Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom vajon mit fog...

A családom vajon mit fog szólni hozzá? Kitagadnának?

Figyelt kérdés

Szisztok!

Abban a helyzetben vagyok, hogy szerelmes vagyok. Egy olyan srácba, akit a családom nem visel el. Már voltunk együtt, szakítottam vele egy évvel ezelőtt, de nem bírtam megszakítani vele a kapcsolatot. Az első szakítás is főleg szüleim miatt volt. Folyton cseszegettek vele. Most, másodjára még nem jelentettem be nekik, hogy ez van, szeretem, és vele akarok lenni. Nincs olyan anyagi háttere a srácnak, nem végzett magas iskolát, de a bensője annál jobb. Lehet nem olyan okos, nincs annyi pénze, de attól még lehet boldog az ember, nem?

Szüleim megfenyegették tesómat, hogy nem támogatják anyagilag, ha egy bizonyos dolgot megcsinál. Na már most, attól félek(továbbtanulás előtt állok), hogy ha összejövök hivatalosan is, tehát szüleimnek bejelentem hogy együtt vagyok vele, akkor megteszik velem is ugyanezt, hogy megfenyegetnek. A továbbtanulás a legfontosabb, megalapozza az életem. Egy senki vagyok, nem dolgoztam még, nem lenne hova mennem ha gáz lenne a helyzet. Szóval ti mit tennétek a helyemben? Kiállnátok amellet akit szerettek, vagy a jövőtöket vennétek inkább figyelembe? Nem szeretném elveszíteni, nagyon szeretem, és ez kölcsönös.

19/L

2011. jún. 12. 12:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mit szeretnel tanulni? Felvettek mar az egyetemre ahova mesz tovabb tanulni?
2011. jún. 12. 16:18
 12/21 A kérdező kommentje:

16:16

Teljesen egyetértek veled! Nem az számít okos-e, vagy szép-e, esetleg mennyi pénze van. Ezknek kellene a háttérbe szorulnia! De a gazdag szülők, gyermekeiket meg szeretnék tartani azok a szinten, amin elindították. Egy nem túl okos ember, meg lehet lefelé húzná a szintet, amit a szülők(akik annyit dolgoztak ezért ami van, és ezért tiszteletben tartom őket) nem vennének jó néven. Őket sem akarom átverni, és a barátomat sem. Sarokba szoríottak, de mindig van választás. :)

2011. jún. 12. 16:20
 13/21 A kérdező kommentje:

16:18

Majd júliusban derül ki, felvesznek-e. Az a baj, hogy bejelöltem az egyetem állami és költségtérítéses formáját is. Ha nem vesznek fel államira, tuti költségesre vesznek fel, amit meg fizetni kell(félév 165 ezer). Ami nem kevés pénz az albérlet, a kaja és a rezsi mellett. Plusz még lovaim is vannak, akiket semmi áron nem szeretnék eladni, de sajnos ha döntés elé állítanak muszáj lesz újra választanom.

2011. jún. 12. 16:23
 14/21 A kérdező kommentje:
Bocsi, és vegyészmérnöknek akarok tanulni.
2011. jún. 12. 16:24
 15/21 anonim ***** válasza:

En ertem, csak furcsa felfogas a szuleid reszerol. Azert irom, mert en egy csonka csaladban nottem fel ahol apu meghalt, anyu gyari fizujabol eltunk. De mind a kettonket becsulettel kitanitatott. Ez adta a kulcsot nekem. Kulfoldre mentem a diplomammal, itt telepedtem le, allampolgarsagot szereztem, es felso vezetokent dolgozom. Ferjemmel nagyon jol elunk, es kislanyunknak tobbet meg tudunk engedni mint amit egy atlagos szulo. DE azt sem felejtem el h honnan jottem. Igen nehez munka volt eljutni idaig a reszemrol is, de en sokat szenvedtem a pasik teren, es azt is tudom h a belso sokkal de sokkal tobbet szamit mint egy diploma vagy a kereseti viszonyok. Ha a parod szorgalmas diploma nelkul is tud jol keresni. En egyet nem viselek a lustasag. En a lanyomat sosem tiltanam egy olyan fiutol akit szeret, csak azert mert a szuleinek nem olyan vastag a penztarcaja mint a mienk, vagy mert a fiunak nincs diplomaja, es en a kislanyomnak szeretnem ha diploamja lenne (hisz mind a ketten a ferjemmel diplomasok vagyunk), viszont nem mondom h tiltanam de lenne mit mondanom ha egy olyannal jonne ossze, aki a munkanelkuli sgelyen tengeti az eletet jo par eve, es lehetosege lenne dolgozni. Na ezt az egyet nem vennem jo neven, mert mi kemenyen dolgozunk h legyen vmink es biztositsunk egy jobb jovot a kislanyunknak, es azt nem szeretnem ha valaki ebbe csak ugy beleulne.

Nem tudom h lejon amit szeretnek irni.

2011. jún. 12. 16:28
 16/21 anonim ***** válasza:
Vegyeszmernok nagyon jo szak es sok sikert h felvegyenek az allamilag finansziroztt szakra. Nagyon keresett szakma, legalabbis itt nalunk permium arat fizetnek vegyeszmernokoknek, foleg a banyaszati iparagakban es ahhoz csatlakozo termeloiparban.
2011. jún. 12. 16:31
 17/21 A kérdező kommentje:

Ezt jó hallani! Akkor ezek szerint, ha szorgalmas vagyok, jól tanulok, és még a nyelvet is vágom, nagy esélyem lenne külföldön. Nagyon szuper :D

És értem amit leírtál, logikus, hogy nem szeretnéd, ha valaki becsücsülne a kényelem közepébe, ha egyszer nem érdemli meg, nem dolgozott érte.

Benne van szüleim elmondása szerint az ellenkezésükben az is, hogy a srácnak szerintük nincs akaratereje. Ehhez képest dolgozik, folyton szüleimnek próbált "nyalni", hogy engem ne szekáljanak, és mindemellett még ideje is volt rám. Suli mellett éjszakázott, másnap reggel ment suliba. Szóval nem értem, mire mondták, szerintem csak ki akartak találni valami nyomós indokot, ami hat rám. Hát, sikerült nekik...

De most egy év után megbeszéltük exemmel a dolgokat, szüleim áldották az eget, hogy nincs velem, de most megint "bemutatok" nekik, fittyet hányok az akaratukra. Természetes, hogy nem tetszik nekik. Megértem őket, csak azt nem, hogy ők miért nem értenek meg.

2011. jún. 12. 16:55
 18/21 A kérdező kommentje:
Kissé félreérthetőre sikerült a "nyalni", ugyanis úgy nyalt, hogy eljárt szüleimmel méhészkedni, ahol csak tudott segített, folyton ugrott, ha kérték. Ehhez képest a háta mögött lefikázták. Ez aztán az emberi tartás!
2011. jún. 12. 16:56
 19/21 anonim ***** válasza:
Mint írtad, fontos neked a továbbtanulás-sok párt ismertem, ahol az egyik tanult, a másik segítette, és együtt tudtak így boldogulni, sokkal jobban, mint ahol mindkét fél elvégete az egyetemet, aztán 24-25 évesen lettek mindketten pálykezdők...olyat is ismertem, ahol az egyik támogatta amásikat a tanulásban, amikor a fiú elvégezte, alány gyes mellett elkezdte...de történt fordtva is, a lány tanult, a fiú eltartotta, és együtt alakítottak aztán vállalkozást. A döntési paletta széles, és mint írtam- jogilag még tartást is kérhetsz a szüleidtől, ha megtagadják a továbbtanulásod finanszírozását. Persze durva lépés (mert be kellene őket perelned érte, kb olyan, mint a gyerektartás kiskorúaknál, csak 18 után te kérelmezheted). Nem tenném meg én sem. Csak jó, ha tudod, vannak jogaid. Tartást ad. Nem vagy, nem lehetsz kiszolgáltatva ennyire. Ha férjhez mégy, akkor a férjednek van tartási kötelezettsége veled szemben, ha van jövedelme...mint korábban megfogalmaztam.
2011. jún. 12. 18:34
 20/21 anonim ***** válasza:
kiegészítés: a fentiekből okszerűen következik, de megválaszolnám kérdésedet: nem, ezen az alapon nem lehet kiatagadni valakit.
2011. jún. 12. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!