Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek így a párommal?

Mit kezdjek így a párommal?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy egy kicsit sok lesz, de kívülállók szemszögéből szeretnék véleményt hallani.

Van egy párom, akivel már 8 hónapja együtt vagyunk. Mindketten 20 évesek vagyunk, a 6. hónapfordulónkon megkérte a kezem. Nagyon szeretem Őt, de van néhány dolog, amit nem tudok hova tenni:

1.) Ő nagyon szegény anyagi körülmények között él, ételre is alig telik, amit az ösztöndíjából kap (szakmunkás), havi 25000Ft-ot, azt a szülei pár ezrenként 1-2 hét alatt elveszik tőle. Én nagyon jó körülmények között élek (nem luxus, de átlagosnál sokkal jobb), egyetemre járok, viszonylag jók a jegyeim (4 körüli az átlagom). Néha benyög ilyeneket, amikor együtt vagyunk, hogy "már akinek telik rá", ha mesélek neki valami sztorit. Már szinte szégyenlem, hogy jó módú a családom előtte. Segíteni próbálok neki (általában én fizetek mindent, ha nagy nehezen sikerül valahova elhurcolnom), sokszor küldök haza sütit, egyebeket, ha tőlünk hazamegy.

2.)Állandóan depresszióban, letargiában van az anyagi körülményei miatt, amiből én is csak nagyon nehezen tudom kizökkenteni.

3.) Borzasztóan zavarja az iskolámmal kapcsolatos minden dolog, úgy tekint rá, mintha egy rossz dolog lenne, ami elveszi az időmet tőle. Gyakran mondogatja, hogy hagyjam ott (főként azt használja ki, ha szomorú vagyok és sebezhető, próbál manipulálni), és megsértődik, ha tanulni akarok (a kapcsolatunk többnyire távkapcsolat, 350km-re vagyunk egymástól, de minimum 2 hetente 3-4 napot együtt vagyunk).

4.) Borzasztóan erőlteti az esküvő témát, és a gyereket, de mindenek előtt az összeköltözést, nem érti meg, hogy nekem az ilyenekhez idő és anyagi biztonság kell.

5.) Ő előtte egy komolyabbnak mondható (nem volt szex, tehát ő szűzen kapott meg) kapcsolatom volt 2 éve, és mióta meséltem neki, állandóan felhozza, az orromra veti, és gyakran mondogatja, hogy haragszik rám emiatt. Sokszor piszkál vele. Én már régen túl léptem azon (eszembe sem jut, csak amikor ő előrukkan vele).

6.) Ki van bukva, és napokig depressziós, ha mással érintkezem, legyen akár barátnő, akár rokon. A szememre veti, ha barátnőmmel elmegyek egyet Mekizni (ilyenkor jön, hogy akinek telik rá, meg hogy ő az összes szabadidejét rám áldozza, bezzeg én meg Mekizek meg egyebek...)

Hogyan tudnék rajta változtatni? Már beszéltem vele az összesről, látszólag megérti, megígér, sír, de utána 2 hét és kezdődik elölről...

Légyszi, adjatok tanácsot :(

Egy szomorú lány

2011. jún. 20. 17:02
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:

Ezt elfelejtettem:

Gyakran szurkál kölümböző beszólásokkal, mivel nagy a szexuális étvágyam, és szeretem az új (de nem perverz!) dolgokat belevinni a szexbe (amit ő is nagyon élvez, de neki eszébe sem jutna), hogy biztosan másik pasim van itt az egyetemen, meg ilyesmik... Néha ezekből generál depressziót magának.

2011. jún. 20. 17:06
 2/24 anonim ***** válasza:
82%

Te is érzed, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője.

A társadalmi különbségek elsősorban és még sorolhatnám....

2011. jún. 20. 17:07
 3/24 Darcy01 ***** válasza:
100%

Valahol olvastam (és teljesen egyetértek vele), hogy egy igazán jó párkapcsolat alappillérei a következők: azonos vérmérséklet, családi, neveltetési körülmények, intelligencia szint, szexuális intenzitás és nem utolsó sorban anyagi körülmények.

Nagyon fiatal vagy még, jó az neked, hogy állandóan szomorú vagy a párkapcsolatod miatt? A 8. hónap még a lángoló szerelem időszaka kéne, hogy legyen.

2011. jún. 20. 17:10
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Kifogtál magadnak egy lelki szegény, depresszióra hajlamos, non-stop önsajnálós pasit. Ennek fő oka az, hogy te vagy a lány, és te vagy jobb anyagi helyzetben... Sajnos közölnöd kell Vele, hogy ezzel semmi gond, de ha nem embereli meg magát, el kell hogy váljanak az útjaitok... Ugyanis azzal nincs baj, hogy szegényebb, de azzal, hogy ilyen energiavámpír, aki mindenből problémát generál, az rámegy a te egészségedre is, és ha netán gyerekeitek lenne, az se lenne épp leányálom... Gondolkozz el, és közöld vele ezeket, vagy akkor viseld el, és szenvedj...
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Szörnyű kisebbségi komplexussal küzd a srác, és ezt még fokozza, hogy mind anyagilag, mind szellemileg jóval fölötte állsz. Ezt egy férfinál kompenzálni elég nehézkes... a kezedet is csak ezért kérte meg, hogy mihamarabb magához láncoljon.. ennek szerintem sincs értelme.

25/N

6/24 anonim ***** válasza:
Nekem elég hasonló a problémám... vannak apróbb eltérések, pl. az én páromat azért viseli meg nagyon a "szegénység", mert eddig jól ment neki, csak most pár hónapja munkanélküli, meg ő a suliban támogat, és csak akkor hisztizik, ha fiúkkal találkozom, nem akárkivel. Ő is sokszor mondja, hogy szeretné hamarosan komolyabbra fordítani a kapcsolatunkat, de hát pénz nélkül szerintem sem lehet... meg neki is vannak ilyen több napos letargikus időszakai, amik engem is megviselnek. Szóval én is kíváncsi vagyok a válaszokra.
2011. jún. 20. 17:11
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha igent mondtál, akkor add vissza a gyűrűt mielőbb.

A jövő ugyanis kb. így vázolható:

a) megteszel mindent a kedvéért, otthagyod a sulit, szülsz neki gyerekeket, ő pedig rövidesen elhagy, mert már nem az a lány vagy, akibe beleszeretett. Nyakadon marad néhány gyerek, jó esetben kapsz gyerektartást.

b) nem engedsz neki, folyamatosan szekálni fog ugyanezekért, ahol csak ér, megaláz, pláne ha meglesz a diplomád, végül elhagy, miután már teljesen összetörte az önbecsülésed.

Én a harmadik esetet választanám: minél előbb menekülni! A társadalmi egyenlőtlenségekkel nem tudsz mit tenni, tudod, suba subához, guba gubához! Nagyon bölcs mondás. Ti suba és guba vagytok, mind anyagi, mind társadalmi téren. Kizárt, hogy jó házasságotok legyen. És aki veszíthet ebben a kapcsolatban, az csak te vagy.

2011. jún. 20. 17:12
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
ennek semmi értelme. érzelmileg zsarol. depis,hisztis. irányítani akar. gondold meg h így akarsz e élni. ő is tehet arról h nem jut többre. miért nem keres más munkát? ha már házasságot akar,h gondolja?? gyorsan szabadulj meg tőle,az igazi szerelem-szeretet nem ilyen.
2011. jún. 20. 17:13
 9/24 anonim ***** válasza:
52%
Elég szomorú hogy nehéz anyagi körülmények között él, sajnálom és megértem. Nem csoda hogy nem szeret nyilvánosabb helyekre menni, mert lehet hogy kevésnek érzi magát más emberekhez, de ez a szegénység miatt lehet. Mondj el neki mindent ami téged zavar és hogy szereted. Az a legfontosabb hogy kimutassátok egymásnak mennyire fontosak vagytok:) sok sikert!
2011. jún. 20. 17:13
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, nagyon tömören az ilyen kapcsolatokra szokták azt mondani, hogy nem illetek össze. Ennek a fiúnak mindig is kisebbségi érzése lesz veled szemben, amit legfeljebb úgy fog tudni "gyógyítani", hogy a végén még a lélegzetvételhez is engedélyt kell majd kérned tőle. Akármit ígér, ez sajnos csak egyre rosszabb lesz.

Nem volt olyan nagy hülyeség régen a "suba a subához, guba a gubához" elv.

2011. jún. 20. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!