Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párkapcsolatban élők! Hogy...

Párkapcsolatban élők! Hogy vagytok a munkával?

Figyelt kérdés

3 és fél éves kapcsolatban vagyok.Együtt élünk 2éve.Tudom,ez már több egy egyszerű kapcsolatnál,mert együtt élünk.Én mégis, amikor ő sokat dolgozik akár 10-12 órákat,kevesellem és rosszul esik hogy gyakorlatilag csak enni és aludni jár haza!Persze, tudom hogy nem jókedvéből csinálja.Arról nem is beszélve hogy rettentő féltékeny vagyok (ok nélkül-ilyen a természetem) és ilyenkor minden bajom van.

A ti párotok mennyit dolgozik?Van valaki aki ilyen helyzetben van?Hogyan kezeli?

2011. jún. 15. 07:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk még rosszabb a helyzet egy fokkal, mert távkapcsolatban élünk. Szerintem így még fontosabb, hogy naponta beszéljünk 1-2 órát, de általában ez sajnos nem megoldható. Olyankor baromi nyűgös vagyok:D

Ha délutános, akkor általában fent maradok 10ig, utána, attól függ meddig bírja, lefekszünk kb 11 körül, másnap 5kor kelek. Ez azért nem jó, mert péntekre már annyira kialvatlan vagyok, hogy csak na.

Ha délelőttös, akkor ő már délután 5fele lefekszik aludni. Na most, hazaért 2kor, akkor beszélünk egy órát. És hiába lenne már 2-3óra, amit végigbeszélhetnénk, neki játszani kell, meg filmetnézni stbstb. Engem ilyenkor az bosszant, hogy úgy tűnik, mintha neki elég lenne ez. Délelőttös héten szerda-csütörtök felé összeveszünk, és utána pénteken, mikor találkozunk már minden ok.

Szóval én gyűlölöm, hogy dolgozik, de amit muszáj, azt muszáj. Lesz majd jobb is, ha összeköltözünk. Már csak a tudat, hogy majd együtt alszunk, sokat javítana a helyzeten.

2011. jún. 15. 08:29
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, még csak annyit szeretnék, hogy már elterveztem mit csinálok, ha nem leszünk együtt. Ha nála leszek és dolgozik és nincs semmi dolgom, akkor ilyen amatőr szinten megpróbálok egy kicsit megtanulni franciául. Most, hogy nem vagyunk együtt, van vagy 30 film, amit megkerestem, hogy meg akarom nézni. Meg akarok tanulni főzni is, stb. Foglald el magad! Hasznos lehet ez az idő, mikor nem vagytok együtt; találkozhatsz a barátnőiddel, családdal. Legalább nem unjátok meg egymást. Egyébként én el sem tudnám képzelni, hogy folyton együtt legyünk a párommal. Néha örülök egy kis egyedül töltött időnek :)
2011. jún. 15. 08:36
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk jelenleg úgy vagy hogy csak ő dolgozik, (nekem decemberben megszűnt az állásom, elkezdtem tanulni) reggel 5kor indul itthonról és van hogy 2re ér haza, van hogy 5re, rossz esetben csak 9re. Hulla fáradt amikor hazajön mert fizikai munkát végez, naponta 4 órát utazik de alig várja hogy velem legyen. És mindkettőnk számára az a nap fény pontja amikor este összebújunk az ágyban. Nem is tudnám elképzelni máshogy.
2011. jún. 15. 08:57
 14/21 anonim ***** válasza:

9 hónapos a kisfiunk.Szeptemberben lesz 6 éve hogy együtt vagyunk.

Ő az elejétől kezdve reggel 11től este 10ig dolgozott és most is.

Nagyon nehéz,de jön a közhely:valamiből meg kell élni.

2011. jún. 15. 09:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
az én párom is sokat dolgozik, mivel folyamatos műszakban van, és ráadásul sokszor bevállal 2 műszakot egymás után. vagy a pihenőnapján bemegy. én meg úgy dolgozom, hogy szinte egésznap. az esetek nagy részében leváltjuk egymást. én megyek haza, ő megy el, annyit találkozunk, hogy odaadom neki a kocsikulcsot a ház előtt és egy puszi. ennyi. én is nehezen viselem ezt el. de ő is így van. van, hogy egész nap itthon van, de én nem. akkor ennyi erővel ő is hisztizhetne. sajnos mikor egyikőnk itthon van, másik nem. havonta egy hétvége van, amikor nem dolgozik. de tudom, h értünk csinálja. és örülj neki, hogy nem egy léhűtő alak a párod. legalább ha lesz gyereketek, mindent megtesz majd, hogy jól éljetek. nem szeretem ezt a helyzetet én sem, de van hitel, sok a kiadás, muszáj mindkettőnknek hajtani a munkát. ami egyébként szörnyű dolog, mert nem lehet így élni, és huszonévesen az ember már befásul. de ez van....
2011. jún. 15. 09:09
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ebbe nem kellene belevonni a korkülönbséget.Semmi köze hozzá.Ha egykorúak, akkor sem tudnak éjjel-nappal együtt lenni.Sőt, szerintem akkor nem tudnak igazán együtt lenni.Mert egy kiépített egzisztenciával az ember akkor csinál magának szabadidőt, amikor akar.De egy fiatal pályakezdő nyilván nem fog tudni annyit lógni, amennyit az asszonyka akar.

Mi külföldön élünk, és az én férjem 30(!) évvel idősebb nálam.15 éve vagyok a felesége.Reggel 6-kor kel, 8-ig úszik, utána indul a gyárakba.Van, hogy este 10 előtt nem is látjuk.De ha azt mondom, hogy elég volt, akkor 3 telefon, és indulhatunk egy hétre akárhova.Én otthonról alapítványokkal foglalkozom, így ott is tudok szabadidőt csinálni, amikor akarok.

Légy megértőbb, foglald el magad, nem fog ez az időszak örökké tartani, de ezen is túl kell lenni.Fáradt, nyűgös, és még Te is nógatod, meg féltékeny vagy, ez nem jó így neki sem.

2011. jún. 15. 09:29
 17/21 anonim ***** válasza:
A korkülönbséget csak abból a szempontból vettem bele a dolgokba, hogy nem egy a kérdező és a párja célja. Én meg tudom érteni a kérdezőt, de egyik család fenntartóként tudom azt is, hogy a mai világban az ilyen vágyakat el kell nyomni. Huszonévesen nekem is nagyon fontos volt, hogy minél többet a párom mellett legyek. Pláne amikor még tanultam, gondom se volt. Remélem így már érthetőbb vagyok.
2011. jún. 15. 10:00
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
A férjem reggel fél 6kor távozik itthonról, és csak 12-14 órával később látom újra. Én nem tudok elmenni dolgozni, mert bár a gyerkőcök iskolások már, betegek, és bármikor ugraszthatónak kell lennem, mert nem egyszer jött már a telefon, hogy azonnal menjek, mert fullad az egyik, vagy a másik, és nem segit már a nála lévő gyógyszer. És ezt egyetlen munkahely sem tolerálja, igy rövid úton felmondott nekem mind. Meg is értem, mert nem lehet csak úgy csapot-papot otthagyni egyik pillanatról a másikra sem, de nem hagyhatom szenvedni a gyerekemet sem. Szóval itthon maradtam. És úgy döntöttem, hogy itthon kialakitok magamnak egy kis helységet, ahol varrni fogok,(mert ahhoz értek) Ha a magam ura vagyok, jöhet bármi, nem számit, mert elmehetek. Igaz viszont, hogy otthon vagyok. De csak ücsörögni itthon, és netezni egész nap, vagy nézni a Lucecitát, nem az én stilusom. Igaz, hogy szerencsére az a pénz, ami nekem igy bejön, az nekem zsebpénz, azt csinálok vele amit akarok, mert még a férjem fizujából is tudok félretenni rendesen, de engem megnyugtat, hogy nem csak malmozok egész nap. Nekem ez bejött. Próbáld meg te is hasznossá tenni magad, és akkor nem jut időd olyan butaságokra sem, mint a féltékenység.
2011. jún. 15. 10:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Az én párom három vagy három műszakban dolgozik nyolc órát, vagy 4+2-ben 12-t, az oda és visszaút a munkahelyig 1-1 óra kb. Ráadásul fizikai munkáról van szó, van, hogy hazajön, eszik, alszik és ennyi. Persze, hogy keveslem az együtt töltött időt, de nem csak én, ő is. Nem kicsit visel meg minket. Ehhez még hozzájön, hogy én egy ideje nem is találok munkát, így egész nap itthon vagyok egyedül.

De örülünk, hogy az itteni viszonyok mellett legalább egyikünknek van munkája. Csak hát nehéz így. Sokszor már észrevesszük magunkon, hogy feszültebbek, idegesebbek vagyunk emiatt, de azért próbáljuk ezt nem a másikon kitölteni.

2011. jún. 15. 11:19
 20/21 anonim ***** válasza:
09:29-es Hány éves vagy és hány éves a férjed? Hogy bírod ezt a korkülönbséget?
2011. jún. 15. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!