Orvos feleségek, barátnők! Hogy viselitek az állandó ügyeleteket és vészhelyzeteket?
Szerintem nem lenne könnyebb, mert akkor lehet, hogy sosem látnánk egymást, az orvosok munkaidejét nehéz összeegyeztetni. Így legalább az én munkaidőm fix, van esély arra, hogy "néha" összefutunk. :))
Én tisztelem a páromat a hivatásáért, eszembe nem jutna emiatt neheztelni rá, tudtam, hogy ez ezzel jár, mikor hozzá mentem.
Én biológus vagyok.
nekem volt orvos vőlegényem. én jól bírtam, nem emiatt nem ő lett a férjem. számvitelit végeztem, a mi szakmánkban meg a beszámoló időszak nehéz, akkor van rengeteg éjszakázás, semmi szabadidő, stb. toleráltuk egymás munkáját.
29/N
Veled mi a helyzet, kérdező? :)
Első voltam
Ne haragudj, hogy belekotyogok, nem vagyok orvos, és most egyedül is élek, de annyiban talán mégis érdekel a véleményem, hogy az én szakmámban is sok az ügyelet és a vészhelyzet. Talán nem haragszol meg, ha leírom... :)
Én rendőr vagyok, nyomozó, és hetente többször is előfordul, hogy úgymond forrónyomos vagyok. Ez azt jelenti, hogy ha azonnali intézkedést igénylő bejelentés érkezik, akkor mennem kell dolgozni /hétvége, ünnepnap sem kivétel/. Eleinte az exem próbált megértő lenni, de amikor már eljutottunk oda, hogy nem tudott semmilyen programot szervezni, ami a teljes hétvégét felölelte volna, mert nem tudták másként megírni a szolgálatot, akkor már kiakadt, egyre többet veszekedett velem, majd elkezdett egyedül programokat csinálni magának. Lassan eltávolodtunk egymástól... Így lett az exem... ):
Szerintem Te tudod magadról eldönteni, hogy vagy-e elég toleráns ahhoz, hogy hosszútávon bevállald. Bár a foglalkozásodból kiindulva, elég rugalmas lehet az időbeosztások, így csak ügyes szervezés kérdése az egész! :)
Szorítok, hogy összejöjjön, és ha összejött, működjön! :)
35/N
A párom orvosira jár...gyakran szóba kerül a téma. Én tisztelem őt, hogy ezt a hivatást választotta és eszemben sincs neheztelni rá...habár én az az ember vagyok akinek a családja lesz az első és biztos, hogy nehezemre fog esni a sok éjszakázás, hétvégi ügyelet "megemésztése"...de az az igazság, hogy Ő nekem ennél sokkal többet eltűr néha, egy ennyivel jövök neki. Ameddig én vagyok neki a világon a legfontosabb addig nem panaszkodom. Utána jövök a gyakorira panaszolni:D:D
21-L
"És el tudtad volna képzelni a jövődet valakivel, aki nem szakmabeli?"
El, mivel nem ő volt az első szerelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!