Jót tesz a gyereknek és az anyának a sok korkülönbség?
Ha úgy érted, hogy anya: 50 évesen szül, akkor a véleményem annyi, hogy én saját elgondolásom szerint nem akarok a gyerekem ballagására nyugdíjasként menni.
De ez csak az én saját véleményem, ezért is szülök fiatalon.
Másik oldala enne meg az, hogy:
1. Sokan karrier centrikusak
2. Nincs megfelelő anyagi helyzetük ahhoz, hogy egy gyereket bevállaljanak huszonévesen. (pl. szülői segítség, normális munkahely, több éves munkaviszony)
3. Évekig próbálkoznak, nem jön össze
4. Nincs meg az ideális pár ahhoz, hogy gyereket szüljenek.
Szerintem egyén függő. Fiatal anya is lehet borzalmas, mert mondjuk még nincs megérve arra, hogy gyereket nevelejen. Nincs türelme, úgy érzi elmegy mellette az élet a gyerek miatt, ő maga is keresi még önmagát etc...
Nem hinném azt sem, hogy igaz lenne, hogy az idősebb szülő elkényezteti a gyerekét. Valszínű erre is van szélsőséges eset, mert egyszer gyerek, későn fogant stb, stb...
A nagy korkülönbség abban az esetben jót tehet, ha az anya már tényleg erre tud koncentrálni, de nem abban az értelembe, hogy a gyereke a szeme fénye és nem lát túl ezen, hanem úgy, hogy ha egy érett nő már teljesen másként gondolkodik, mint egy fiatal, ezért más dolgokat tud átadni a gyereknek. Másként lát sok mindent egy 30as, mint egy 20as sokszor, de ezzel nem azt mondom, hogy a 20asok h.lyék, ne értsetek félre. Inkább csak más életszakaszban vannak, ennyi. Ezért másként él meg dolgokat. Mások a prioritások is. De mondom, szerintem nem a kor számít, hanem az egyén.
Az öregebb szülők maradiabbak és nemtudják megérteni hogy fejlődik a kor.
A fiatalok meg lehetnek még olyanok mint gyermekük.
Én a későn szült gyerek szemszögéből látom a dolgot, anyukám 40 évesen szült. Most vagyok 21.
Mindig is bántott, hogy sokkal idősebb, kisebb koromban bevallani se mertem a 30as szülős osztálytársaimnak, hogy míg az ő anyukájuk 30 körül van, az enyém túl az 50-en...
Már 5 éve nyugdíjas, én még nem is végeztem az egyetemmel.
Hogy fog így unokázni? Mindig is rettegtem, hogy elveszítem. Főleg, mivel egyedül nevel és csak egymásnak vagyunk.
Abban pedig van valami, hogy nem bír elengedni... Nem költözhetek el, főleg anyagiakra hivatkozik de a ragaszkodás is nagyon benne van.
Ennek ellenére azt mondják, hogy minél később szül egy nő annál okosabb gyereke lesz. Nem dicsekedni akarok de ebben van valami... Sose volt gondom tanulással, matekversenyek stb. Tényleg NEM dicsekszem, ezt kutatások bizonyítják.
Szóval szerintem minél előbb jó szülni, persze amint az anyagiak engedik.
21l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!