Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem lehet anyukámmal komolyan...

Nem lehet anyukámmal komolyan beszélni, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, egyetemre járok. Egyszerűen semmiről nem lehet komolyan beszélni anyámmal, se női dolgokról, se a pasi ügyeimről, se tervekről, egyszerűen nem tudok olyan témát mondani, amibe ne szólna bele, figyelmen kívül hagyva az én véleményemet/akaratomat/vágyaimat...Hiába érvelnék, van, amikor szóhoz se hagy jutni. Ha végig is hallgat, hajtja a maga igazát, akkor is ha irtó nagy hülyeséget mondd, és nem érdekli én mit gondolok. Egyszerűen már beszélni se akarok vele komolyabb dolgokról, inkább maradok a hétköznapi "hogy vagy, mizujs?"-nál. Utána pedig még neki áll feljebb, hogy nem avatom be picit se az életembe. Mit tanácsoltok?

(amúgy elváltak a szüleim, anyukám barátjával élünk)

2009. márc. 22. 16:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit tanulsz, milyen suliba milyen szakra jársz, hogy nem tudnál mellette valamit melózni? Nem kell minden nap, de én is dolgozom és dolgoztam fősuli mellett. Mondjuk az orvosin tanulókat megértem, ott tényleg nagy a hajtás, de az más. A legtöbb főiskolás és egyetemista dolgozik suli mellett. És most mondok még valamit, lehet, hogy a te anyukád gondolkodását még van időd változtatni, mert látná, hogy csinálod, és hátha csak ez a problémája (sok szülő mondta ám nekem diákmelóban, mert olyan helyeken is voltam, hogy bár az ő gyerekük lenne ilyen, és nem csak a játék meg a buli az iskola mellett). Az én apámat még az se hatja meg, hogy tanulok és dolgozom egyszerre.
2009. márc. 22. 17:52
 12/14 A kérdező kommentje:
Én már mondtam anyának, hogyha az a baja, akkor elmegyek szívesen dolgozni suli mellett, de azt mondta, hogy hallani se akar róla, elég lesz akkor dolgoznom, ha befejezem az egyetemet... :/ Olyan dolgokba is beleszól, aminek semmi köze az anyagiakhoz. Vagy pl. elmegyünk együtt vásárolni, ezt meg azt nem veszi meg, mert az NEKI nem tetszik. Istenem, 21 évesen csak el tudom dönteni, hogy mit akarok felvenni. És ugyanígy azt is, hogy kivel mit szeretnék csinálni és hova menni...
2009. márc. 22. 18:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Elég negatív a hozzállása a dolgokhoz anyukádnak, mi az, hogy 21 évesen Te ne menjél dolgozni, mikor szeretnél?!

Nem dedós alsós iskolás vagy, aki most tanul számolni, és csak az iskola töltheti ki az ÉLET - edet.

Sztem ne beszélj Vele erről, hanem cselekedj!

Menj el, keress melót, és csak a tényeket közöld utólag Vele.

Lehet, hogy abból indul ki, hogy a tanulás rovására fog menni a munka, de később - ha kicsit révbe érsz - rájön, hogy inkább előnyödre válik.

Meg aztán Te magadat is letesztelheted, hogy működik - e a dolog egyszerre.

Rajta!

2009. márc. 22. 18:21
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, kedves kérdező. Ha te komolyan akarsz suli mellett dolgozni, akkor 21 évesen ne tartson vissza semmi. Miután lecsillapodott nálam a suliban a nagy hajtás, az első pár félév, én elmentem melóba, annak ellenére, hogy az én szüleim ugyanígy álltak hozzá, mint a te anyukád. Nem csak azért kéne dolgoznod, hogy dolgozz, meg összeszedj egy kis pénzt, hanem, hogy tudd, milyen az, hogy dolgozni, mert pályakezdőként kilépni a suliból és munkát találni NEHÉZ, ha nem dolgoztál előtte még soha, és nincsenek ismerőseid. Másrészt pedig addig se vagy otthon.

Nekem se könnyű, dolgoztam én bruttó 30ezerért is, és bruttó 110ezerért is, nekem tényleg fölöslegesek és haszontalanok lennének ezek mellett, hogy húzzak el, mert én hiába teszek meg mindent, most egy hónapon belül 2-szer váltottam munkahelyet, nincs meg az a stabil anyagi alapom, ami mellett ez olyan egyszerű lenne, de legalább csinálom, és egyszer úgyis meglesz, lehet, hogy pont a mostani helyemen, ami egy induló cég. De ha bele se kezdesz, mindig rá leszel szorulva a szüleidre, aztán panaszkodhatsz, de senki nem fog megtenni helyetted semmit. Én is megkapom, idegileg kivagyok, hogy vagy suli vagy meló. De tudom, hogy másképp sose tudok saját lábamra állni, csak ha magam szedem össze rá az alapokat.

2009. márc. 22. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!