Miket tudtok árvaházakról? árvagyerekről, ehhez kapcsolódó témához. Hogyan élnek mikor felnőnek stb?
Azt tudom, hogy Pécs városa a megsegítésükre bérlakásokat adott, ők pedig pár lakás kivltelével az egészet szétverték és a mozdítható dolgokat aladták..
Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de annyira felháborít az eset, hogy muszáj volt leírnom
Az én középiskolámban direkt van egy speciális E osztály kizárólag az árva tanulók részére. Hogy az illető odajárjon irnia kell egy megfelelő felvételit, valamint be kell költöznie a kollégiumba. Az iskola viszi őket minden szombaton tanulmányi kirándulásokra, nyáron külföldre, télen sielni, valamint zsebpénzt is kapnak havonta. Hogy maradhassanak az a feltételük, hogy minden év végén (évente változik éppen mit) teljesiteniük kell egy nyelvvizsgát, ECDL-t, jogositványt, valamint ha buknak akkoris autómatikusan kirugják őket. Én kevés E osztályossal ismerkedtem meg 4 év alatt, mind nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, igaz egyikőjükhöz se sikerült olyan közel kerülnöm, hogy érezzem vannak e "sérüléseik" az árvaságukból kifolyólag...Volt viszont köztük egy lány, ő 16 évesen összeállt egy 30 éves férfival, teherbeesett, majd elvetette magát. Igy akart családot...
Én köröbeül ennyit tudok hozzáfűzni a témához. Amúgy mi lesz a szakmád kedves kérdező?? Csak nem szociális munka, szociálpedagógia, ifjúságsegitő??
Én szociális munkásnak jelentkeztem idén (végzős vagyok), lehet, hogy egyszer még kollégák leszünk...
de igen, szociálpedagógiát akarok végezni
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!