Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fontos, hogy egy gyermek...

Fontos, hogy egy gyermek (több gyermek) házasságban szülessen meg?

Figyelt kérdés

Tudjuk, hogy Nagyszüleink, Dédszüleink (sőt, szerintem Szüleink) idejében az esetek többségében (legalább 90%-ban) házasságba született/születtek a gyermek/gyermekek. Aki mégis úgy szülte meg, hogy hajadon volt, azt kinézték, kiutálták a faluból. Ez a szokás egyre inkább elfelejtődött (legalább is én így veszem észre), és ma már inkább az a divat, hogy párkapcsolatban (nem házasságban) születnek a gyerekek. (Félre ne értsétek, semmi gondom nincs ezzel!)

Nektek mi a véleményetek erről? Ha belegondoltok - hogy úgy lenne mint régen volt -, milyen lenne most az első barátoddal/barátnőddel házasságban élni, gyereket/gyerekeket nevelni?

2011. jún. 18. 14:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként azt meg nem tudom megérteni, hogy ha a nagyszülők, dédszülők koráról beszélünk, akkor miért automatikusan faluról van szó, te is így írod, hogy "kiutálták a faluból". Akkor sem mindenki falun lakott, voltak akkor is városok, ott is éltek emberek.

Az egyik ükanyám amúgy házasságon kívül lett terhes (Budapesten élt, szóval ő sem falun lakott), azt hiszem, cseléd volt, egy nős férfitól lett terhes az első gyerekével. Aztán mégis férjhez ment valakihez, a másik két gyereke már házasságban született, de az én dédimamám "törvénytelen" gyerek volt. Persze ezt akkor nem lehetett olyan nyíltan felvállalni, mint most, de szerintem ez manapság sem lenne olyan dolog, amivel az ember eldicsekszik. Ilyen téren ma épp úgy kibeszélik azt a nőt, aki mondjuk egy nős férfitól lett terhes, ugyan úgy mondanak rá mindent. Már persze, akik ismerik. Az tény, hogy egy faluban az ilyesmi igen hamar kitudódik, egy városban meg kevésbé, de ettől még ugyan úgy nincsenek jó véleményen az ilyen nőkről.

2011. jún. 18. 15:11
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a jókívánságokat! :-)
2011. jún. 18. 15:12
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szülnék úgy, hogy nem vagyok házas, a más említett apasági nyilatkozat miatt...szerintem az gáz :D de lehet, hogy csak az én véleményem. Meg az egy biztonság, akárhogy is nézzük, mert láttam már olyant, hogy nagy volt a boldogság meg a szerelem, aztán a pasi megőrült,lelépett, a nő meg mehetett ahova akart...gyerekkel. Házasságból nehezebb így kilépni.
2011. jún. 18. 15:16
 14/24 napietus ***** válasza:
100%

számomra fontos, olyannyira, hogy az esküvőm napjáig fogamzásgátlót szedtem. eleve engem ne vegyen el senki azért, mert terhes vagyok/gyerekünk van, azért vegyen el, mert a férjem akar lenni, így gondoltam. meg nem akartam a saját esküvőmet végighányni terhesen, illetve bármi közbejöhet, ami miatt el kell halasztani (pl. haláleset), nos, így nyugodtan megtehettük volna, ha úgy alakul.

szóval én semmiképpen nem szültem volna házasságon kívül.

29/N

2011. jún. 18. 15:18
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
15:16"nehezebb így kilépni" - és már eleve,az a férfi, aki nem akarja nyitva hagyni a vészkijáratot, az megkéri a kedvese kezét.
2011. jún. 18. 15:19
 16/24 anonim ***** válasza:
83%

Jó a kérdés!

Faluhelyen nem tudom mi a szokás,vagy mi a divat de szerintem ezt nem feltétlenül kell helyhez kötni!Tök mindegy hogy falu vagy város,van házasság is,van csak együttélés is mind a két helyen!Van aki kinéz mert csak "összeálltatok" van aki magasról tesz rá!

Nekem pl anyukámék a mai napig együtt vannak,mamámék is együtt voltak(egyik sem él már) és mivel nekem ez a családi képem,így valószínűleg én is szeretném ha házasságban születne a gyerekem,annak ellenére hogy nem sürgetem a dolgot,pedig már van vőlegényem!:)De mivel már elég idős vagyok és már szeretnénk babát,és még nem próbálkozunk,de ha hamarabb jönne a gólya mint ahogy tervezzük biztos nem vetetném el csak azért mert nem vagyok férjnél!Ám ugyan olyan fontos hogy jó,kiegyensúlyozott kapcsolatra és megfelelő anyagi háttérre csináljak gyereket,mint ha házas lennék!A gyereket nem érdekli hogy van e házassági anyakönyvi kivonatod,hisz azt sem tudja még mi az!Csak az hogy anya és apa együtt van és szeretik egymást!Legalább is nekem ez számított kiskoromban!:)Az meg hogy ki mit gondol...nos...ki nem sz*rja le?Van mindenkinek saját háza tájéka nem?:)

24/L

2011. jún. 18. 15:20
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én házasságba születtem, de a szüleim már kiskoromban elváltak és apámat ugyanúgy nem láttam, s nem látom a mai napig, mert nem foglalkozik velem. Részemről tök mindegy lett volna, hogy anyukám "hova" szül engem, mert így se volt apám, de azért nekem megvolt mindenem, anyukám a lehető legnagyobb gonddal nevelt fel, amiért hálás leszek neki egész életemen keresztül! :)

21/L

2011. jún. 18. 15:22
 18/24 napietus ***** válasza:
100%
ja, még annyi, hogy sem a nagyanyám, sem a dédanyám nem ment férjhez az első udvarlójához. szóval ez régen sem volt így szokás, sőt, ha túl gyorsan megvolt az esküvő, akkor volt gyanús, hogy terhes a menyasszony.
2011. jún. 18. 15:23
 19/24 anonim ***** válasza:
51%
Miben akadályoz bárkit az a 18 perc,amivel le lehet zárni több 10 év házasságot.SEMMIT nem jelent az a papír.Ha valaki menni akar,az úgy is elmegy.Ha meg csak a papír tartja vissza,akkor már megette a fene az egészet.Ami visszatarthat,az az anyagi vonzata egy házasságnak,meg a gyerek.De ez meg ugyanúgy gond papír nélkül is.Én mindig úgy voltam vele,hogy ne egy papír tartsa mellettem,hanem valami egészen más....
2011. jún. 18. 15:46
 20/24 napietus ***** válasza:
egyébként aki tudja, milyen egy élettársi vagyonközösséget megszüntető per, hááát...válás szorozva hússzal, ugyanis nem pontosak a dátumok, nem rendezettek a viszonyok. én meg a tiszta helyzeteket szeretem. többek között ezért IS nem szülnék házasságon kívül.
2011. jún. 18. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!