkenteni.
3.) Borzasztóan zavarja az iskolámmal kapcsolatos minden dolog, úgy tekint rá, mintha egy rossz dolog lenne, ami elveszi az időmet tőle. Gyakran mondogatja, hogy hagyjam ott (főként azt használja ki, ha szomorú vagyok és sebezhető, próbál manipulálni), és megsértődik, ha tanulni akarok (a kapcsolatunk többnyire távkapcsolat, 350km-re vagyunk egymástól, de minimum 2 hetente 3-4 napot együtt vagyunk).
4.) Borzasztóan erőlteti az esküvő témát, és a gyereket, de mindenek előtt az összeköltözést, nem érti meg, hogy nekem az ilyenekhez idő és anyagi biztonság kell.
5.) Ő előtte egy komolyabbnak mondható (nem volt szex, tehát ő szűzen kapott meg) kapcsolatom volt 2 éve, és mióta meséltem neki, állandóan felhozza, az orromra veti, és gyakran mondogatja, hogy haragszik rám emiatt. Sokszor piszkál vele. Én már régen túl léptem azon (eszembe sem jut, csak amikor ő előrukkan vele).
6.) Ki van bukva, és napokig depressziós, ha mással érintkezem, legyen akár barátnő, akár rokon. A szememre veti, ha barátnőmmel elmegyek egyet Mekizni (ilyenkor jön, hogy akinek telik rá, meg hogy ő az összes szabadidejét rám áldozza, bezzeg én meg Mekizek meg egyebek...)
Hogyan tudnék rajta változtatni? Már beszéltem vele az összesről, látszólag megérti, megígér, sír, de utána 2 hét és kezdődik elölről...
Légyszi, adjatok tanácsot :(
Egy szomorú lány
"Hogyan tudnék rajta változtatni?"
Sehogy. Én nem szeretnék ilyen kapcsolatot. Önbizalom hiányos, depressziós, magába fordult, kötekedő, korlátozó pasi. Mi lesz veled pár év múlva mellette, mikor már senki másod nem marad, mert ha elmész a barátnőiddel, kiakad, és majd eltilt tőlük, azzal, hogy márpedig ne menj, mert a felesége vagy?!
az előttem szólók már mindent elmondtak, én is velük egy véleményen vagyok.
de még ha illenétek egymáshoz, ez így akkor sem lenne kapcsolat 350 km-re egymástól.
te az egyetem miatt még évekig nem tudnál hozzá költözni, és ő sem tesz érte, hogy a közeledben legyen, akkor hát, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!