Az ide válaszolók nagy része miért érzi hivatásának, hogy meggyőzzön mindenkit arról, hogy ha egy nő nem végez házimunkát, akkor nem is ember?
Az ide válaszolók nagy része miért érzi hivatásának, hogy meggyőzzön mindenkit arról, hogy ha egy nő nem végez házimunkát, akkor nem is ember? Vagy nem is nő?
Úgy értem, ha valakinek ezzel családon belül problémája van, megoldja ott. Ha ide én kiírom, hogy márpedig én soha nem fogok seprűt a kezembe (ma már volt egyébként, szóval nem rólam van szó), akkor miért érzi mindenki élete céljának, hogy egy vadidegent is házimunkára kötelezzen?? Miért nem mindegy, hogy egy vadidegen csinál-e otthon valamit, vagy sem? Vagy van aki nem tud rendesen enni vagy aludni, ha tudja, hogy az ország másik végében van egy nő, aki lusta kiporszívózni, vagy a férje mosogat többet?? Komolyan ennyire ráérnek azok az állítólag egész nap házitündérkedő, este az ágyba már csak beájulni tudó nők??
Igazából ha emeletes szemét van valaki körül, engem az sem érdekel. Hacsak nem a szomszédom, és csótányok másznak át hozzám. Különben mi közöm hozzá?
Mitől lesz jobb nekem, vagy bárki másnak attól, ha egy vadidegent meggyőzök arról, hogy napi x órában súrolnia kell a padlót? Vagy ha már itt tartunk, milyen korú ember lehet a párja, hány gyereket szüljön, kivel és mikor mehet hova... Nem vagyok az anyja!
Itt volt az a kérdés pl. hogy elvennének-e olyan nőt, aki nem végez házimunkát. Mi volt válasz? Hogy milyen ember az ilyen, és hogy hogy képzeli és különben is. Hát volt ilyen kérdés? Nem.
Sziasztok!
Szoktam én is olvasgatni. Ehhez a témához annyit szólnék: láttam, volt itt olyan kérdés, milyen a jó háziasszony. Jó páran írtál, hogy a jó háziasszony főz,mos, vasal, takarít, ad is magára.. Ez így él az emberekben(sztereótípia). Engem nem is érdekel, ki hogyan csinálja a dolgait, de nem kellene ennyire satuba szorítania ezt a témát. Az én esetemben már az elején beszélgettünk erről a barátommal, hogy nem vagyok valami házias. Ide értem a főzés. Tényleg nem tudok semmit, és egyenlőre nem is szeretnék. Párom amúgy szakács, s a napi étkezésünk is meg van oldva munkahelyen. De ettől függetlenül mindent megcsinálok itthon. Ha mindazt a rengeteg feladatot megcsinálnám, amit írt néhány kedves kommentező, nem lenne időm aludni, hisz 11-13 órás műszakjaim vannak. Nem is tudom, hogy milyen világban élnek emberek... De más témákban is csak ennyire feketén-fehéren látják a dolgokat, s nem bírják elfogadni, ha nem egyezik a véleményükkel... Nem is tudom, nincs jobb dolguk? Még itt is bántani akarnak másokat?
19:44
Lehet, hogy azután, hogy ők főznek, mosnak, takarítanak, piruettezve reggeltől estik, már csak egy feladatot tudnak ellátni - rávenni azokat, akik kevesebbet csinálnak, hogy ők is szakadjanak meg ugyanúgy, különben rossz emberek lesznek. Így nem kell majd irigykedniük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!