Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fontos, hogy egy gyermek...

Fontos, hogy egy gyermek (több gyermek) házasságban szülessen meg?

Figyelt kérdés

Tudjuk, hogy Nagyszüleink, Dédszüleink (sőt, szerintem Szüleink) idejében az esetek többségében (legalább 90%-ban) házasságba született/születtek a gyermek/gyermekek. Aki mégis úgy szülte meg, hogy hajadon volt, azt kinézték, kiutálták a faluból. Ez a szokás egyre inkább elfelejtődött (legalább is én így veszem észre), és ma már inkább az a divat, hogy párkapcsolatban (nem házasságban) születnek a gyerekek. (Félre ne értsétek, semmi gondom nincs ezzel!)

Nektek mi a véleményetek erről? Ha belegondoltok - hogy úgy lenne mint régen volt -, milyen lenne most az első barátoddal/barátnőddel házasságban élni, gyereket/gyerekeket nevelni?

2011. jún. 18. 14:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
66%
Nos, anyám elvetette magát apámmal, mikor hat hónapos terhes volt velem. Végülis együtt maradtak máig és van egy húgom is. Viszont egy ismerős pár, 27-30 évesek, és van egy 5 éves kislányuk. Nem házasodtak össze, de olyan mintacsaládot másikat nem láttam még. Ők az anyagiakkal indokolják, mert nem veti fel őket a pénz egyáltalán, a csaj munkanélküli, mióta a gyerek megszületett, a srác meg rengeteget gürözök, de a kislány mindent megkap, szeretetet, javakat... És sehol nem számít náluk, hogy van-e papír, vagy nincs, kellett-e apasági nyilatkozat, vagy nem. Ez mindenkinek a magánügye, hogyan dönt, de én elhiszem, hogy mindkettő út járható és egyformán jó. 21l
2011. jún. 18. 16:18
 22/24 anonim ***** válasza:
74%
*gürizik
2011. jún. 18. 16:18
 23/24 A kérdező kommentje:
Természetesen ezzel én is egyetértek, hogy mindkét út járható jól (is)! :) Csak kíváncsi voltam/vagyok a véleménye(i)tekre!
2011. jún. 18. 19:17
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem szülnék házasság nélkül, mivel a házasság mint intézmény és annak a jogi háttere adja meg a szükséges biztonságot a család számára, sok tekintetben. Aki szerint a papíron nem múlik semmi, az igenis utána olvashatna, mennyiben mások a dolgok, ha az emberek házasok. Meg számomra elég érthetetlen, hogy szeretik egymást gyermeket vállalnak, de házasodni nem akarnak? Ez egy kicsit furcsa.... Pedig a gyerek még nagyobb elköteleződés mint maga a házasság.
2011. jún. 19. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!