Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miket tudtok árvaházakról?...

Miket tudtok árvaházakról? árvagyerekről, ehhez kapcsolódó témához. Hogyan élnek mikor felnőnek stb?

Figyelt kérdés
Nem akarok bántani senkit, csak ilyen szakmám lesz és kíváncsi vagyok
2009. márc. 20. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom, hogy Pécs városa a megsegítésükre bérlakásokat adott, ők pedig pár lakás kivltelével az egészet szétverték és a mozdítható dolgokat aladták..

Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de annyira felháborít az eset, hogy muszáj volt leírnom

2009. márc. 20. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
konkrétan mi lesz a szakmád? mert már az árvaházak is újfajta modell szerint mukodnek /tobbségukben/ úgynevezett családminta szerint, egyutt foznek, mosnak, mosogatnak éjszakára is van veluk egy nevelo-szulo.szóval elég lekotottség, nagyon nagy szeretet és odaadás kell hozzá.
2009. márc. 20. 21:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én középiskolámban direkt van egy speciális E osztály kizárólag az árva tanulók részére. Hogy az illető odajárjon irnia kell egy megfelelő felvételit, valamint be kell költöznie a kollégiumba. Az iskola viszi őket minden szombaton tanulmányi kirándulásokra, nyáron külföldre, télen sielni, valamint zsebpénzt is kapnak havonta. Hogy maradhassanak az a feltételük, hogy minden év végén (évente változik éppen mit) teljesiteniük kell egy nyelvvizsgát, ECDL-t, jogositványt, valamint ha buknak akkoris autómatikusan kirugják őket. Én kevés E osztályossal ismerkedtem meg 4 év alatt, mind nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, igaz egyikőjükhöz se sikerült olyan közel kerülnöm, hogy érezzem vannak e "sérüléseik" az árvaságukból kifolyólag...Volt viszont köztük egy lány, ő 16 évesen összeállt egy 30 éves férfival, teherbeesett, majd elvetette magát. Igy akart családot...

Én köröbeül ennyit tudok hozzáfűzni a témához. Amúgy mi lesz a szakmád kedves kérdező?? Csak nem szociális munka, szociálpedagógia, ifjúságsegitő??

Én szociális munkásnak jelentkeztem idén (végzős vagyok), lehet, hogy egyszer még kollégák leszünk...

2009. márc. 20. 21:43
 4/7 A kérdező kommentje:

de igen, szociálpedagógiát akarok végezni

köszönöm a válaszokat

2009. márc. 21. 07:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Így hogy árva gyerek az ritka . Állami gondozott az már sokkal több van . Én olyan helyen dolgoztam , ahol olyan gyerekek voltak többségben akiknek vagy mindkét szülő , vagy csak az egyik de élt (és virult...) . Sok volt köztük a tanulási nehézségekkel küzdő , agresszív , valamilyen formában beteg gyerek . Volt olyan lányom akivel a mai napig tartjuk a kapcsolatot már a diplomáján dolgozik . Van akinek szakmája lett és dolgozik , úgy él mint bárki aki családból jött , persze olyanról is tudok aki betöltötte a 18-at megkapta az indulótőkéjét és anyuka tárt karokkal fogadta addig amíg a pénz tartott...
2009. márc. 21. 14:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
én végzős vagyok szocped. szakon. sokszor voltam gyermekotthonban gyakorlaton, nincsenek szép történeteim. talán a legrosszab az átmeneti nevelésbe vétel, itt 3-18 éves korig kerülnek be a gyerekek különféle okok miatt. itt nincsenek normális családból jött gyerekek. legtöbbjüknek alkoholista, aluliskolázott, bünöző valamelyik szülője, gyakori a bántalmazás. átmeneti nevelésből vagy nevelőszülőhöz, vagy lakásotthonba mennek vagy visszakerülnek a gyerekek a szülőkhöz. nagyon nehéz velük valamit kezdeni, gondold csak el milyen körülmények közül jöttek, nem tudják, hogy nem az a jó, hiszen barátaik, rokonaik, ismerőseik is úgy élnek. vajmi kevés esély van arra, hogy valaha is normális életet éljenek.
2009. márc. 21. 17:47
 7/7 anonim válasza:
Egy embert ismerek, aki egy időben árvaházban élt. Személy szerint egy emberi hulladéknak tartom, mások csak szimplán pszichopatának. ( Az én ismerőseim közül.) Rengeteg elítélt embert ismer, neki is voltak stiklijei, amikért, ha elkapták volna, lecsukják, a felfogása elég morbid.
2010. júl. 31. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!