Ha nem vagyunk házasok, nem keresztelik meg a kisfiunkat?
Figyelt kérdés
Muszáj a templomban vagy kérhetjük a Parókián is-a gyorsaság miatt? Vidéken lakunk és nem volt egyértelmű a pap magyarázata!2009. márc. 23. 22:44
1/14 anonim válasza:
Reformatus templomba megkeresztelik, ott nem csinalnak problemat. A katolikusoknal nem tudom, hogy is van ez!?
2/14 anonim válasza:
Nincs ilyen kikötés, megkeresztelhetik anélkül is, hogy ti házasok lennétek, max. mond egy ejnye-bejnyét. Én nem hallottam még parókián keresztelésről, de végülis nem kizárt, ha rugalmas a pap.
3/14 A kérdező kommentje:
Hát sajna pont a refi pap "prédikált" ilyeneket...
2009. márc. 23. 22:50
4/14 anonim válasza:
22:49 - 2. válaszoló vagyok, katolikus, nálunk atya túl a 70. életévén nem utasít vissza keresztelést, nem köti házasság feltételéhez. Év végén a hálaadó misén mindig felolvassa, hogy abban az évben hányan kötöttek házasságot, hány temetés volt, hány keresztelő volt, ebből mennyi volt egyházi házasságból, polgári kötésből vagy akár ezek nélkül... stb. Egyházjogban sincs erre megkötés. Tehát katolikusoknál is csak az problémázik, aki kukacoskodni akar.
5/14 anonim válasza:
Katolikusoknál független a gyerek keresztelése attól, hogy a szülők házasok-e, egyedülálló nő szülte, vagy talált gyerek. A gyerek keresztelése a fontos, nem a felmenői.
6/14 A kérdező kommentje:
hát én is így gondolom, de nagyon felidegesített...
2009. márc. 23. 22:54
7/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2009. márc. 23. 22:54
8/14 anonim válasza:
Az elso vagyok! Mi sem voltunk hazasok, sot nem is kerdeztek amikor kereszteluk a kislanyunkat, "refinel"
9/14 anonim válasza:
Azért is lenne értelmetlen házassághoz kötni, mert akkor mi lenne azokkal, akik pl. nemi erőszak következményeként jönnek a világra? A gyerek nem tehet arról, amit a szülei tesznek vagy nem tesznek.
10/14 anonim válasza:
Mi evangélikusok vagyunk, a fiamat minden szó nélkül megkeresztelték, pedig nem hogy házas nem vagyok, de egyáltalán nem vagyunk együtt az apával. Mondjuk engem a lelkész kiskorom óta ismer, hozzá jártam hittanra anno :) De nyilván ha nem ismerne, akkor is így lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!