Mit tennétek a szülők helyében?
Adott egy család: anya, apa, két gyerek. A kisebbik gyereknek szervdonációra van szüksége, ehhez a legalkalmasabb a nagy testvér lenne, de a vizsgálatok során kiderül, hogy nem is testvérek, mert esetleg a születéskor elcserélték a nagyobbik testvért! Mindkét gyereket sajátjukként szeretik, a nagy nem tud semmiről, és nagyon ragaszkodik a szüleihez!
A donáció miatt megkeresnétek a vér szerinti gyermeketeket?
Ha igen, akkor mi lenne utána?
Ezt a történetet megírták már egy ölég gyengus amerikai filmként. Ott a szülők ahelyett, hogy a beteg gyerekükkel foglalkoztak volna, mindenféle költséges és időigényes módszert igénybe vettek, hogy megtalálják a gyereküket. Aztán természetesen nem történt semmi, mert rájöttek, hogy csak úgy mégsem rángathatják ki a szüleinek hitt emberek mellől. Így mindenki sírt egy sort, a beteg gyerek meg kapott szervet egy transzplantációs központból.
Én ha orvos lennék, egy ilyen szituban nem mondanám meg a szülőknek, hogy mi a helyzet. A szervátültetés szempontjából mindegy, mert a nem testvér úgysem alkalmas. Minek egy ilyen stresszhelyzetet azzal tetézni, hogy az egyik gyerekük haldoklik, a másik meg nem az övék?
Ez elég húzós....:S
Az egyik részről megkeresném,ha már így derült ki hogy "elkeveredett" a saját gyerekem,mindenképp megkeresném!De átgondolnám a másik oldalról is,amit előttem írtak,hogy igen nagyon valószínű hogy én is rendőrt hívnék a helyükben!Azért ez lássuk be nem így működik hogy "helló,a gyereked az én gyerekem és elvinném cirka 15 órára vesét adni az édestestvérének,aztán vissza hozom"...Nagyon borzasztó helyzet ez,de van egy dolog amit azonnal megtennék....úgy beperelném a kórházat hogy csak füstölne!Megáll az ember esze,hogy egy kórházban hogy történhet meg ilyen,komolyan mondom...
Apropó,nem tudom hogy van ez,sose értettem és valószínűleg nem is fogom megérteni,de azért ez nekem elég furcsa hogy egy szülő nem veszi észre hogy nem az övé a gyerek,ha nem is újszülöttként akkor nagyobbacska korában!Ott a szemszín,a hajszín,a vonások meg mi egymás!Van egy ismerősöm akinek a kórházban "rossz" babát nyomtak a kezébe és azonnal szól hogy ez nem az övé,szóval érdekes...A másik ismerősöm meg egy az egybe nem hasonlít apukára és ezt nem csak én vettem észre...az meg egy másik dolog hogy ki NEM akarja észre venni...
ha elcseréltek akkor elcseréltek. Ők neveltek fel,ők ültek a beteg ágyam mellett, őket szeretem, ez ma már nem számítana szerintem :// és nem is keresném őket nagyon,mert benne volt pl a született feleségekbe is. ez csak egy példa, megkeresed az igazi gyereked, közlöd a szüleivel h mi történt, a te gyereket vagy az övé rájön akkor ott a baj :S nem zaklatnám ezt az esetet. ha te vagy a szülő akkor fogadd el ((: őt nevelted,te vettél meg neki mindent, iskolázod, stb stb. ha a gyerek vagy akkor is fogadd el mert ők szeretnek, nevelnek. stb stb. bocsi hosszú lett de lényeg benne van ((: velem is hasonló történt egyébként... (: és nem érdekelt. mert azokat szeretem akik velem vannak. és szeretnek,óvnak,védenek.
14L
08:26 vagyok. előzőnek üzenem és nem akarok offolni.
ugye engem eldobott az ' anyám' 5 naposan, apámat nem ismerem, anyámat láttam a facebook-on.. xD elég érdekes mind1. igaz így is úgy is ebbe a családba tartoznék. de anyum ' aki nevel mert őt tartom anyumnak és szerintem igazam is van teljes mértékben'. na szóval én sem hasonlítottam senkire a családból, mert elég távoli ' rokon elvileg' gyakorlatilag meg mind1. és mivel ő volt velem elkezdtem rá hasonlítani :D szóval ez nem nagy kunszt. Akit nevelsz azt szereted meg és nem adnád semmiért. am meg érdekes. A mostoha tesóimra nem hasonlítok, ( " anyám" meg valami faszi) gyereke egyáltalán semmije sem. még a szeme sem. de érdekes h anyu lányára hasonlítok. ahogy néztem a képeket mintha magamat láttam volna. és mondtam anyunak h ilyenekre nem emlékszek h lett volna stb. és mondta anyu h nem is én vagyok hanem a tesóm. bocsi hosszú lett megint. na de nem az a lényeg h kié,hanem h te neveled/nevelted. és te szereted,öltözteted,taníttatod, tudom azt gondolod h egy 14 éves mit oktat egy felnőttet. de elég érett vagyok..:D
de fogadd meg a tanácsomat ((: leírtam az én történetemet is nagyon röviden,pedig mesélhetnék, sőt tervezem h könyvet írok az életemről ((: még1x bocsi h hosszú lett ((: 14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!