Egyrészt magamnak tanulok, nem az ünneplésért, másrészt elég sokan rohangálnak már diplomával szóval lassan azt is a hülye is meg tudja szerezni(az értékébe ne menjünk bele)
harmadrészt anno mind az érettségim, mind az OKJ, mind a felvételim csak egy legyintés volt... Írásban nem menne át, "na ez is meg van" csak úgy, mintha a wcből kéne kiszedni a frissítő tartóját hangsúllyal és grimasszal...
Ezek után a diplomám sem egy hűűűű lesz a családomnak. Igazából már nekem sem jelet semmit, ha végre meglesz, erre meg minek bármi is.
(pedig ma vizsgáztam tök jóra...)
2011. jún. 14. 21:01
12/20 anonim válasza:
Én most diplomázok, nálunk lesz családi ebéd, kb 40-en leszünk. Nálunk az a szokás, hogy a diplomásokat megünnepeljük, kapnak ajándékot és pénzt. Én nem érzem ezt "lehúzásnak", anyuék is odaadták a pénzt annó mindenkinek, most én visszakapom. Jól jön.
13/20 anonim válasza:
nálunk nem szokás nagydobra verni a diplomaosztót, bátyámnál, nővéremnél és nálam szűk családi körben vacsi (apu, anyu, gyerekek). tesómék nem tudom, hogy mit kaptak, mert 5-6 éve diplomáztak. én annyit kértem, hogy lemehessünk a barátaimmal balcsira a nyaralóba. viszont a középsulis ballagás már más...akkor szűkebb rokonság jön, mindenki ad valamit (ékszer, pénz).
14/20 anonim válasza:
20:37 vagyok
nálunk van egyetemi pecsétgyűrű,60ezrembe került,de én vettem magamnak:)
te kérdező? vagy akinek lesz és gondolkodsz h kell-e vmit ?
2011. jún. 14. 21:04
15/20 anonim válasza:
Semmi nem volt, kiültünk a kertbe grillezni, ennyi. Nekem most lesz a diplomaosztóm, grillezni most nem fogunk tudni, remélem beülünk valami étterembe
2011. jún. 14. 21:28
16/20 anonim válasza:
hát semmit, de nem is kértem
nem a jutalomért meg ajándékokért diplomázom
hanem mert érdekel amit tanultam és örömöm volt benne
természetes dolog hogy megszereztem, hiszen akartam
mit kellene ezen ünnepelni?
gáááz..
2011. jún. 15. 06:42
17/20 anonim válasza:
Szerintem nem gáz ünnepelni. Én se azért tanultam annyit, hogy ajándékokat kaphassak, de jól esik az elismerés :)! Úgy látszik, mindenhol más a "szokás", kedves kérdező :)!
2011. jún. 15. 08:59
18/20 anonim válasza:
Örülök, hogy növényorvosról is olvasok itt :) Eddig senkit nem láttam az oldalon,aki hasonló témában tanul, mint én:)
2011. jún. 15. 13:05
19/20 anonim válasza:
A kérdezőnek: én 5 éve diplomáztam, digitális fényképezőgépet kaptam és szűk családi körben megünnepeltük egy éttermi ebéddel. De azt tény, hogy általában ékszert szoktak.
Első válaszolónak: miért lenne kisebb ünnep a diplomaosztó mint a ballagás?
2011. jún. 15. 16:30
20/20 anonim válasza:
Mert a ballagáson általában akkor lép felnőtt korba az ember. Egy egyetemista már x éve felnőtt, jó eséllyel magáért felel, vagy kollégiumban vagy albérletben él, vagy ha otthon, akkor is kellőképpen függetlenedett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!