Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ráérek 31-2...

Szerintetek ráérek 31-2 évesen gyereket szülni?

Figyelt kérdés
23 éves koromban megszereztem az első didplomámat, egy gazdasági szakon, ami után felvettek egy jól fizető állásba. Ezután jelentkeztem egy művészeti szakra, és most fogok diplomázni nemsokára. Most vagyok 27 éves és szeretnék a második diplomám után alkotni, azt csinálni, amit mindig is szerettem volna, csak eddig nem nagyon adatott meg. Amint lediplomázok, kimegyek Dél-Franciaországba a vőlegényemmel szerencsét próbálni (illetve én próbálok szerencsét, Ő dolgozni megy), aztán majd meglátjuk, mi lesz. Nekem egy 3-4 év kell, amíg még az álmaimmal tudok foglalkozni, magammal és a leendő férjemmel, ezért úgy néz ki, a gyerekvállalás kitolódik pár évvel. Anyukám szerint még ne vállaljak egy jó ideig gyereket, élvezzem a fiatalságomat, de én azért nem szeretnék későn szülni. Meg félek egy kicsit attól is, hogy mondjuk 3 év múlva kezdek el próbálkozni és akkor derül ki, hogy valami nincs rendben (az ember sosem tudhatja). Szóval szerintetek ne aggódjam és csináljam, amit a szívem diktál, vagy azért 1-2 éven belül kezdjek el gondolkodni a családalapításon? Az a baj velem, hogy 25 éves koromig kb azt tettem, amit az eszem javasolt, tehát nem mentem művészeti egyetemre attól tartva, hogy nem tudok elhelyezkedni, a munkát szinte mindennél előbbre tartottam, hogy legyen saját egzisztenciám stb, és most pedig a 10 évvel ezelőtti énem kezd előtörni belőlem, aki nagy álmokat szövögetve élte az idealisták ábrándos életét, megfeledkezve az idő múlásáról.
2011. jún. 11. 19:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem tedd azt, amit TE jonak latsz, hisz minden ember mas. 31-32 eves meg nem tul idos szulni, csak akkor neccesebb, ha mondjuk 3 gyereket akarsz. Egyik baratnom 38 evesen szulte az elsot, most a harmadikat mar 42 evesen fogja. Rengeteg plusz vizsgalatra kell jarnia...de mit tehet az ember, ha egyszer igy alakul az elete? Jobb biztos kapcsolatban szulni, mikor eljott az ido, mintha csak ugy a semmibe szulnel. En fiatalon szultem, nem szulnek 40 evesen, de ha az eletem ugy alakult volna, hogy nem talalom meg az igazit fiatalon, nem tudtam volna szulni. Miert nem szerettem volna idosebb korban szulni? Amit emlitettel is, hogyha nem jon ossze a baba, sokkal kevesebb idod van helyre tenni a problemat, a masik pedig az, hogy engem anyu 33 evesen szult es bar remek anya volt, hatalmas generacios kulonbseg volt koztunk, amik nagyon kijottek a napi eletben. Arrol nem beszelve, hogy sok szulo nagyon szivesen unokazna/segitene, de mar annyira idos, mire oda kerul a dolog, hogy nem megy neki. Nem mindegy, hogy valakinek 50 evesen lesz unokaja vagy 70 evesen (ha megeri szegeny egyaltalan).

Mindenki mas, mindennek meg van az elonye es hatranya. Nyilvanvaloan annak is van elonye, amit te tervezel a celjaiddal, almaiddal. Az elet errol szol, dontesek sorozata, amivel egyik oldalon nyersz, a masikon veszitesz. Jol gondolod, hogy nem lehet egy fenekkel tobb lovat megulni.

2011. jún. 11. 20:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
En 30 evesen szultem. Nekem is elhuzodott. Kicsit banom, hogy nem jott ossze hamarabb. Elkenyelmesedtem, nem vagyok olyan rugalmas, mint a 20-es eveim elejen. Ugy erzem, akkoriban jobb anya lettem volna, mint most. Nagyon szerettem volna meg egy tesot a fiamnak, de azt hiszem, mar nem merek megegy gyereket bevallalni.
2011. jún. 11. 20:43
 13/15 anonim ***** válasza:
A baba jönni fog, amikor jönnie kell. Tedd, amit a szíved diktál. Tudod, ember tervez...
2011. jún. 11. 21:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is 27 éves vagyok, és tavaly ősszel kezdtem érezni,hogy mostmár készen állok a szülésre, mostmár itt az ideje vagy kifutok az időből.(augusztusbra várom a babát). Ez sok mindenen múlik, ha még igazából csak tanultál és nem dolgoztál sehol, akkor érdemes azért pár évet munkával tölteni("szerencsét próbálni").Én is csak két évet töltöttem munkában, de már nem akarok várni.Mai világban még nem késő a 31-32 éves kor a szüléshez, csak azt is kell nézni,hogy ameddigre a gyerek 20 éves lesz te már 51-52.
2011. jún. 12. 16:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja, most látom hogy te már dolgoztál.
2011. jún. 12. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!