Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen "keretek" közt normális...

Milyen "keretek" közt normális a testvérek közti meztelenkedés?

Figyelt kérdés
2011. jún. 19. 08:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire ők normálisnak érzik. Vannak, akik még fehérneműben sem mutatkoznának egymás előtt, mások vígan beszélgetnek amíg egyikük fürdik. Egyik sem kóros sem elítélendő.
2011. jún. 19. 09:03
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Milyen életkorban? Azonos vagy ellenkező neműek? Nem mindegy.

Kisgyerekkorban semmi gond, ellenkező neműek esetében sem. Kamaszkorban azért már elég durva lenne szerintem. Nem azt mondom, hogy bújjon a föld alá, ha a tesója véletlenül meglátja öltözés vagy fürdés közben, de ennél több már szerintem fura.

Azonos neműeknél más eset - mi még kamaszként is simán fürödtünk együtt a húgommal, öltöztünk egymás előtt (kénytelenek is voltunk, közös szobában) de nem éreztük cikinek. Ugyanezt ha bátyám vagy öcsém lett volna, már nem csináljuk meg tutira.

2011. jún. 19. 09:04
 3/14 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen azon múlik, hogy mindkét fél mit tart annak. Vannak, akik már kisgyerekként is szégyellősködnek, de olyat is ismerek, ahol felnőtt, ellenkező nemű tesók még szarnak is egymás előtt.
2011. jún. 19. 09:05
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Ezt addig nem tudhatod, míg nincs egy fiútestvéred.

Nekem Bátyám van, és tizenévesen is volt még olyan időszakunk, mikor együtt fürödtünk. Semmi olyan vagy rossz nem volt benne.. Persze azóta felnőttünk, és szemérmesebbek lettünk, de nem gondolom, hogy ez akkor rossz vagy elítélendő lett volna..

Nővéremmel ellentétben sosem pucérkodtunk, még gyerekként sem.. ez valahogy így alakult ki, Ő már kicsinek is szemérmes volt.

2011. jún. 19. 09:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Fiuk vagyunk és én 17 a tesóm 21 éves. És azért kérdezem mert mostanában meztelenül alszom és volt hogy rám nyitott én meg ki voltam takarózva. vagy ha reggel megyek ki a fürdőbe egy szál semmibe akkor ha meglát.
2011. jún. 19. 09:09
 6/14 anonim ***** válasza:
97%

Ez a nevelésen is múlik. A bátyám előtt sose lennék bugyiban meg melltartóban (pedig ha belegondolunk ugyanaz, mint a bikini), ő meg boxeralsóban szokott lenni nyáron, de vidéki kis településen lakok, nálunk teljesen megszokott, hogy nyáron a férfiak boxerben mászkálnak kint a kertben vagy egy szál rövidnadrágban.

Viszont unokatesóméknál (fiú és lány, 4 év köztük a korkülönbség) teljesen normális, ha benyitnak egymásra a fürdőszobában, megmossák egymás hátát ha kéri a másik, stb. De náluk az egész család bemászkál fürdés közben a fürdőszobába (a kádnál nincs függöny). Ők nem érzik ezt kínosnak.

De olyan családot is ismerek, akik nyitott ajtónál vécéznek.

2011. jún. 19. 09:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ, hogy ti hogy gondoljátok. Egyszerűen kérdezd meg, hogy zavarja-e, és ha igen, akkor mikor mész a fürdőbe, tekerj a derekadra egy törölközőt vagy ilyesmi. Meg szólj, hogy meztelenül alszol, így ha őt zavarja, akkor nem nyit be, ennyi.

Amúgy mi a húgommal simán nem szégyellősködünk, de tinikorunkban nagyon szégyellősek voltunk. Az öcsémmel most is, de mondjuk ő más nemű, ráadásul pont most tini.

2011. jún. 19. 09:14
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mit tartanak természetesnek. Most szélsőséges példát mondok, de egy olyan családban, ahol a testvérek pl. nudizni járnak, biztos otthon sem fogják magukat zavartatni.
2011. jún. 19. 09:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez tőletek függ, hogy mit tartotok annak. Én lány vagyok és a 17 éves öcsém nyáron a nagy meleg miatt egy szál semmiben flangált a lakásban, de nem zavart. Nálunk teljesen természetesek ezek a dolgok. Nem hinném, hogy a pasiknál ez gondot okozhat, de ha zavarja a tesód, majd szól.
2011. jún. 19. 12:30
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a családban sosem volt a gond a meztelenség. A húgom 4 évvel fiatalabb nálam, és ugyan én már nem lakom otthon, de ha ott vagyok, simán beszélgetünk míg egyikünk fürdik, pisilésnél sem csukjuk az ajtót, ha épp beszélünk. Anyuval ugyanez a helyzet. Sőt, most a férjemmel szintén :)
2011. jún. 21. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!