Református nő, katolikus férfi házasság? Hogyan?
Egyikünk se vallásos, de az én családom az, ezért református esküvő lesz. Lehet úgy, hogy ő katolikus? Kell valamit csináljon? Konfirmálás vagy ilyesmi? Tényleg nem értek hozzá.
Ja és szerintetek bunkóság azt kérni a paptól, hogy ne legyen sok vallásos blabla, hanem inkább a szeretetról, tiszteletről, stb beszéljen?
A "vallásos blabla" általában a szeretetről és a tiszteletről szól...
Úgy tudom, hogyha nem gyakorolja a vallását, akkor nem kell hozzá semmi, csak az ő beleegyezése.
Ha reformátusban lesz akkor semmi gond. Semmit nem kell tennie a párodnak, max talán a keresztelői cuccosát bemutatni. Ha katolikusban akarnátok, akkor már neccesebb lenne, mert ők bigottak és amibe lehet belekötnek, hogy a formaság tökéletes legyen, különben Isten lesújt!!!
Sok boldogságot!
Nem olvastam a válaszokat, csak saját példát írok.
Nagymamám református, nagypapám katolikus (volt). Református esküvőt tartottak, ami azt jelentette, hogy a papámat kitagadta a katolikus egyház.
Nálunk detto ez van, én református, férjem katolikus (egyházi esküvőnk nem volt) és az ő nagymamája kérte, hogy a templomi az katolikus legyen, különben a férjemet kitagadja az egyház.
Mi sem vagyunk hívők, megkereszteltek minket, én konfirmáltam, a férjem bérmálkozott, de nem járunk templomba azóta sem, ezért nem is lett templomi esküvőnk. Katolikus nagymama nagyon szerette volna, de csak az ő kedvéért mi nem tettük.
Szóval, ha a leendő férjed és családja nem borul ki azon, hogy majd őt a katolikus egyház kitagadja egy református esküvő miatt, akkor semmi gond. Maga az egyház nem tiltja a református-katolikus esküvőt.
Ha nem vagytok hívők, akkor miért volt annyira fontos a nagymamádnak, hogy ne tagadják ki a katolikusok a férjedet? :) Nem értem...
Egyébként a katolikus papok, meg az egész mizéria..hát..na mindegy, nem mondok róla semmit. Engem aztán tagadhatnak oda, ahova akarnak... Így is úgy is reformátusnak vallom magam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!