Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezen lehet változtatni, vagy...

Ezen lehet változtatni, vagy fogadjam csak el?

Figyelt kérdés

A férjem eléggé szétszórt ember, kicsit máshogy "észleli" a dolgokat, mint én. Ha nem látom, hogy teljesen rám figyel, akkor inkább nem is mondok fontosabb dolgokat, mert néhány perccel később is képes rácsodálkozni.

Figyelmetlen, de nem abban az értelemben, hogy "bunkó", hanem nem koncentrál.

Egy példa: ma délután a lányával volt, valamit intéztek. Mesélte, hogy "lementünk Szegedre". (Hozzátenném, hogy vizsga után értem haza, agyam zokni) Visszakérdeztem, hogy "akkor a szüleidet is meglátogattátok, ha már ott voltatok?"

Erre ingerülten felcsattant, hogy "mondtam, hogy SZOLNOKRA , Szeged felé FÉLÚTON!!".

Néhány perccel később pedig ő csodálkozott rá valamire, amit 20 perccel korábban már mondtam és még bólogatott is rá. Kicsit dramatizáltam és ugyanígy felcsattanva válaszoltam. Amikor meglepetten nézett, mondtam, hogy könyörgöm, ő naponta hússzor csinál ilyet, ha havonta egyszer én nem figyelek, ne emelje fel a hangját.

Ekkor elnézést kért.

De rendszeres, hogy valamit mondok, ő fejben máshol jár, majd erősködik, hogy nem is mondtam, biztos rosszul emlékszem.

Ha néha történne ilyen, legyintenék, de tényleg van szinte óránként 3-4 ilyen dolog.

Lehet ezen változtatni, vagy fogadjam el, hogy szétszórt típus és inkább készítsek neki jegyzeteket, vagy hangfelvételeket...? (a vitákban jól jönne, mert nem mondhatná, hogy én emlékszem rosszul, hogy mit mondtam és mit nem :))

2011. jún. 16. 23:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyrészt szerintem egyénfüggő, hogy ki mennyire képes elkalandozni és mennyire feledékeny, másrészt vitaminhiány is okozhat koncentrációs zavarokat, rossz memóriát. szétszórtságot. Ha ő alapból ilyen, akkor el kell fogadnod, de azért világosítsd fel, hogy attól hogy ő nem emlékszik, nem kellene ragaszkodnia ahhoz, hogy meg sem történt.. Ha simán vitaminhiány, akkor pedig egyszerű a gyógymód!:) Azt hiszem magnéziumot szoktak szedni ilyesmire..
2011. jún. 16. 23:35
 2/5 anonim ***** válasza:

A koncentrálóképesség, memória javítására a ginszeng tea vagy a páfrányfenyő kivonat a legkiválóbb népi gyógyszer. Agyi erek tisztítása: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

Egy prpbat meger! Baja nem lesz tole.

2011. jún. 17. 00:52
 3/5 Srapnel ***** válasza:

Mondjuk ha régen nem volt ilyen, egy orvosi kivizsgálás nem ártana...

Ha meg mindig is ilyen volt, akkor ilyen is marad. Vagy elfogadod, vagy elmész.

2011. jún. 17. 07:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy van ilyen, mert pl apám is alapvetően szétszórt, bár neki a korral most kezd már durva mértéket ölteni.

De ő 20 évesen is szétszórt volt, amiből én is örököltem, de sikerült megnevelnem magam a saját káromon. (Elfelejtett vizsgaidőpontok, találkozók, anyagi kár a saját hülyeségem miatt, stb.)

Viszont apám tudatosan odafigyel, ha valaki beszél hozzá, rám pláne. Az adatokra visszakérdezés nála is előfordul. Most közös cégünk van, az ügyfelek egy részével én is foglalkozom. Néha felhívom, tájékoztatom, ő pedig két nappal később visszahív, hogy ugyanarra rákérdezzen, amit már megbeszéltünk.

De ha csak beszélgetünk, akkor koncentrál, "udvarias".

A férjemre még olyan is jellemző, hogy mesélek neki valamit, az egyik mondaton elgondolkozik, fejben elkanyarodik teljesen más irányba, majd közbevág egy olyan dologgal, amit nem értek, mert nem követtem a fejében zajló gondolati fonalat.

Egy kicsit béna, de szemléletes példa:

"Képzeld, voltam Marinál, új lakásba költözött, nagyon szép a kert is, a macskája kint terpeszkedhet a füvön... Ő mesélte, hogy a múltkori találkozásunk óta ezmegazmegamaz történt....blablabla"

Válasz:

"Bécs szép város.."

"Hogy jön ide Bécs??"

"Ja, néhány éve ott voltunk macskakiállításon és...."

Egyszóval lekanyarodik a gondolat gerincéről és elkalandozik az egyik lényegtelen mellékszálon.

A férjem is haso

2011. jún. 17. 08:03
 5/5 Srapnel ***** válasza:
De ha régen ilyen volt, akkor ilyennek választottad. Lehet, hogy némi odafigyeléssel, tréninggel javítani lehetne a látszaton, de alapvetően belül megmarad ilyennek. Ez van.
2011. jún. 17. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!