Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit lehet tenni,...

Ilyenkor mit lehet tenni, elbuktam az örökségem?

Figyelt kérdés
17 éve halt meg apám,de kihagytak a hagyatékiról...
2011. jún. 14. 13:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezért kellene az illetékes jegyzőnél érdeklődni. Mi itt adatok hiányában nem fogunk tudni segíteni.

Inkább telefonálj, azzal többre mész.

2011. jún. 14. 13:49
 12/29 A kérdező kommentje:
oké,köszi a válaszokat
2011. jún. 14. 14:00
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha még életében másra íratta a vagyonát, akkor még közjegyző elé sem kerül az ügy, az önkormányzatnál bemondja a hozzátartozó hogy nincs hagyaték, így hagyatéki tárgyalás sincs. Így simán kihagyhattak. Ez tapasztalat.
2011. jún. 14. 14:39
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Azt ajánlom, hogy kérj segítséget egy illetékestől, minden megyében van ingyenes jogi tanácsadás! Rá kell keresni.

Gyorsan összefoglalva: ha az édesapád halt meg, valószínű, hogy örökös voltál. Ha végrendeletet írt, akkor sem tudott kitíltani, mivel Mo-n nagyon meg kell indokolni a kitagadást.

2011. jún. 14. 14:54
 15/29 A kérdező kommentje:
hűű,ez sokat segített,köszönöm.nem is tudtam,hogy van ilyen(ingyenes)
2011. jún. 14. 15:03
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:39 leírt mindent.

Ráadásul mivel egyáltalán nem tartottátok a kapcsolatot, érdemtelenség címén ki is zárhatott az örökségből. Ilyenkor köteles rész sincs.

Amúgy - és elnézést, hogy privát vélemény is írok - életében nem voltál kíváncsi az apádra, mert alkoholista, de a pénz kellene? Elnézést, de az én értékrendembe ez nem fér bele. Ha valakire nem vagyok kíváncsi, akkor a pénze sem kell.

2011. jún. 14. 15:08
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

"Az ingyenesen átruházott ingatlan az esetleges halál esetén - ha az 15 éven belül következik be az ajándékozáshoz viszonyítva - beleszámít a kötelesrész alapjába, és az örökhagyó halálától számított öt évig lehet érvényesíteni."

Bocsi, de ez egy jogszabály.Szóval Te már nem érvényesítheted, de azzal, hogy valaki elajándékozza a vagyonát, még nem zárta ki az örökösöket a kötelesrészből 15 évig!!!

2011. jún. 14. 15:24
 18/29 A kérdező kommentje:

15:08

Apám tudta hol lakunk,anyám fényképeket is küldött neki,párszor látott,de anyu nem mert visszaköltözni hozzá,mert 5 terhességet kirúgott belőle,a féltestvéremet csecsemő korában megakarta ölni,és az előző feleségét is úgy megverte részegen,hogy elrákosodott a lába.

Miért ne lennék rá jogosult?Az a szemét disznó egy forint gyerektartást nem fizetett...

2011. jún. 14. 16:17
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azt a 2 ingatlant mar reg eladta, lehet,hogy alberletben elt es semmilye nem volt.
2011. jún. 14. 17:21
 20/29 anonim ***** válasza:
76%
Az én apám is ilyen volt. Rémes gyermekkorom volt miatta, pontosan ezért nem kell utána semmi. Ne legyen semmi sem, ami emlékeztet rá.
2011. jún. 14. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!