Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan viszonyulnátok valakihe...

Hogyan viszonyulnátok valakihez, ha kiderülne róla, hogy rasszista?

Figyelt kérdés

Amúgy élveznéd a társaságát, lenne sok közös téma stb., de néha durva megjegyzéseket tenne néger vagy roma emberekkel kapcsolatosan.

Mennyire zavarna ez benneteket? Akár barátság, akár párkapcsolat esetében.

2011. jún. 9. 17:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Most a 24es villamossla járok dolgozni.. na ha valaki,akkor nekem volt elég dolgom velük!És ha felszáll egy csapat,igen,énis fogom a táskám,kerülöm a szemkotnaktot stb mert félek tőlük,és gusztustalanok,igénytelenek.

Mint látod,én is erről irtam itt,ez az egészséges,megalapozott előitélet.ha látom valakin,hogy ugyanugy csapatos,retkes,mocskos bünözők mint akik legutóbb kiraboltak akkor félek tőlük.

A rasszizmus meg az amit a kismama történetében kifejtett a hozzászoló.

Szerintem mindenki érzi,hogy nem ugyanaz a kettő,egyetértek veled utolsó.

2011. jún. 9. 18:05
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszadó elgondolkodtatott és egyetértek.Senki nincs aki a rasszizmust ne a féhérséggel azonosítaná.

Ehhez kapcsolódóan nekem pl. nagy bajom, hogy minden sajtóorgánum "magyar szeresd a c....t" érzést sugall, holott én megfordítanám. "c.... szeresd a magyart" mert amíg mi például a legfokozottabb hevületben is max a verbális bántásig jutunk el ( lakosság nagy részére értem), addig nem kérdés, hogy tőlük valójában a fizikai erőszak miatt félünk.Nem bennünk van az akarat, hogy kirekesszük őket, de ki akar az erőszak közepén élni, ergo ők szegregálják magukat.De ezt most egy csoportra éleztem ki, a legnagyobbra.

A kismamához kapcsolódva(először is gratulálok)szerintem pont leírta a lényeget.Ha belép egy fekete aki orvos, arról pont hogy egy percig sem gondolsz rosszat, hiszen rögtön hozzákötöd, hogy (valószínűleg)szegény országból nagy munkával küzdötte magát orvossá Európában, nyelvikultúrális és egyéb nehézségek árán, tanult, orvosember lett.Tehát egy ilyen ember csak alkotó ember lehet, vele nemis lehet baj, és puszta megjelenésével eloszlatja a kételyeket.A baj nem velük van.

2011. jún. 9. 18:17
 13/18 anonim ***** válasza:
40%
Nagyon zavarna. Az egyik legfontosabb emberi tulajdonságának a toleranciát, elfogadást tartom, nem tudom elképzelni, hogy olyan emberekkel vegyem magam körül, akiknek az a fő baja, hogy kit utáljanak, kire milyen elméletet gyártsanak. A rasszizmus jó nagy adag butaság és intolerancia keveréke, ami nálam kizáró ok bármilyen kapcsolatban (barátság vagy szerelmi). Volt rasszista barátom, véget is ért a barátság kettőnk között, mert ő folyamatosan rám akarta erőltetni a nézetét, engem butának tartott, mert máshogy gondolom.
2011. jún. 9. 19:02
 14/18 anonim ***** válasza:
Zavarna.Mert az egy dolog,hogy vannak hülye,nem normális emberek a cigányok,zsidók,négerek,akárkik között is,de vannak normálisak is.Ugyanúgy,ahogy köztünk magyarok között is.Nekem van cigány ismerősöm(védőnő vagyok,úgyhogy ez nem nehéz)és a normális cigányok utálják ezeket a "lopós,késelős" cigányokat,mert emiatt szidják őket is.Az emberek között szerintem nem lehet csakúgy szelektálni a nemzetség,vallás vagy bőrszín miatt,hanem csakis a viselkedés alapján.
2011. jún. 9. 19:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Az én férjem nem szereti sem a négereket sem a cigányokat. Nem buta, tanult és okos ember, ezért megérti, hogy én nem az az ember vagyok, akivel szidhatja az általa nem elfogadott rasszokat. Én abszolút nem érzékelem az ő gyűlölködését. Viszont ismerek olyanokat is akik már fanatikusak és tényleg ebben élik mindennapjaikat. Ők zavarnak.
2011. jún. 9. 20:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Megtudhatom miért lettem lepontozva?Azért mert leirtam a véleményem? gratulálok
2011. jún. 9. 20:46
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Nyugi, én 68%-on vagyok :) Gondolom én is "hűdenagyrasszistá"nak lettem kikiáltva. Na látjátok...ettől van sok ember kiakadva;) Egy normális vélemény és rögtön minimum fasiszta:)
2011. jún. 9. 21:29
 18/18 anonim ***** válasza:
37%
És akkor mi van? Nem szerethetünk mindenkit. A cigányokat utálni nem bűn, ők is utálják a fehéreket.
2011. jún. 12. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!