Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amióta hazajött Afganisztánból...

Amióta hazajött Afganisztánból nagyon fura. Miért?

Figyelt kérdés

A bátyám (21 éves) katona és amióta hazajött azóta teljesen más. Mindent tök furán csinál és alig szólal meg. Van hogy órákig ül és néz a semmibe szótlanul. A szobájába még csak benézni se lehet. Mielőtt elment kicsit se volt komoly, mindig nevetett mindenen és egy csomót beszélt főleg hozzám. Most meg naponta 3 szót ha mond nekem. Kezdek félni, hogy valami történt vele. Ha megkérdezem tőle hogy mi a baja akkor vagy nem válaszol, vagy azt mondja, hogy semmi. Mi történhetett? :(

14L

2011. jún. 19. 11:07
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Bocsi 22 éves
2011. jún. 19. 11:08
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Pedig valami történt, de ne faggasd, mert ha akart már beszélt volna.

Nem tudom meddig lesz itthon, de sztem kell egy kis idő neki, hogy attóül a helytől távol magába szálljon és vmenynir rendbe tgye a dolgokat, és tudjon róla beszélni

2011. jún. 19. 11:10
 3/18 anonim ***** válasza:
97%

a másodiknak üzenem, hogy ez nem vicces.. -.-"

Szerintem megviselték az ott látott/ tapasztalt dolgok. Más Afganisztán a TV-ben és úgy, hogy az ember átéli az ottani borzalmakat, eseményeket. Lehetséges, sőt, hogy lelkileg megviselte ez az egész.

2011. jún. 19. 11:15
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megerőszakolni valakit egy háborús övezetben ahhoz hogy pszichikai problémái legyenek.
2011. jún. 19. 11:15
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem lehet ott "egyszerű" az élet, semmilyen szempontból.

Biztosan megviselte az ott átélt dolgok, és ezt magában helyre kell tennie.Idő kell neki....

2011. jún. 19. 11:16
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

mennyi ideje van otthon, és mennyi idöt volt kint?

èn csak amerikában voltam egy évet és nem katonának, d eegy sokk volt újbol otthon lenni. Pedig semmi nem trötént, de ö is nagyon fiatal és talán rájött hogy nem csak az ö kisvilága létezik, hanem más is.

aztán ha valaki sokáig távol van az otthon mindig megszépül az emlékekben, majd sokkolja a valóság hogy a hön áhitott otthon sokkal rosszabb, jönnek a ti család bajai, hiába várt titeket a szeretet a családtól, lehet egy csomó probléma nyakába szakadt veletek.

vagy is nem kell mindig arra gondolni hogy mint katona vannak gondjai, lehet egyszerüen a változások amik megzavarják, kicsit pihennie kell.

szerintem próbálj vele úgy beszélni mint régen.

2011. jún. 19. 11:18
 7/18 anonim ***** válasza:
Biztos látott valamit, vagy egyszerűen csak egyfolytában stresszelt. Kérdez rá milyen volt kint az élet, mit csinált, hogyan teltek a napjai. Ha nem akar róla beszélni és durva, agresszív és elutasító akkor szólj a szüleidnek, hátha ők több sikerrel járnak.
2011. jún. 19. 11:25
 8/18 anonim ***** válasza:

Megválaszoltad a kérdést. Nem kell Afganisztánba menni, bármilyen háborús övezetben kemény dolgok történnek. Rengeteg kínt, szenvedést, fájdalmat él át az ember, ami mindent megváltoztat: a személyiségét, gondolkodását, kapcsolatait, az egész élethez fűződő viszonyát. Átértékeli az eddigi életét, más színben látja a világot. Ami eddig fontos volt neki, már nem az. A hülyéskedéseitek hol érdeklik őt azo után, amin keresztül ment.

Valszeg úgy érzi, hiába beszélne, senki nem értené meg őt, így inkább zárkózik - vagy próbálja feldolgozni a háborút.

Legyetek vele türelmesek, és most ne poénkodj vele, mert kétlem, hogy értékelné (én la.is elhajtanám a vérbe, ha ezek után vki viccelődne). Próbálj felnőtt módon beszélni vele, de ne erőltesd. Ha akarja, képes lesz rá, majd elmondja valakinek - és ne sértődj meg, ha nem neked.

2011. jún. 19. 11:31
 9/18 anonim ***** válasza:

Nagyon kemény ott az élet, a tizedét sem szokták elmondani annak, amik olyan helyen történnek. A napi stressz az ellenség váratlan támadása miatt, a helyi lakosok nyomora, betegségei, a társak, vezetők bunkóságai. Rengeteg olyan dolog, amely mélyen megviselik az ember idegzetét, és ha beszélne róla, azzal ismét csak át kellene élnie mindazt, amiről beszél.

Ne faggasd! Hagyd, hogy megnyugodjon, a szüleid is valószínűleg látják, esetleg tudják is a "trauma" okát. Az ilyen dolgokat feldolgozni, időbe telik. Légy vele megértő, érezze, hogy szereted és ne haragudj rá!

2011. jún. 19. 11:32
 10/18 anonim ***** válasza:
Ha kicsit nagyobb lennél ajánlanék egy filmet...így nem teszem, csak annyit mondok, ne faggatózz!
2011. jún. 19. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!