Ilyenkor mit lehet tenni, elbuktam az örökségem?
Igen, ezért kellene az illetékes jegyzőnél érdeklődni. Mi itt adatok hiányában nem fogunk tudni segíteni.
Inkább telefonálj, azzal többre mész.
Azt ajánlom, hogy kérj segítséget egy illetékestől, minden megyében van ingyenes jogi tanácsadás! Rá kell keresni.
Gyorsan összefoglalva: ha az édesapád halt meg, valószínű, hogy örökös voltál. Ha végrendeletet írt, akkor sem tudott kitíltani, mivel Mo-n nagyon meg kell indokolni a kitagadást.
ma 14:39 leírt mindent.
Ráadásul mivel egyáltalán nem tartottátok a kapcsolatot, érdemtelenség címén ki is zárhatott az örökségből. Ilyenkor köteles rész sincs.
Amúgy - és elnézést, hogy privát vélemény is írok - életében nem voltál kíváncsi az apádra, mert alkoholista, de a pénz kellene? Elnézést, de az én értékrendembe ez nem fér bele. Ha valakire nem vagyok kíváncsi, akkor a pénze sem kell.
"Az ingyenesen átruházott ingatlan az esetleges halál esetén - ha az 15 éven belül következik be az ajándékozáshoz viszonyítva - beleszámít a kötelesrész alapjába, és az örökhagyó halálától számított öt évig lehet érvényesíteni."
Bocsi, de ez egy jogszabály.Szóval Te már nem érvényesítheted, de azzal, hogy valaki elajándékozza a vagyonát, még nem zárta ki az örökösöket a kötelesrészből 15 évig!!!
15:08
Apám tudta hol lakunk,anyám fényképeket is küldött neki,párszor látott,de anyu nem mert visszaköltözni hozzá,mert 5 terhességet kirúgott belőle,a féltestvéremet csecsemő korában megakarta ölni,és az előző feleségét is úgy megverte részegen,hogy elrákosodott a lába.
Miért ne lennék rá jogosult?Az a szemét disznó egy forint gyerektartást nem fizetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!