Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a menete annak, hogy...

Mi a menete annak, hogy lemondjak hivatalosan is a gyerekeimröl?

Figyelt kérdés

A feleségemmel elváltunk lassan 3 éve.

A munkahelyemen nemrég felmondtak.ebben a hónapban nem küldtem gyerektartást és nem is akarok.

El fogok költözni a megyéből az orszàg màsik oldalára és a gyerekeket sem nagyon szoktam látogatni.

A volt feleségemnek van egy új pàrja aki foglalkozzon a gyerekekkel.le szeretnék mondani a gyerekekről hivatalosan is.tudja esetleg valaki,hogy ennek mi a menete,hová kell fordulni stb?

2011. jún. 10. 09:27
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

gyámhivatal,önkormányzat

de lemondani csak a láthatásról mondhatsz

attól még fizetned kell gyerektartást,ha nem fizted,biróság és vonni fogják tőled,ha nincs melód,akkor fizeti az állam,és amint van bármi jövedelmed,visszamenőleg is levonják tőled

undoritó az ilyen

de legalább van y gyerekeknek pótapukájuk

2011. jún. 10. 09:45
 12/39 anonim ***** válasza:
90%
Azért én meghallgatnám még a kérdezőt, hogy miért dönt így. Azt sem tudjuk hány évesek a gyerekei és mi vezetett idáig. Bár nem igen tudok én sem elképzelni olyan helyzetet,ami ezt indokolja, azért inkább meghallgatom mielőtt véleményezem.
2011. jún. 10. 09:46
 13/39 anonim ***** válasza:
40%
OFF-olok, bocsi, de szerintem a kérdező nem fikázást kért, hanem választ a kérdésére. Egyébként nagyon sok férfiben ma már nincs meg az "apai ösztön" mint ahogy sok nőben sincs meg az anyai... Ez van, az emberek nem ugyanúgy vannak összerakva, el kell ezt fogadni...
2011. jún. 10. 09:51
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nem tudjuk az indokait, de bármi is történt, a gyermekeknek vannak bizonyos jogaik, és ez nem az Anyáról és Apáról szól, hanem róluk.
2011. jún. 10. 09:52
 15/39 anonim ***** válasza:
77%

9:51:

ahogy írtam, itt nem érzésekről és ösztönökről van szó, hanem a gyermekek alapvető jogairól, és törvényekről.

2011. jún. 10. 09:53
 16/39 napietus ***** válasza:
100%

a másik, amin gondolkodnod kell: ha tegyük fel az exnejed új párja hajlandó örökbe ogadni a gyerekeidet, akkor a felügyeleti jogot semmilyen körülmények között nem kaphatod vissza. szép tőle, ha vállalja, de ha vele és a volt nejeddel bármi történik, mondjuk egy balesetben meghalnak vagy olyan állapotba kerülnek, hogy nem képesek ellátni a gyerekeket, Te akkor sem lehetsz majd a gyámjuk, sőt, a Te neved fel sem fog merülni. tehát ilyen esetben ha nincs olyan vér szerinti rokonuk aki képes és hajlandó biztosítani a nevelésüket, intézetben fogak kerülni.

tehát jól meg kell ezt gondolni, és közel sem biztos, hogy a pasi egyáltalán belemegy (pont azért, mert így ő maga venné el a gyerekektől a tartásdíj összegét).

2011. jún. 10. 09:53
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mi késztet téged erre a döntésre, de ne mondj le róluk. És látogasd őket amikor csak lehet. Vagy azt akarod hogy 15 év múlva beállítsanak hozzád és -már elnézést- szembeköpjenek a gyerekeid és azt kérdezzék: Te vagy az apánk de nem kellettünk neked? Miért? Gondold ezt végig.
2011. jún. 10. 09:55
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondhatsz csak úgy le a gyerekekről, csak akkor ha a feleséged és az új párja is azt szeretné
2011. jún. 10. 09:58
 19/39 anonim ***** válasza:
17%

A legtöbb ember szeret pálcát törni a másik felett, holott nem tudják az okokat. És ha tudják, akkor mi van?? Nem vélemény nyilvánításra kíváncsi a kérdező.

Sajnos vannak élethelyzetek, amikor a gyerekeket annyira befolyásolják és a szülő ellen hangolják, hogy a szülő inkább lemond róluk. Szíve mélyén szereti őket, de inkább letesz róluk, különben beleőrülne. Ezt csak az érti meg, akinek hasonló a helyzete.

Egyébként az Uniónak köszönhetően a gyerekeknek már csak jogaik vannak, kötelességük nincs. Nézzetek utána!

2011. jún. 10. 10:02
 20/39 anonim ***** válasza:
47%
Én is valami olyanra gondoltam, amit az utolsó írt,hogy a gyerekek önmaguk utasítják el a dolgot. Azért ezt lelkileg nem egyszerű elviselni.
2011. jún. 10. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!